Sony'nin En Başarılı Oyunu God of War Seçildi

Sony'nin En Başarılı Oyunu God of War Seçildi

David Jaffe tarafından Sony'nin Santa Monica Studio'sunda yaratılmış bir aksiyon macera oyunu olan God of War, ilk olarak 2005 yılında PlayStation 2 platformuna çıkış yaptı. Daha sonra diğer serileri bir bir PlayStation konsoluna çıkmaya başlarken geçtiğimiz günlerde Sony, oyunu PC için popüler çevrimiçi oyun platformu Steam ile anlaştı ve God of War'ı Steam'de yayınlayarak oyunseverleri sevindirdi. 

 

Her yayınlandığı platformda çok geçmeden oldukça iyi geri dönüşler alan God of War, Steam'e gelir gelmez oldukça iyi yanıtlar aldı. Sony, Playstation için çıkardığı ve oyun severlerden tam puan aldığı oyunları bir bir PC platformuna getirerek birçok oyuncunun oyuna erişebilme imkanını arttırıyor. Horizon: Zero Dawn ve Days Gone gibi oyunları da PC oyuncuları ile buluşturarak oyun severleri bir hayli mutlu etmişti. Bu durum üzerine yapılan incelemelerde Sony, daha birçok oyunu PC platformunda yayınlayacağa benziyor. 

Cuma günü Steam için yayınlanan God of War 73.529 anlık oyuncu ile Sony'nin Steam platformunda yayınladığı anlık oyuncu sayısını kırmayı başaran tek oyun konumunda yerini aldı. God of War'a en yakın anlık oyuncu sayısı 56.577 ile Horizon Zero Dawn, bir diğer anlık oyuncu sayısı ile hafızalara kazınan 27.450 ile Days Gone oldu.