Steam Hesap Açma & Oluşturma

Steam Hesap Açma & Oluşturma

Steam Hesabı Açma

Steam Hesabı Açma

Steam platformuna üye olup oyunların dijital sürümlerini kolaylıkla satın alabilirsiniz. Ayrıca oyunların aktif edilmesi işlemlerini, yeni çıkan güncellemeleri veya oyunun yeni içeriklerini yine bu sistemden kolayca yapabilirsiniz. Steam yazılımı yardımıyla oyunu bilgisyarınıza indirip kolaylıkla kurulumunu yapabilirsiniz. İsterseniz oyunu silebilir ve daha sonra tekrar sorunsuz bir şekilde kurabilirsiniz.

Size bu işlemlerde yardımcı olması için Steam yazılımını bilgisayarınıza kurmanız gerekmektedir. Steam yazılımı tamamen ücretsizdir. Bu yazlım sayesinde bazen hafta sonu indirimlerinden veya ücretsiz haftasonu etkinliklerinden yararlanarak oyunları ücretsiz olarak oynayabilirsiniz.

Steam Yazılımını aşağıdaki linklerden indirerek bilgisayarınıza kurabilirsiniz.

Steam İndir (Windows için)
Steam İndir (Linux için)
Steam İndir (Mac için)

Steam üyelik kısmına gelince; ufak bir hatırlatma yapalım. Steam, üyeliğinizin iki bilgisayarda kulanımına izin veriyor. İkiden fazla olduğunda sıkıntı çıkartabilir. Örneğin; Steam Yazılımı ve üyeliğinizle oyun satın aldınız. Oyunu iki bilgisayara da kurabilirsiniz. Ama dikkat edilmesi gereken husus, aynı anda iki bilgisayarda da hesabınız online olmamalıdır. Sadece birinde hesabınızı online olarak kullanabilirsiniz. Yani kısaca, birden fazla bilgisayara oyunu kursanızda aynı anda oynayamazsınız.

Şimdi de Steam hesabı oluşturma işlmelerine göz atalım. Steam yazılımını indirmeden de Steam hesabı açabilirsiniz. Ama oyunları indirmek, çalıştırmak veya diğer işlemler için Steam yazılımı gereklidir. Üyelik işlemleri ise şu şekilde;

Steam’ üye olmak için öncelikle aşağıdaki bağlantıya tıklayın.

Steam Hesap Oluştur

Karşınıza çıkan Türkçe üyelik formunu doldurunuz.

Formu doldurduktan sonra üyelik sözleşmesindeki “kabul ediyorum” kutucuğunu işaretleyip “Devam Et” butonuna tıklayın.

Daha sonra hesabınızı doğrulamanız gerekmektedir. Bunun için; “Steam hesabınızı oluşturmayı tamamlamak için Steam tarafından gönderilen e-posta mesajını kontrol edin ve mesajdaki bağlantıya tıklayın.”

Bu işlemi de yaptıktan sonra artık Steam hesabınız hazır. Oturum açıp kullanmaya başlayabilirsiniz.