The Great Heist Nedir?

The Great Heist Nedir?

The Great Heist web-tabanlı yani tarayıcı üzerinden oynanabilen bir rol yapma suç oyunudur. Türkçeye  ‘Büyük Vurgun’ olarak çevrilen bu oyunda, aklınıza gelebilecek tüm suç detayları mevcuttur. Browser RPG oyunlarına ilginiz varsa The Great Heist tam da size göre! İsterseniz içeriğinden bahsederken oyun için kullandığımız kısaltmayı sizlerle paylaşayım. The Great Heist kullanıcıları olarak, oyunu TGH olarak kısaltılmışını kullanıyoruz. Yazımızın diğer bölümlerinde kısaltmayı kullanarak devam edeceğim.

PC3uRIa4Tl67yLiI20mEBA.png

TGH’de her şey kolay, merak etmeyin! Kendi başınıza bir çete oluşturabileceğiniz gibi arkadaşlarınızla birlikte de çete kurabilirsiniz. Çeteler maksimum üç kişiden oluşur ve çetedeki herkesin farklı rolleri bulunur. Hangi üyenin hangi rolü seçeceği, soyguna bağlı olaraktan ve kişinin yeteneklerine değişir. Ancak toplamda yedi adet çete rolü bulunur. Bunlar; Suç dehası, fettan, kabadayı, hırsız, bilgisayar korsanı, kasa hırsızı ve şoför. Her birinin kendi soygun türünde yeri ve önemi büyüktür. Bir soygun yaparken, haftalık olarak Kara Borsa’dan çektiğimiz üç kartı biriktirip, soygunlarda kullanma şansımız var. Böylece soygunun daha iyi geçmesini sağlarız.

Tabii sadece bunlarla sınırlı değil! Haftalık verilen görevler ve bunların karşılığında gelen başarıları göz ardı etmemek lazım. TGH’de başarı kasarken zamanın nasıl geçtiğini anlayamacaksınız. Eğlencenin doruklara çıktığı, acaba yakalanır mıyım? diye kendinizi yiyip bitirdiğiniz o dakikalarda belki meydan başarılarını toplayacaksınız. Gelin, hep beraber önce birazcık görevlerden sonra da başarılardan bahsedelim.

İkisi haftalık, dördü günlük olmak üzere toplamda altı çeşit soygun türümüz bulunmaktadır. Bunlar zorluk sırasıyla: Dükkan soygunları, otel soygunları, müze soygunları, banka soygunları ve araştırma merkezi soygunlarıdır. Başarılı geçen soygunlar sonunda ganimet ve mangır olmak üzere iki farklı ödül kazanırsınız. Ganimetler çete sıralamanızı yükseltirken, kazandığınız mangırlarla hafıza implantı, kart ya da suç ekipmanı alabilirsiniz. Yeni başlayan kişiler için yetenekler çok daha önemlidir.  Bu yüzden mangırlarınızı bu doğrultuda kullanmanızı tavsiye ederim. En çok mangır veren soygunlar olan haftalık soygunlar, müze ve araştırma merkezi soygunlarıdır. Az biraz yetenek ile müze soygunu yapabilirsiniz ama araştırma merkezinden uzak durmanızı öneririm. Bunun haricinde sürekli olarak mangır kasmaya ihtiyacınız olduğunuz bu dönemde otel soygunları tam da size göredir. Sadece birkaç güncel gelecek şekilde oteli keşfederek hanenize mangırları yazabilirsiniz.

Geldik işin en eğlenceli kısmına. O kadar yetenek kasıp otel soyduk, elbette ödüller sadece mangır ve birazcık ganimetle sınırlı değil tabii ki. Bunların yanında profilinizde görebileceğiniz muhteşem başarılar sizi bekliyor.

cd84dee964.png

Görmüş olduğunuz başarılar aslında başlangıç başarılarıdır. Bunların haricinde kazanabileceğiniz bir sürü başarı sizleri bekliyor!

Büyük Vurgun yani TGH adlı oyunumuzda gerçekleştirebileceğiniz soygun türleri birden fazla. Gelin hep beraber bunları inceleyelim.

Belediye Binası soygunu: Bu soygun oldukça zor gibi görünse de otel soymak kadar kolaydır. Başarılı olduğunuz taktirde çetenize ait bir ‘hücre evi’ kazanırsınız. Bu da bütün ganimetlerinizi bu evde toplamanızı sağlar.

Otel Soygunu: Ortalama soygun derecesine ulaştığınız ve artık mangır kazanmaya başlayacağınız soygun türüdür. Gerekli birkaç ekipman sayesinde oldukça kolay ve sürekli mangır kasıp yetenek geliştirmek için kullanılan soygun türüdür. Ödül ‘mangır’.  

Mezar Soygunu: Sadece ölüler gününde gerçekleştirebileceğiniz zorluk seviyesi otel ve belediye binasına göre bir tık yüksek olan soygun türüdür. Ödül ‘mangır’

Dükkân Soygunu: Çok fazla tercih edilmeyen fakat meydan okuma başarılarını kasmanız için her daim ihtiyacınız olan soygun türlerinden biridir. Ödül ‘150-300$’. Bu oldukça az bir miktardır, çok fazla tercih edilmemektedir.

Image

Image

Bunların haricinde diğer soygunlar yukarıda bahsettiğimiz soygunlara daha zordur. Müze soygunu, araştırma merkezi soygunu, hastane soygunu ve postahane soygunu olmak üzere sıralanmaktadır. Eğer ki çetenizi dünyada en tanınmış bir yere getirmek ve diğer insanlara meydan okumak istiyorsanız bu soygunlar tam size göre.

Başarısız olduğunuz soygunlardan sonra da sonunuz tahmin edebileceğiniz gibi kodestir. Ancak hapishanede de yeni yetenekler öğrenebiliyorsunuz, bu açıdan çokta üzülmenize gerek yok. Hapishaneden kaçmanın çok zor olduğunu da söyleyemeyeceğim. Girip girip çıkıyoruz biz, sen de çıkabilirsin. Anlattıklarım ilgini çektiyse, daha fazlası için Thegreatheist.com’a bekleriz! Eğer aklınıza takılan bir şeyler varsa oyun içerisinden bana mesaj atmak için çekinmeyin lütfen. Dean Constantine (1818344)