Shenmue 3 Artık Dünya Çapında Yayınlanabilecek

Shenmue 3 Artık Dünya Çapında Yayınlanabilecek

Shenmue 3

Rekor kıran bir Kickstarter kampanyasından sonra, Shenmue 3 artık küresel bir yayıncısına sahip. Geliştirici Ys Net, daha önce Saints Row IV, Dead Island ve Homefront: The Revolution yayınını yapan Deep Silver’i ilan etti; uzun zamandır beklenen RPG’yi Deep Silver dünya çapında yayınlayacak. 

Shenmue III yönetmeni Yu Suzuki “Bu dünya ortaklığını, dünyanın geri kalanına Japonca oyunlar getirme konusunda derin bir tutkuyla sahip olan inanılmaz erkekler ve kadınlardan oluşan Deep Silver ile güvence altına almaktan çok mutluyum” dedi. “Bu süreç boyunca Deep Silver; Japon oyunlarını, Shenmue oyunlarını hayranları için derin bir tutkuyla ifade etti. Bu nedenle, Shenmue 3’e daha fazla güven duyuyorum ve mümkün olan en iyi ortaklığı bulduk” diye devam etti. 

Deep Silver internet sitesinde haberi duyurdu ve oyunun “yalnızca” PlayStation 4 ve PC’de hem fiziksel hem de dijital olarak yayınlanacağını doğruladı. Ayrıca, “2018 yılının ikinci yarısında yayınlanabileceğini” de belirtti. 

Haber, bir video oyunu için en yüksek rakamla sona eren bir crowdfunding kampanyası izliyor. Yaklaşık 70.000 destekçisi 6.333.295 dolara söz verdi ve o tarihten bu yana daha fazla para biriktirildi. Shenmue 3, Sony’nin E3 2015 sahnesinde piyasaya çıktıktan sonra PlayStation’ın sahibi, uzun zamandır beklenen oyunu yayınlayıp yayınlamayacağına dair biraz karışıklık yaşadı. Ys Net, Sony’nin “üretim ve pazarlama ile ilgili son zamanlarda yardım” ve “bazı yayıncılık desteğini” sağlaması gerektiğini söyledi ancak imalat devi, bütün toplamın Kickstarter bir sentinin bile Ys Net’e gireceğini görmedi. Geliştiricinin Sony ile anlaşmasının Deep Silver ile anlaşma sonrasında yerine getirilip getirilmediği belli değil. Geliştiricinin Sony ile anlaşması Deep Silver ile yapılan anlaşmayı takiben yerine getirilip getirilmeyeceği belli değil. 

Shenmue III haberleri, Almanya’nın Köln şehrinde yapılacak Gamescom 2017‘de heyecanla bekleniyor.