Steam Hesabı Nasıl Daha Güvenli Yapılır?

Steam Hesabı Nasıl Daha Güvenli Yapılır?

Steam Şifresi Nasıl Olmalı?

Hatırlaması kolay, güçlü bir Steam şifresi oluşturmanız hesabınızın güvenliği için atacağınız ilk adım olabilir. Herhangi bir şifre oluşturucu uygulaması ile oluşturabileceğiniz bu şifrelerin aşağıdaki özelliklere sahip olmasına dikkat edin:

  • 16 karakterden uzun

  • Büyük ve küçük harflerden oluşan

  • En az bir rakam içeren

Bu şifreyi kimse ile paylaşmayın ve aynı şifreyi başka site veya uygulamalarda kullanmamaya özen gösterin.

Steam Guard Nedir?

Güvenli Steam şifresi, hesabınızın güvenli için tek başına yeterli değildir. Steam Guard, Steam hesabınız için uygulanan ekstra güvenlik katmanı olup, hesabınıza ikinci bir doğrulama eklemenizi sağlar. İki faktörlü doğrulama sağlayan bu yöntemde, daha önce hiç giriş yapmadığınız Steam’in tanımadığı bir cihazdan Steam hesabınıza girmeye çalıştığınızda sizden bir kod istenir. Bu koda, Steam Guard ayarlarınıza göre, Steam’e kayıt olduğunuz email adresinize ya da Steam Mobil uygulamasından erişebilirsiniz.

Steam hesabı güvenliği için Steam Guard’ı aktif etmenizi öneririz.

Steam Hesap Güvenliği İçin Diğer Öneriler

Güçlü bir Steam hesabı şifresi oluşturmanız ve Steam Guard’ı aktif etmek haricinde Steam hesabınızın daha güvenli olması için dikkat etmeniz gereken diğer hususlardan bazıları:

  • Steam arkadaş listenizde olsa da, güvenmediğiniz kişilerden gelen linklere tıklamayın

  • Linklere yanlışlıkla tıklamanız durumunda adres barındaki adresi kontrol edin, adresi tanımamanız durumunda giriş yapmanız istenirse giriş yapmayın

  • İyi bir virüs programı ve modern, güncel bir tarayıcı kullanın

  • Ortak kullanılan bilgisayarlarda mümkünse Steam hesabınıza giriş yapmayın