Star Wars Squadrons Özelleştirilebilir Kokpit ve HUD Sunacak

Star Wars Squadrons Özelleştirilebilir Kokpit ve HUD Sunacak

Yakın zamanda yapılan bir röportajda, Star Wars: Squadrons’un yaratıcı yönetmeni Ian S. Frazier IGN Japonya'ya uzay gemisi kişiselleştirmesi hakkında bilgi verdi. Geliştirici, çok oyunculu modda makinelerin iç ve dış görünümünü değiştirmenin mümkün olacağını doğruladı. Kokpitin figürlerle süslenmesinden veya geminin bireysel elemanlarına renklerin uygulanmasına kadar değişiklikler içerecek. Ancak tüm değişikliklerin orijinal tasarımın ruhuna uygun olması gerekir, bu yüzden Star Wars evreni haricinde hiçbir araç olmayacak.

Frazier, oyunun diğer katılımcıları üzerinde kozmetik değişikliklerin görünürlüğünü devre dışı bırakma işlevinin özellikle oluşturulduğunu açıkladı. Yani hayallerimizin TIE-Fighter'ını hazırlayabileceğiz, ancak aynı zamanda diğer insanlar tarafından yapılan değişiklikleri görmeyeceğiz. Mesela bir grup pembe U-Wings tarafından aniden saldırıya uğramak istemeyen oyuncular için harika bir seçenek gibi görünüyor.

Haziran ayında bahsedilen HUD konusuna da konuşma sırasında değinildi. Star Wars Squadrons’ın sadece FPP görüşüne izin vereceğini zaten biliyoruz. Oyuncular, ekranda ek bilgilerin görüntülenmesini isteyip istemediklerine veya yalnızca gemide bulunan ekipmana güvenip güvenmeyeceklerine kendileri karar vereceklerdir.

Frazier ayrıca dahili ekipmanın tüm işlemler için yeterli olduğunu doğruladı. Ancak her oyuncunun bu gerçekçilik seviyesiyle yüzleşmek istemeyeceği anlaşılabilir. Bununla birlikte, gücü belirli bileşenlere aktarmaya karar verme seçeneği çok ilginç geliyor. Bu fikir mürettebata emir vermek ve geminin işleyişini kontrol etmek zorunda olduğumuz FTL: Faster Then Light’ı akla getiriyor.

Star Wars: Squadrons bu yıl 2 Ekim'de PC, PS4 ve Xbox One'a çıkacak.