Steam İndirme Durduruluyor mu? İşte Bunu Düzeltmenin 7 Hızlı Yolu

Steam İndirme Durduruluyor mu? İşte Bunu Düzeltmenin 7 Hızlı Yolu
  • Valve Corporation'ın sahibi olduğu Steam, dünyanın en büyük oyun dağıtım platformudur.
  • Steam'in 100 milyondan fazla aktif kullanıcısı var. 29 Nisan 2019'da 1 milyara ulaştı.
  • Dünyadaki PC oyunlarının %50'den fazlası Steam üzerinden indiriliyor. 

Steam, video oyunları için en popüler destinasyonlardan biridir. Farklı türlerden binlerce oyun sunuyor. Steam sadece oyunlarla sınırlı değil, zamanla diğer oyuncularla da etkileşim kurmak için bir terminal olarak gelişti.

Kullanıcılar bir oyuna abone olduktan veya bir oyun için ödeme yaptıktan sonra oyunları indirip keyfini çıkarabilirken, günümüzde oyunların birkaç GB'den 100 GB'a çıkması nedeniyle indirme işleminin kendisi saatler alabilir.

Steam'in tüm büyük zaman dilimlerinde erişilebilir olması, aniden durduğunda bazen büyük tepkilerle karşı karşıya kalır. Bu durum sık görülen bir olaya dönüşmez, ancak bir noktada indirme sorunlarıyla karşılaşılabilir.

İnternet bağlantınızı kontrol etmek, Steam indirmeyi durdurma sorununuzu çözmek için yeterli değildir.

Ani indirmelerin durması sorununu çözmeye yardımcı olabilecek bir sürü ayar vardır.

Steam İndirmeyi Durdurma: Sık Karşılaşılan Sorunlar ve Nasıl Düzeltilir

Hakkında çok az fikriniz olan veya hiçbir fikriniz olmayan bir şeyi düzeltmek her zaman zordur. Steam indirme durdurma, 95 milyon aktif kullanıcı tabanında çok sık karşılaşılan bir sorun haline geldi.

Steam bulut tabanlı bir hizmet olduğundan, sunucunun yakınlığından PC zamanlamanıza ve hizmet kesinti süresine kadar küçük şeylerden etkilenir.

En yaygın sorunları ve hızlı çözümlerini ayrıntılı olarak tartışalım. 

Steam İndirme Durdurma Problemi Nasıl Çözülür?

1. RAM'i Yoran Ağır İşlemleri Kapatın

Steam'i veya başka bir indirme yazılımını kullanırken göz önünde bulundurulması gereken en basit ve yaygın şeylerden biri, diğer tüm yazılımları ve uygulamaları, çoğunlukla herhangi bir tarayıcıyı kapatmaktır.

Bu adımın nedeni, sistemi ciddi şekilde tıkayabileceğinden herhangi bir üçüncü taraf yazılım çakışmasından kaçınmaktır. Bu, özellikle diğer yazılımların Steam'e göre önceliğe sahip olduğu bir durumdur.

Diğer uygulamaları öldürme süreci oldukça basittir.

  • Alt + Ctrl + Delete kısayolunu kullanabilir , menüden Görev Yöneticisi'ni seçebilir veya Windows + X tuşlarına basarak Görev Yöneticisi'ni seçebilirsiniz.
  • Uygulamaları veya arka plan işlemlerini seçip Görevi sonlandır seçeneğine tıklayarak yüksek RAM kullanımına sahip tüm indirmelerle ilgili uygulamaları kapatın.

Steam indirmeleri, RAM'in önemli bir bölümünü kaplayabilir.

2. İndirme Bölgesini Değiştirin

team indirme hizmeti, sunucu ucundaki aşırı yüklenme veya sunucu bakım çalışması nedeniyle takılabilir.

Farklı bir sunucu konumu seçerek çözebilirsiniz. Ayarlarda indirme bölgesi bölümüne erişin.

Steam hizmetini farklı bir sunucu konumundan kullanmanıza izin verecektir.

Varsayılan sunucu konumu ayarınız coğrafi konumunuzdan çok uzakta olabilir, bu nedenle size en yakın olanı seçerek Steam'inizin indirilmemesiyle ilgili sorunları çözebilirsiniz.

Alternatif olarak, yeni bir oyunun sunucu ucunu tıkayabilecek, indirme hızlarını veya tüm süreci ciddi şekilde etkileyebilecek uzun bir indirme isteği kuyruğuna yol açması durumunda sunucu konumu değişikliği gerekebilir.

En yakın coğrafi sunucu konumunu seçtiğinizden emin olun.

3. Bilgisayar Zamanını Sunucu Zamanıyla Senkronize Et

Steam'in birden fazla sunucusu olduğundan, PC'niz ile sunucu zamanlamaları arasında doğrudan bir ilişki vardır . Sıralamadaki gecikme, Steam indirmelerinizin düşük hızlarda aralıklı olarak durmasının veya indirilmesinin bir nedeni olabilir.

Tek yapmanız gereken Tarih ve Saatte bazı değişiklikler yapmak . Bu sorundan etkileniyorsanız, kesinlikle Windows 10'da 9403 ve Steam'de Windows 7 hata kodunu alacağınızı unutmayın .

PC saatinizi Steam'in sunucu saati ile şu şekilde senkronize edebilirsiniz –

  • Ayarlar menüsünden veya Windows'taki arama seçeneğini kullanarak Tarih ve Saat'e erişin .
  • Saati otomatik olarak ayarla ve Saat dilimini otomatik olarak ayarla'yı açın .
  • Bu ayarları açtıktan sonra, Anlık güncellemeler için saatinizi senkronize edin'e tıklayın.

4. Steam İndirme Önbelleğini Temizle

Birden çok başarısız indirme ve indirmeyi zorla kapatma, önbellek dosyaları oluşturabilir. Yazılımın yeni verileri indirmesini potansiyel olarak karıştırabilir.

Önbelleği temizlemek, bozuk dosyalardan ve çerezlerden etkili bir şekilde kurtulacaktır. Önbelleği temizledikten sonra Steam hesabınızla yeniden giriş yapmanız gerekecek olsa da, denemeye değer.

5. Steam Güncellemesi

Herhangi bir dosyanın Steam üzerinden indirilmesi ve yüklenmesi, sisteminizde güncelleniyorsa veya Steam geliştiricilerinden destek almayan daha eski bir Steam sürümünü kullanıyorsanız etkilenebilir.

Steam'in bakım veya güncelleme altında olması durumunda, bir süre beklemek daha iyidir.

Alternatif olarak, etkin bir indirme devam ederken uygulama güncelleniyorsa indirme işleminiz durabilir .

Özellikle büyük dosya boyutuna bakıyorsanız, bir oyunu indirmeden önce güncellemeleri kontrol etmek daha iyidir.

Aynı şeyi sol köşedeki Steam seçeneğine ve Steam İstemci Güncellemelerini Kontrol Et seçeneğine tıklayarak da kontrol edebilirsiniz.

6. İndirme Kısıtlamalarını Kontrol Edin

Steam uygulaması, diğer uygulamalar için bant genişliğine izin vermek için manuel kısıtlama ayarlarıyla birlikte gelir.

İndir kısıtlama ayarları Buhar internet diğer uygulamalar veya cihazlar tarafından kullanılmakta değilken indirme gece veya aynı anda sadece gerçekleşmesi böylece bir zaman süresi ile birlikte gelir. 

Ağınızdaki diğer cihazlardan önemli bir bant genişliği baskısı olduğunda Steam indirmeyi otomatik olarak durdurursa, önce kısıtlama ayarlarını yeniden kontrol edin.

Bu ayarlar herhangi bir zamanda değiştirilebilir. Oyun sırasında indirmeleri durdurma seçeneğinin işaretini kaldırmanız yeterlidir .

Nadir durumlarda, tüm bu faktörler devreye girdiğinde, indirme dosyalarınız takılır ve indirme süresini birkaç dakikadan bazen saatlere kadar uzatır.

Bu özellikler, bir Steam kullanıcısının akış sırasında kalite sorunları yaşamaması veya çevrimiçi oyun oynarken gecikme yaşamaması için eklenmiştir.

Bu, Steam kullanıcılarının, özellikle de yayıncıların karşılaştığı yaygın bir sorundur. Kısıtlama ayarlarının işaretini kaldırmak sorunu halledebilir.

7. Steam'i Kaldırın ve Yeniden Yükleyin

Steam'i kaldırıp yeniden yüklemek, sisteminize veya Steam kitaplığınıza zarar vermez.

Kontrol panelini açmanız veya Windows Arama çubuğuna kaldırma yazmanız yeterlidir. Uygulamalar ve özellikler iletişim kutusundan Steam'i seçin ve uygulamayı kaldırın.

Uygulama kaldırıldıktan sonra, yeniden yüklemeden önce Windows'unuzu yeniden başlatın. Kurulumdan sonra, uygulamadaki tüm önceki ayarları tekrar kontrol edin ve oyunu indirmeyi deneyin.

Çözüm

Çözümü olmayan hiçbir sorun yoktur. Tek gereken, sorunun olası çözümünü bulmak ve belirlemek için biraz zaman. Aynı durum Steam indirmesinin durdurulması ve başlatılması için de geçerlidir .

Geniş bir kullanıcı kitlesine sahip olması bir avantajdır. Tüm bu adımlardan sonra indirmelerle ilgili herhangi bir sorun bulursanız, ki bu pek olası değildir, her zaman Steam topluluğuna başvurabilir ve indirmelerin durma sorunlarını çözmek için farklı düzeltmeler deneyebilirsiniz.

Topluluk, Steam ile ilgili diğer birçok sorunu çözmenize bile yardımcı olabilir. Pek çok farklı ayar hakkında bilgi edinebilir ve Steam'in sunduğu özelliklere ilişkin anlayışınızı geliştirebilirsiniz.