Shadow Arena İnceleme

Shadow Arena İnceleme

      Merhaba arkadaşlar, bugün sizlerle birlikte geliştiriciliğini ve yayıncılığını Kore merkezli şirket olan Pearl Abyss'in üstlendiği yeni nesil MMORPG oyunu Shadow Arena'yı inceleyeceğiz. Bilidğiniz üzere Pearl Abyss, Black Desert oyunuyla büyük başarılara imza atmıştı.

      Güney Kore'li şirket Pearl Abyss'in geliştirdiği Shadow Arena, 27 Şubat 2020 tarihinden itibaren kapalı beta sürecine başladı. Bu süreç 8 Mart 2020 tarihinde sonlanacak. Bu beta sürecinde oyuncular oyunu deneyimleme şansı bulabilecek. Son dönemlerin en popüler oyun modu olan Battle Royale ile benzerlikler gösteren Shadow Arena'da bulunmanız gereken bir alan bulunuyor ve bu alanın dışına çıktığınızda sizlere zarar veren Kara Sis bulunuyor. Genel hatlarıyla PvE ve PvP öğelerini barındıran oyun, oyunculara farklı oyun deneyimleri sunmayı hedefliyor.

     Shadow Arena'da rakiplerinizle ciddi savaşlar içerisindeyseniz oyunun sunduğu stratejileri en doğru şekilde ve en hızlı şekilde kullanmamız gerekiyor. Ayrıca Shadow Arena, sahip olduğu yüksek görsel kalitesi sayesinde oyun içerisinde efektlerin çok net bir şekilde görünmesini sağlıyor.

MODLAR

Shadow Arena'da şu an için 4 tane oyun modu bulunuyor. Bu oyun modları sayesinde farklı deneyimler yaşayabiliyorsunuz. İşte oyun içerisinde bulunan oyun modları;

1) BİREYSEL: Bu oyun modunda 40 kişi arasından savaşarak hayatta kalan son kişi olmaya çalışıyorsunuz. Battle Royale modunun farklı bir türü gibi gösterilebilecek olan bu modda yakın dövüşün mekaniklerini kullanarak savaşıyorsunuz.

2) TAKIM SAVAŞI: Shadow Arena'da bulunan en eğlenceli oyun modu diyebiliriz. Takımlar halinde savaştığınız bu modda, bireysel oyun modunda olduğu gibi 40 oyuncu bulunuyor. İkişer kişilik takımlar halinde savaştığınız bu modda oyunda bulunan savaş tekniklerini kullanarak hayatta kalan son takım olmaya çalışıyorsunuz.

3)EĞİTİM MODU: Shadow Arena'ya yeni başlayan oyuncular için hazırlanan bu mod, oyun içerisinde yer alan karakterler ve mekanikler hakkında pek bilgiye sahip olmayan oyuncular için hazırlanmış. Bekleme alanında bulunan 9 kişi ile savaşabileceğiniz Eğitim Modunda, karakterler hakkında oldukça fazla bilgiye sahip olabiliyorsunuz.

4)GİZLİ SAVAŞ: Bu modda özel bir oyun odası kurarak oyun içerisinde yer alan istediğiniz oyuncularla oynayabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra, bu odaya bir şifre konulabiliyor. Bu sayede oyunda bulunan diğer oyuncuların odaya girmesine engel olabiliyorsunuz. Yani bu oyun modu sayesinde arkadaşlarınızla oldukça güzel zamanlar geçirebilirsiniz.

KARAKTERLER

       Shadow Arena, karakter çeşitliliği konusunda oyunculara çok fazla seçenek sunmuş. Şu an oyunda 9 adet kahraman bulunuyor. Bu kahramanların özellikleri farklı farklı ve hepsinin güçlü olduğu farklı alanlar bulunuyor. Karakterlerin oyun içerisindeki mekaniklerini en verimli şekilde kullanabilmek tamamen sizlere kalmış.

-Jordine Ducas

-Yeonhwa

-Ahon Kirus

-Gerhard Shultz

-Haru

-Herawen

-Orwen

-Goyen

-Badal the Golden

 MÜCADELEYE NASIL GİRİLİYOR?

       Shadow Arena'da görkemli savaşların içine katılabilmeniz için öncelikle yukarıda belirttiğimiz oyun modlarından birini seçmeniz gerekiyor. Daha sonra karşınıza karakter seçme ekranı gelecek. Bu ekrandan bir karakter ve daha sonra güçlendirilmiş yeteneği seçmeniz gerekiyor.

       Bu seçimleri gerçekleştirdikten sonra karşınıza bir depo gelecek. Bu depoda bulunan eşyalardan yalnızca birini seçme hakkına sahipsiniz ve bu seçtiğiniz eşyayı yalnızca o maçlık kullanabiliyorsunuz. Ayrıca depodan seçtiğimiz bu eşya sayesinde oyun içerisinde görevler alabiliyorsunuz ve elde edeceğiniz ödülleri de arttırabiliyorsunuz. Yanı kısaca bu seçtiğiniz eşyanın sizlere oldukça katkısı olacak.

       Belirttiğimiz tüm işlemleri tamamladıktan sonra bir bekleme alanına yönlendiriliyorsunuz ve geri sayım başlıyor. Ardından tüm herkes bir Kara Ruh'a dönüştürülerek oyunun farklı yerlerine gönderiliyorsunuz. Ancak bu aşama da diğer Battle Royale oyunlarından bildiğiniz üzere yönlendirmeler yaparak haritada nereye inebileceğinizi seçebiliyorsunuz. Ayrıca yere indiğinizde 15 saniye boyunca yüksek hızla hareket edebiliyorsunuz. Kısaca oyun bizlere her detay için farklı farklı seçenekler sunarak, oyun deneyimini en kaliteli hale getirmeye çalışılmış.

        Bu aşamadan sonra her şey sizin anlık olarak belirlediğiniz planlara bağlı olacak. Etrafınızda birçok yaratık bulunuyor. Bu yaratıkları öldürerek çeşitli eşyalar elde edebiliyorsunuz. Oyun içerisinde Q tuşu aracılığıyla kısa bir süre için Kara Ruh formuna geçebiliyorsunuz. E tuşu sayesinde de haritada bulunan başka bir yere ışınlanabiliyorsunuz. Yere indikten sonra ki  4 dakika içerisinde tüm canınızı kaybederseniz çok üzülmeyin çünkü telafesi olan bir durum. Eğer bu süreçte tüm canınızın tamamını kaybederseniz Kara Ruh'a dönüşerek haritanın farklı bir yerinde canlanabiliyorsunuz. Ancak bu durum yalnızca bir kereye mahsus.

HARİTA

     Shadow Arena, bizlere oldukça büyük bir harita sunuyor. Battle Royale oyunlarından bildiğiniz daralan alan Shadow Arena'da da bulunuyor. Eğer bu alanın dışına çıkarsanız hasar alıyorsunuz ve canınız hızla azalıyor. Bu alanın daraldığı aşamada çeşitli stratejiler yürüterek hayatta kalmaya çalışıyorsunuz. Ayrıca haritanın farklı farklı alanlarında, alanın daralmasıyla ortaya çıkan çeşitli yaratıklar bulunuyor.

ANTİK SUNAK

    Haritanın farklı yerlerinde konumlandırılmış 6 adet Antik Sunak bulunuyor. Bu sunakları kullandığınız takdirde sizlere çok faydası dokunacaktır. Özellikle birçok eşyanın ve yaratığın sahibi olabilirsiniz. Ancak bu sunakları kullanabilmek için öncelikle Shadow Lord'u yok etmeniz gerekiyor. Ardından Sunak Eseri'ni de yok ettiğinizde Antik Sunak'ı kullanabiliyorsunuz. Oyun içerisinde sizlere oldukça kolaylık sağlayacak bu sunakları ciddiye almanızı öneriyoruz.

ANTİK SUNAK'TA BULUNANLAR

-Tanrıça Nimet: Bunu kullandığınız takdirde 5 dakikalık süreçte 150 DP ve 150 AP güçlendirmesine sahip oluyorsunuz.

-Yaşam İksiri: Oyunda bulunan en güçlü iksir sayılan Yaşam İksiri, 8000 HP'yi yenileyebiliyor.

-Aal'ın Gözü: Aal'ın gözü sayesinde oyun anında yakınınızda bulunan düşmanlarınızı oyunda yer alan Minimap'te görebiliyorsunuz. Bu sayede düşmanlarınıza karşı farklı stratejiler yürüterek onları daha kolay bir şekilde öldürme şansı elde edebiliyorsunuz.

-Laytenn: Bir antik silah olan Laytenn, oldukça fazla hasar verebilen çok güçlü bir silah. Ancak bu silahı, kullanmasanız bile belli bir süre sonra yok oluyor. Yani bu kısıtlı sürede Laytenn'i en verimli şekilde kullanmalısınız.

-Parlak Aydınlanma: 5 yetenek puanı kazanmamızı sağlayan Parlak Aydınlanma, yeteneklerimizi hızlı bir şekilde güçlü bir hale getirmemize olanak sağlıyor.

SIRALAMA SİSTEMİ

   Son yıllarda çıkan tüm oyunlardan bildiğimiz sıralama sistemi Shadow Arena'da da bulunuyor. Bu sıralamalara, oyun sonlarında veya oyun menüsünden ulaşabiliyorsunuz. Oynadığınız her maçtan sonra karşınıza çeşitli istatistikler sunuluyor. Bunun yanı sıra oyun içinde bulunan menü aracılığıyla da çeşitli sıralamaları kontrol edebiliyoruz.

DENEYİMİMİZ VE YORUMUMUZ

    Bizim dikkat çeken en önemli detay, oyun mekaniklerine alışma konusunda zorluk yaşamamamız oldu. Oyunun sahip olduğu mekanikler ve kahramanlar, ilk aşamalarda asla sizlere zorluk çıkarmıyor ve oyun deneyiminizi engellemiyor.

    Şu an için oyun içerisinde bulunan Dükkan kısmı aktif değil. Bunun kapalı beta sürümünün hemen ardından aktif hale geleceğini düşünüyoruz. Bu kısımda ise genellikle her oyunda bulunan kozmetik öğeler bulunacak. Ancak yine de kesin bir yorum yapamıyoruz.

     Dikkatimizi oldukça fazla çeken bir başka detay ise Grafik kalitesi oldu. Oldukça başarılı grafiklere sahip olan Shadow Arena, oyuncuların efektleri ve diğer detayları hissetmesine olanak sağlıyor. Animasyonların kalitesi ise oyuncuları farklı bir atmosfere sürüklüyor. Etrafınızda bulunan bitkilerin bile çeşitli temasların gerçekleşmesi halinde zarar görmesi küçük fakat oldukça önemli bir detay.

     Hava'nın aydınlık olduğu bazı durumlarda yüksek ışık parlamalarına maruz kalabiliyoruz ve etrafımız bir anda kararabiliyor. Her ne kadar küçük hatalar bulunsada oldukça başarılı bir oyun olmuş. İlerleyen zamanlarda da oldukça büyük başarılar elde edeceğinizi düşünüyoruz.

SİSTEM GEREKSİNİMLERİ

MİNİMUM:

    • İşletim Sistemi: Windows 7/8/10 64-bit
    • İşlemci: Intel Core i3 / AMD Ryzen 3
    • Bellek: 4 GB RAM
    • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GT 440 / AMD Radeon 5450 / Intel HD Graphics 4000(Ivy Bridge)
    • DirectX: Sürüm 11
    • Ağ: Genişbant İnternet bağlantısı
    • Depolama: 10 GB kullanılabilir alan
    • İlave Notlar: Screen Resolution: 1280×720
ÖNERİLEN:

    • İşletim Sistemi: Windows 10 64-bit
    • İşlemci: Intel Core i5 / AMD Ryzen 5 1600
    • Bellek: 8 GB RAM
    • Ekran Kartı: NDVIA GTX 970 / AMD RX 480
    • DirectX: Sürüm 11
    • Ağ: Genişbant İnternet bağlantısı
    • Depolama: 10 GB kullanılabilir alan
    • İlave Notlar: Screen Resolution: 1920×1080 or higher