Stardew Valley Multiplayer Nasıl Oynanır?

Stardew Valley Multiplayer Nasıl Oynanır?

Tek başınıza çiftçilik yapıp, huzur içinde para kazanabilir ve bunu meslek haline getirebilirsiniz. Ya da arkadaşlarınızla birlikte Stardew Valley sayesinde çevrimiçi ortamda çiftçilik yapabilirsiniz. 

Stardew Valley multiplayer modu aynı ekranda bölünmüş oynama desteklemiyor. Bu yüzden oynayacağınız kişilerin orijinal oyuna sahip olduğundan emin olmanız gerek. Oyun içerisinde önce Robin adlı NPC’den satın almanız gereken kulübeler var. Halihazırda bir oyuna sahipseniz her arkadaşınız için kulübe (maksimum 3 tane) satın almalısınız. Neyse ki bu kulübeler fazla pahalı değiller. Bu bir seçenek olmakla birlikte bunun yanında hazır kulübeler kurulmuş yeni haritayla da oyuna başlayabilirsiniz.

Oyun kayıt dosyaları oyunu kuracak kişinin bilgisayarında muhafaza edileceği için diğer oyuncular kurucu olmadan oyuna giremezler. Bu yazımızda sizlere Stardew Valley multiplayer modunu arkadaşlarınızla nasıl oynayacağınızı anlatırken, en iyi çiftçi ekibini kurmanız için size ufak tüyolar vereceğiz.

Stardew Valley Multiplayer: Yeni Multiplayer Çiftlik Nasıl Oluşturulur?

En baştan multiplayer çiftlik oluşturma aşamaları şu şekildedir:

1. Ana menüdeki “Co-Op” butonuna tıklayın.

2. “Host” seçeneğinin altında “Host new farm”a tıklayın.

3. Toplamda kurmak istediğiniz kulübe sayısını girin. (En fazla 3 adet kurulabilir.)

4. “Nearby” ya da “Separate” seçeneklerinden birini seçerek kulübelerin yerini belirleyin.

5. Kar marjını seçin. “Normal” seçeneği tüm öğelerin tek oyunculu oyundaki gibi aynı fiyattan satılmasını sağlar. Böylelikle siz ve arkadaşlarınız hızlı para kazanabilirsiniz. %100’ün altında bir oran seçerseniz daha çok zorlanacaksınız.

6. Çiftçinizi oluşturun.

Stardew Valley Multiplayer: Yeni Multiplayer Çiftlik Nasıl Oluşturulur?

Tek oyunculu harita Multiplayer oyuna nasıl dönüştürülür?

1. “Load” butonuna tıklayarak oynamak istediğiniz haritayı açın.

2. Robin’in dükkanına gidip üç kulübeden bir tanesini alın. Taş kulübe 100 altın ve 10 taş ister. Ahşap kulübe 5 odun ve 10 iplik + 100 altın ister. Odun kulübe ise 10 odun + 100 altın ister.

3. Çiftliğinizin bulunduğu haritaya yeni aldığınız kulübeleri yerleştirin. Kaydedip ana menüye dönün.

4. “Co-Op” butonuna tıklayın ve “Host” seçeneğinin altında biraz önce kaydetmiş olduğunuz haritayı yükleyin.

5. Arkadaşlarınızı oyuna davet edin.

Tek oyunculu harita Multiplayer oyuna nasıl dönüştürülür?

Arkadaşlar oyuna nasıl davet edilir?

1. Oynamak istediğiniz haritayı açın.

2. Ayarlarda “Multiplayer” bölümünden sunucu modunu seçin. “Friends-Only” veya “Invite-Only” seçeneklerinden birini seçin.

3. Eğer oyunu Steam veya GOG Galaxy aracılığı ile oynuyorsanız “Friends-Only” seçeneğini seçtiğinizde herhangi bir arkadaşınız oyuna direkt olarak katılabilir.

4. “Invite-Only” seçeneğini seçerseniz “Show Invite Code”a tıklamalı ve davet etmek istediğiniz arkadaşınıza kodu göndermelisiniz. Arkadaşınız da “Co-Op” menüsü altında “Join” butonuna tıklayarak bu kodu girmelidir.

Arkadaşlar oyuna nasıl davet edilir?

Stardew Valley Multiplayer: Ekipçe oynamanın ipuçları

Stardew Valley’nin multiplayer modunda bazı şeylerin ortak, bazı şeylerin ise ortak olmadığını bilmek önemlidir. Oyunda ortak olmayan şeylerden bazıları şunlardır:

  • Envanter
  • Yetenek seviyeleri
  • Enerji
  • NPC İlişkileri

Ortak olanlar ise şunlardır:

  • Çiftlik alanı
  • Altın
  • Zaman

Tıpkı tekli oyuncuda olduğu gibi multiplayer oyunda da zaman aynı şekilde ilerliyor ve siz daha ne olduğunu anlamadan gün kararmış oluyor. Tabii ki multiplayerın avantajı ise iş paylaşımı oluyor. Siz mağaraya gidip canavarlarla savaşırken arkadaşlarınız hasat işleriyle uğraşabilir. Böylece bir gün içindeki tüm işler el birliğiyle tamamlanmış olur. Ayrıca oyunu durdurmak isterseniz T tuşuna basarak sohbet bölümüne “/pause” yazarak oyunu durdurabilirsiniz. 

Diyelim ki arkadaşınızda ihtiyacınız olan çok önemli bir eşya var ve arkadaşınız oyundan çıktı. Eğer sahibi olan bir kulübeye başka bir oyuncuyu davet ederseniz, oyuncunun oynadığı her şey silinecektir. Böylece oyuna yeniden başlamak zorunda kalacaktır.

Ayrıca tek oyunculu haritadaki gibi Robin’in dükkanından aldığınız çiftlik binalarını kafanıza göre kuramayabilirsiniz. Oyuncuların bulduğu noktalara bina dikemiyor, onların içinde olduğu binaların yerini istediğiniz gibi değiştiremiyorsunuz. 

Stardew Valley Multiplayer: Ekipçe oynamanın ipuçları