The Elder Scrolls V: Skyrim Sistem Gereksinimleri

The Elder Scrolls V: Skyrim Sistem Gereksinimleri

The Elder Scrolls V: Skyrim

The Elder Scrolls V: Skyrim

The Elder Scrolls V: Skyrim, Bethesda Game Studios tarafından geliştirilen ve Bethesda Softworks tarafından yayınlanan, açık dünya aksiyon rol yapma oyundur. The Elder Scrolls serisinin The Elder Scrolls IV: Oblivion‘ın ardından beşinci oyun, 11 Kasım 2011’de Microsoft Windows, PlayStation 3 ve Xbox 360 için dünya çapında piyasaya sürüldü.

Oyunun ana hikayesi, oyuncu karakteri ve dünyayı yok etmek için kehanette bulunan bir ejderha olan Alduin’i yenmeye çalışması etrafında dönüyor. Oyun, Oblivion olaylarından iki yüz yıl sonrasına kurgulanmış ve kurgusal Skyrim eyaletinde gerçekleşmektedir. Oyun boyunca, oyuncu görevleri tamamlar ve becerileri geliştirerek karakter geliştirir. Skyrim, oyuncunun herhangi bir zamanda oyun dünyasında herhangi bir yere gitmesine izin vererek ve geçmiş hikayeyi süresiz olarak göz ardı etmeyi veya ertelemeyi sağlayarak, öncüllerinin açık dünyadaki geleneğini sürdürüyor.

The Elder Scrolls V: Skyrim, bir birinci veya üçüncü şahıs perspektifinden oynanabilir bir aksiyon rol yapma oyundur. Oyuncu, Skyrim topraklarında, vahşi yaşam alanlarının, zindanların, şehirlerin, kasabaların, kale ve köylerin oluşturduğu açık bir dünya ortamında özgürce dolaşabilir. Oyuncular, atlara binerek veya önceden keşfedilen yerlere saptırmalarına izin veren hızlı seyahat sistemi kullanarak oyun dünyasında daha hızlı gezinebilirler. Oyunun ana görevi, görevin ilk aşamasını tamamladıktan sonra oyuncunun tercihine göre tamamlanabilir veya yok sayılabilir. Bununla birlikte, bazı araştırmalar ana hikayenin en azından kısmen tamamlanmış olmasına dayanır. Oyuncu olmayan karakterler (NPC’ler) dünyayı doldurur ve çeşitli şekillerde etkileşime girer; oyuncu onları konuşmaya davet edebilir, uygun bir NPC ile evlenebilir, onları öldürebilir veya ölümcül olmayan bir “kavga” ile meşgul olabilir. Önceki The Elder Scrolls oyunlarında olduğu gibi, bazı NPC’leri öldürmek bazı görevleri veya öğeleri elde edilemeyecek hale getirebilir. Bazı NPC’ler daha sonraki hikayelerde önemi nedeniyle öldürülemezler.

The Elder Scrolls V: Skyrim Sistem Gereksinimleri

Minimum Sistem Gereksinimleri:
 – İşletim Sistemi: Windows 7/8.1/10 (64-bit)
 – İşlemci: Intel i5-750/AMD Phenom II X4-945
 – Bellek: 8 GB RAM
 – Ekran Kartı: NVIDIA GTX 470 1GB /AMD HD 7870 2GB
 – Depolama: 12 GB kullanılabilir alan

Önerilen Sistem Gereksinimleri:
 – İşletim Sistemi: Windows 7/8.1/10 (64-bit)
 – İşlemci: Intel i5-2400/AMD FX-8320
 – Bellek: 8 GB RAM
 – Ekran Kartı: NVIDIA GTX 780 3GB /AMD R9 290 4GB
 – Depolama: 12 GB kullanılabilir alan