Sony’nin Gurur Kaynağı Playstation 4 Oldu!

Sony’nin Gurur Kaynağı Playstation 4 Oldu!

son     Dünyanın en önemli teknoloji fuarlarından birisi olan CES 2020, geçtiğimiz saatlerde gerçekleştirildi. Özellikle Sony’nin fuar boyunca düzenlediği sunumlar ve duyurular dikkat çeken detaylardan birisiydi. Playstation 5 için yaptığı sunumlar haricinde Playstation 4 için de sunum yapan Sony, önemli istatistikleri yayınladı.

   Tüm oyunseverler CES 2020’de Sony’den yeni oyun konsolu Playstation 5’i tanıtmasını beklerken şirket yalnızca logoyu ve konsolla alakalı birkaç detayı paylaştı. Bunların yanı sıra bir başka önemli oyun konsolu olan Playstation 4 için de bir sunum gerçekleştiren şirket, konsolun satış rakamlarını açıkladı. Sony’in belki de en başarılı olduğu oyun konsollarından birisi olan Playstation 4, şirketin her zaman yüzünü güldürmeyi başardı. Açıklanan rakamlarla da bu başarıyı tescilleyen Sony, Playstation 4’ün dünya genelinde 106 milyon sattığını açıkladı.

   Bunun yanı sıra Playstation 4 ile ilgili başka istatistikler de yayınlayan Sony’in tüm açıklamalarına aşağıdan ulaşabilirsiniz. 

– PlayStation 4 106 milyon adet sattı.

– 1.15 milyar PlayStation 4 oyunu satıldı.

– PlayStation VR beş milyon adet sattı.

– PlayStation Network aylık aktif kullanıcı sayısı 103 milyon          

– PlayStation Plus abone sayısı 38.8 milyon