Stardew Valley Geliştiricilerinden Yeni Oyun

Stardew Valley Geliştiricilerinden Yeni Oyun

2016 tarım – RPG oyunu olan Stardew Valley, son yıllarda en etkileyici bağımsız oyun başarılardan birini elde etti. Biz de merakla yazarının gelecek planları ile ilgili haberleri bekliyoruz. Bu bekleyiş sırasında Eric “ConcernedApe” Barone bize biraz ışık tuttu.

Oyunun yaratıcısının çeşitli projeler üzerinde çalıştığını öğrendik. Bunlardan biri Stardew Valley evreninde bulunuyor, ancak çiftçiliğe odaklanmıyor. Yazar ikinci oyunun dünyası hakkında henüz kesin bir karar vermedi, ancak oyunun bir şekilde ilk oyunla bağlantılı olmasını istiyor.

Bu ifadeler, geliştiricinin hayranları arasında büyük bir heyecan yarattı. Ayrıca oyunculardan şimdilik aşırı hevesli spekülasyonlardan kaçınmalarını istedi. Dahası, amacının Stardew Valley’nin dev başarısını tekrarlamak olmadığını belirtti. Sadece sevdiği bir oyun yapmak istediğinden bahsetti.

Stardew Valley’in Şubat 2016’da PC’de çıkış yaptığını biliyoruz. Oyun, piyasaya sürülmesinden birkaç ay içinde Steam’de 3 milyondan fazla kopya satarak harika bir başarı yakalamıştı.

Oyunun başarısı zamanla PlayStation 4, PlayStation Vita, Xbox One, Nintendo Switch, iOS ve Android platformları için geliştirilmesini sağladı. Bu yıl Ocak ayında geliştiriciler, oyunun 10 milyondan fazla alıcı bulduğunu öne sürdü.

https://twitter.com/ConcernedApe/status/12272791853190608