Sony Yakında PS4 Oyunları İçin PS5 Desteği Zorunluluğu Getiriyor

Sony Yakında PS4 Oyunları İçin PS5 Desteği Zorunluluğu Getiriyor

Yayınlanan yeni bir rapora göre, oyun geliştiricileri 13 Temmuz 2020 tarihinden sonra sertifikayı elde edebilmek için Sony'nin yeni nesil oyun konsolu olan PlayStation 5 destekli oyun geliştirmeleri gerekecek.

Yani, 13 Temmuz'dan sonra oyunlar piyasaya sürülmeden önce sertifika için Sony'ye gönderilen oyunların, PlayStation 5'in donanımını desteklemesinin yanı sıra, aynı zamanda konsol tasarımının henüz duyurulmamış özelliklerini de desteklemesi gerekecek.

Sony, bu sınıflandırma için test prosedürleriyle ilgili olarak yakında geliştiricilerle iletişim kurmayı planladığı belirtiliyor. PS5 sertifikalı oyunların da aynı kalması gerekecek, aynı çapraz nesil donanım özelliklerini karşılamak içni gereken tüm yamaları da bulundurmaları gerekecek. Açıklanan bu son tarihten önce piyasaya sürülen oyunların yeni yamalarla uyumlu olması gerekmeyecektir, ancak Sony, bu durumu geliştiricilere ısrarla belirtiyor.

Sony'nin geriye dönük uyumluluk planlarını PS4 oyunlarına şu anda uyumluluk testi yaptığını belirtmenin ötesinde detaylandırmadı. Mart ayında Mark Cerny, geriye dönük olarak uyumlu oyunlar daha yüksek çözünürlüklerde ve kare hızlarında çalışması için ek işlem gücü kullanacağını, ancak uyumluluk sorunlarının geliştiriciler tarafından çözülmesi gerektiğini açıkladı.

Bu yaklaşım, tüm Xbox One oyunlarının lansmanı sırasına Xbox Series X ile geriye dönük uyumluluğu desteklemeyi taahhüt eden Microsoft'tan farklı görünüyor. Bu, Xbox 360 ve Xbox One'da zaten oynanan orijinal oyunları içeriyor. Microsoft, desteğe ek olarak, geliştiriclerin ek çalışmalarına ihtiyaç duymadan HDR gibi özellikler eklemek için sistem düzeyinde geliştirmeler kullanıyor.

Sony, 4 Haziran 2020'de yeni nesil oyunlara odaklanan bir PS5 etkinliğine ev sahipliği yapacak. Bu etkinlik, Mart ayında düzenlenen GDC sunumundan bu yana PS5 için düzenlenen en önemli etkinliklerden biri.