Sony, Koronavirüs ile Mücadele İçin 100 Milyon Dolarlık Küresel Yardım Fonu Kurdu

Sony, Koronavirüs ile Mücadele İçin 100 Milyon Dolarlık Küresel Yardım Fonu Kurdu

      Son haftalarda tüm dünyayı etkisi altına alan ve binlerce insanın hayatını kaybetmesine sebep olan koronavirüs, şirketleri harekete geçirmeye devam ediyor. Bu şirketlere son olarak Sony katıldı. Sony Corporation tarafından yapılan açıklamada, salgından etkilenen insanların mağduriyetini gidermek için 100 milyon dolarlık küresel yardım fonu kurduğu belirtildi. 

      Sony tarafından kurulan bu önemli küresel yardım fonu için birçok kurum ve kuruluş için bağışlar sağlanacak. Dünya Sağlık Örgütü, İsviçre Hayırseverliği ile Sınır Tanımayan Doktorlar ve Birleşmiş Milletler Vakfı, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ve UNICEF tarafından Sony'nin kurduğu bu küresel yardım fonuna 10 milyon dolar bağış sağlanacak.

         Yukarıda belirttiğimiz bu kurum ve kuruluşlar Sony'nin kurduğu küresel fonu dağıtmayı planladıkları arasında bulunuyor. Kısaca koronavirüs salgınıyla ilgili mücadele eden kuruluşlar ve sağlık çalışanları dahil edilecek. 

      Bildiğiniz üzere geçtiğimiz haftalarda da birçok şirket koronavirüs salgınıyla mücadeleye destek olmak için birçok kurum ve kuruluşa bağışlar yapmıştı. Umarız en kısa sürede salgının önüne geçilebilir. #EvdeKal