Snapchat, Kullanıcılara Yönelik AR Lenslerini Bulmayı Kolaylaştırıyor

Snapchat, Kullanıcılara Yönelik AR Lenslerini Bulmayı Kolaylaştırıyor

Snapchat Lens Explorer

Snapchat Lens Explorer

Snapchat, neredeyse herkesin aylardır Lensler oluşturmasına izin verdi. Bununla birlikte, bir ana sorun vardı: kullanıcı tarafından desteklenen artırılmış gerçeklik efektlerine göz atamazdınız, bu yüzden sıkça rastlamak biraz şans işiydi. Bugün itibariyle çok daha kolay. Snap, resmi örneklerle birlikte Lensleri keşfetmenize yardımcı olan bir Lens Gezgini sunuyor. Lens Carousel’de bir gülen yüze dokunun ve kilidini açan bir Hikaye bulmak zorunda kalmadan kullanıcı Lenslerinin kilidini açabilirsiniz. Ve belirli bir filtre arıyorsanız, sadece onu aratmanız yeterlidir.

Gezgin, “yavaşça” sadece iOS kullanıcıları için piyasaya sürülüyor. Maalesef Android kullanıyorsanız, sabırlı olmanız gerekecek.

Gezgin tartışmalı bir şekilde gecikti. Snap’a göre 100.000’den fazla özel Lens var, ancak bunların ne kadarının yaygın olarak kullanıldığı belirsiz. Bu daha fazla kişinin, bunu daha fazla benimsemesini sağlayarak kendi Lenslerini oluşturmalarını teşvik edebilir. Ayrıca, Instagram‘a geçiş yapmak yerine Snapchat’te kalmak için bir teşvik gibi gözüküyor. Eğer AR armağanlarından oluşan dev bir kütüphane oluşturabilir ve göz atabilirseniz, başka bir yere gitme isteğinizi hissetmeyebilirsiniz.