System UI Durduruldu Hatası Çözümü

System UI Durduruldu Hatası Çözümü

1.) Hataya Neden Olabilecek Uygulamaları Kaldırın

Sağlıklı çalışmayan üçüncül uygulamalar bu hataya neden olabilir. Eğer yüklediğiniz bir uygulamadan sonra bu hatayı alıyorsanız,yüklediğiniz uygulamayı kaldırmanız gereklidir. Şüphelendiğiniz uygulamalarda var ise kaldırabilirsiniz.

Bunu yapmak için:

  • Ayarlar bölümünü açın
  • Uygulama yöneticisi bölümüne giriş yapın
  • Hata veren veya verdiğini düşündüğünüz uygulamayı bulun
  • Daha sonra uygulamanın üzerine tıklayarak,kaldır seçeneğini seçin.
  • Telefonunuzu yeniden başlatın.

2.) Google güncelleştirmelerini kaldırın

Google otomatik olarak telefondaki uygulamaları güncellemektedir. Bu uygulamalar “System UI Durduruldu” hatasına neden olabilir. Google güncellemelerini kaldırarak bu sorunu çözebilirsiniz

  • Telefonunuzun ayarlar bölümüne girin
  • Uygulamalar bölümünü açın
  • En son güncellenen uygulamaları açın (En son güncellenen uygulamaları, Google play üzerinden görebilirsiniz)
  • Orijinal telefon uygulamalarını devre dışı bırakın. Böylece telefon uygulamanın yeni sürümünü kaldırıp eski sürümünü yükleyecektir. Daha sonra uygulamayı devreye sokabilirsiniz. Eğer uygulamalar üçüncül taraf ise, eski sürüme dönme şansınız yoktur. Sadece uygulamanın tekrardan güncelleme almasını beklemelisiniz.
  • Telefonunuzu yeniden başlatın.

3.) Uygulamaların önbelleğini temizleyin

Uygulamaların önbelleğini temizlemek, bu hatayı giderebilir.Öncelikle telefonunuzun ayarlar bölümünü açın. Hata verdiğini düşündüğünüz uygulamaları açınız. Eğer bu uygulamalar hakkında bilginiz yok ise, Google hizmetleri uygulamasını bulun. Uygulamayın açın, hafıza bölümüne tıklayın ve verileri temizle seçeneğini seçin.Uygulamaların önbelleğini temizledikten sonra telefonunuzu yeniden başlatın.

4.) CM Security Uygulaması

Google play üzerinden bu uygulamayı çözerek, hataya neden olan uygulamayı bulabilir ve hataları düzeltebilirsiniz. Tek yapmanız gereken programı yükledikten sonra tarama yapmak.

CM Security programını indirmek için: Google play 

5.) Telefonunuzu sıfırlayın

Yukarıdaki yaptığınız işlemler eğer bu hatanın çözümüne yardımcı olmuyorsa telefonunuzu sıfırlamak bu hatayı çözecektir. Ancak dikkat etmelisiniz. Telefonunuzu sıfırladığınız anda bütün verileriniz silinecektir. Kişisel verilerinizi yedekledikten sonra telefonu sıfırlamak için:

Ayarlar bölümüne giriş yapın. Yedekle ve Sıfırla bölümüne girin. Daha sonra Fabrika Ayarlarını Sıfırla bölümünden telefonunuzu sıfırlayabilirsiniz. Telefonunuz size veriler konusunda uyarıda bulunacaktır. Onayladıktan sonra telefonunuzun sıfırlanmasını bekleyin.

Dikkat:Telefonunuzu sıfırlarken pil seviyeniz %50 ve üzeri olmalıdır. Kesinlikle sıfırlama işlemi başladığında telefonunuzun bağlantısını kesmeyin. Sıfırlama işlemi başladıktan sonra bitene kadar beklemelisiniz.