Sony, Driveclub’ı Listeden Çıkarıyor

Sony, Driveclub’ı Listeden Çıkarıyor

Haftasonu boyunca Sony tarafından ilan edildiği üzere, oyunun gelecek yıl boyunca hizmet dışı bırakılması bekleniyor. Bu; Driveclub, Driveclub VR ve Driveclub Bikes’in temel sürümü de dahil olmak üzere oyunun tüm biçimlerini etkileyecek.

Oyunun tüm sürümleri, bu yıl 31 Ağustos’ta PlayStation Store’dan silinecek şekilde ayarlanmış durumda. Öte yandan, oyunun sunucuları 31 Mart 2020’ye kadar resmi olarak çevrimdışı olmayacak, “Tüm çevrimiçi özellikler (çevrimiçi çok oyunculu modlar dahil) o tarihte sona erecek.”

Çok oyunculu oyunun yanı sıra, kapatılan sunuculardan etkilenecek diğer özellikler arasında sezon geçişinin çevrimiçi kullanılması, çok oyunculu etkinlikler ve turlarda çevrimiçi kulüpleri temsil etmek, zorluklarla mücadele etmek, etkinlikler oluşturmak, lider panolarında rekabet etmek ve istatistikleri ve oyuncu ilerlemelerini paylaşmak sayılabilir. Oyuncular için hala geçerli olacak özellikler arasında tüm oyuncu ve çevrimdışı modlar için sezon geçişi kullanımı, oyunun tüm sürümlerini ve DLC tek oyuncu işlevini çevrimdışı modda oynatma ve tek oyuncuda ödül kazanma ve çevrimdışı modlar var.

 

Driveclub hikayesi hasta kaderinden biridir. Oyun ilk olarak PlayStation 4’te 2013 yılının Şubat ayında gerçekleşen etkinlikle açıklandı ve konsolun lansmanıyla ilan edildi. Bununla birlikte, oyun birden fazla gecikmeye maruz kalacak ve konsolun başlamasından bir yıl sonrasına kadar piyasaya sürülmeyecekti. Ayrıca piyasaya sürüldüğünde oyun, büyük sorunlardan muzdaripti. Bu sorunlar nedeniyle, oyunun ücretsiz PlayStation Plus sürümü Haziran 2015’e kadar ertelendi. Neyse ki, sorunlara ve gecikmelere rağmen geliştiriciler, Evolution Studios oyunu geri döndürebildi. Ancak ne yazık ki, Sony 2016 yılının Mart ayında stüdyoyu kapatmaması için çok geç kalan bir eylemdi.