The Outer Worlds Çıkış Tarihi ve Bilmeniz Gerekenler

The Outer Worlds Çıkış Tarihi ve Bilmeniz Gerekenler

The Outer Worlds Bilmeniz Gerekenler

The Outer Worlds Bilmeniz Gerekenler

Fallout: New Vegas ve Pillars of Eternity‘nin arkasındaki stüdyo olan Obsidian Entertainment, The Outer Worlds adlı bir sonraki RPG‘sini açıkladı. Lider geliştiriciler Leonard Boyarsky ve Tim Cain, 90’lı yıllarda birlikte gelen Fallout‘u ve Vampire the Masquerade: Bloodlines gibi diğer ünlü PC RPG‘lerini birlikte yarattılar. Ve tabii arkasındaki bu soyağacıyla, The Outer Worlds 2019’un en çok beklenen oyunlarından biri haline geldi. Diğer beklenen oyunları da merak ediyorsanız 2019’un en çok beklenen oyunları konumuza bakabilirsiniz.

Hikayenin detayları, dövüşlerin nasıl çalıştığı, yoldaşlarınız ve karakterlerinizi yetenekler ve perks ile nasıl özelleştireceğiniz de dahil olmak üzere halihazırda bazı şeyler biliniyor. Bu yazımızda da tüm bu bilinenleri toparlamaya çalıştık.

İşte The Outer Worlds hakkında bilmeniz gereken her şey: çıkış tarihi, oynanış ve daha fazlası.

The Outer Worlds ne zaman çıkıyor?

Tek bildiğimiz, 2019’da bir ara çıkacağı. Obsidian henüz daha kesin bir yayın planı açıklamamıştır.

The Outer Worlds hikayesi nedir? Kurgu nasıl?

Karakteriniz, insanları galaksinin kenarındaki bir çift gezegen olan yeni kurulan Halcyon kolonisine taşıyan bir gemideydi. Gemi yolda kayboldu, demek ki 70 yıldır donmuş durumdasınız. Hayatta kalmak için çok uzun bir süre. Ama bir şekilde, bir bilim adamı sizi uyandırmayı başardı ve donmuş dostlarını kurtarması için yardımınızı istiyor.

Nakit para ödülü için ona yardım etmeyi seçebilir ya da hemen şirket makamlarına (tüm sömürge ve içindeki her şirket tarafından işletilen ve sahip olunan) dönüştürebilirsiniz. Her iki tarafı da birbirine karşı oynayabilirsiniz. Ya da sadece çıkıp dünyayı baştan başlayarak keşfedebilirsiniz. Ana hikaye dallanır ve çoklu sonlara sahip olacaktır. Gördüğünüz yaptığınız seçime bağlı olacaktır.

Çoğu zaman iki ana gezegende olacaksınız. Biri daha iyi hale getirildi ve bu nedenle daha kalabalık. Diğeri daha vahşi ve daha agresif yabancı hayata ev sahipliği yapıyor. Her ikisi de canlı ve rengarenktir. No Man’s Sky’ın estetiğine benzetilmiştir. İki gezegenin yanı sıra, uzay istasyonlarını ve aylarını ziyaret edersiniz.

Oyun açık dünya mı?

Bir tür evet. Gezegenlerin arasında serbestçe dolaşamazsınız. İstediğiniz zaman her birinin bir bölümünü keşfediyor olacaksınız. Ama onların etrafında kendi temponuzda dolaşabileceksiniz ve hepsinde rastlanacak bol miktarda yan görevler olacak. Ev üssünüze, yani uzay geminize dönmeden bazı bölgeler arasında doğrudan seyahat edebilirsiniz, ancak yükleme ekranına göre ayrılırlar.

Oyun boyunca aynı bölgelere geri döneceksiniz ve önceki eylemlerinize bağlı olarak değişmiş olabilirler.

Görevleri birçok şekilde tamamlayabilirsiniz

Tipik Obsidian modasında, her görevi birçok farklı şekilde çözebileceksiniz. Çoğu zaman, sonuna kadar savaşabilir, gizlice girebilir veya konuşabilirsiniz. Ana görevler, onlara anında yaklaşımınızı değiştirmenize olanak tanıyan çok sayıda basamağa sahiptir.

Düzgün bir konuşmacı olmak istiyorsanız, doğru istatistikleri ve puanları seçmek o kadar kolay olmayacak: genellikle dünyada belirli bir öğeyi bulmanız veya etrafta konuşmaya çalıştığınız kişi hakkında biraz bilgi toplamanız gerekir.

Karakterinizi yetenekler, perks ve “kusurlar” ile özelleştirin

Kuvvet, zeka vb. altı ana yeteneğiniz vardır. Puanları değerlendirebilirsiniz ve her biri 100’e yükseliyor. Bu beceriler oyunda olanları doğrudan etkileyecektir. Örneğin, yakın dövüş silahlarının hasar aralığı olacaktır ve yakın dövüş beceriniz ne kadar yüksekse, o kadar çok hasar verirsiniz. Sinsi olarak iyi olan veya ateşli silah uzmanı gibi farklı karakter prototipleri oluşturmak için puanlarınızı dağıtabilirsiniz.

Becerileriniz, hangi diyalog seçeneklerini seçeceğinizi de etkileyecektir. Aynı yaratıcının önceki oyunlarında olduğu gibi, biraz komik rahatlama sağlayacak doğru istatistiklere sahipseniz, bir “aptal” diyalog seçeneği seçebilirsiniz.

Bir yeteneğe koyduğun her 20 puan için, bir perk kazanırsın. Obsidian, herhangi bir ikramiyenin ne yapacağını henüz ayrıntılı olarak açıklamadı, ancak karakterinizi oyun tarzınıza uyacak şekilde daha da özelleştirmek için bir şans olmalı.

The Outer Worlds ile ilgili en eşsiz şeylerden biri, dünya üzerinde hareket ederken “kusurlar” adı verilen isteğe bağlı olumsuz özellikleri seçebilmenizdir. Bunlar belirli olaylarla ilgilidir: örneğin bir yangında yandıysanız, alevlerden korkma seçeneğiniz olabilir. Alabileceğiniz kusurlar sınırlıdır. Ama ne zaman bir tane seçerseniz, bunu dengelemek için bir perk de alacaksınız.

Oyun birinci kişi olarak oynanmasına rağmen karakterinizin görünümünü de kişiselleştirebilirsiniz.

Karakteriniz seslendirilmedi, ancak diyalog çok önemli

Ana karakterin sesi yoktur, ancak her konuşmada seçilebilecekleri birden fazla seçenek vardır. Bu seçeneklerden bazıları, belirli yeteneklerin arkasında kilitlenecektir. Gerekli istatistiklere sahip değilseniz hala bir seçenek olarak göreceksiniz. Ancak gri renktedirler; bu da yapınızı değiştirmenizi veya karakterinizi geçici olarak canlandırmak için bazı ilaçlar almanızı teşvik eder.

Dövüş sistemi nasıl çalışır?

Dövüş birinci kişi bakış açısına sahiptir. Silahlar arasında tabancalar, lazer tüfekler ve bilim kurgu tırpanlar ile diğer yakın dövüş silahları yer alacaktır. Silahlarınızı değiştirebilecek, onları geliştirebilecek ve temel hasar veren mermiler gibi farklı cephane türlerini seçebileceksiniz. Shrink ışını gibi harika efektlerle özel “bilim silahları” bulabileceksiniz.

The Outer Worlds ayrıca, zamanınızı yavaşlatan VATS tarzı bir “zaman genişlemesi” mekaniğine sahip olacak ve onu kullandığınızda, kalan sağlıkları gibi bir düşman hakkında daha fazla bilgi görebileceksiniz. Tek tek vücut bölümlerini hedeflemenize izin verir. VATS’lerin aksine, her zaman manuel hedefliyor olacaksınız.

Son olarak, mücadelede size yardım için yoldaşlarınız olacaktır. Her birinin farklı yetenekleri vardır ve bunları çatışma sırasında temel talimatlarla düzenleyebilirsiniz.

Yoldaşlarınızın kendine has görevleri vardır ve sizi terk edebilir

Seyahatlerinizde yoldaşları alırsınız ve hepsi görevler arasında ev üssünüz olarak hizmet veren bir uzay gemisinde yaşayacaklardır. Gemiden ayrılırken size eşlik etmek için iki tane seçebilirsiniz.

Hepsinin Mass Effect tarzı arkadaşlık görevleri sırasında kazabileceğiniz farklı motivasyonları olacaktır. Sevmedikleri bir şey yaparsanız, sizi tamamen bırakabilirler.

Her birinin özel bir yeteneği ve farklı uzmanlığı vardır. Mücadele sırasında destek sağlamanın yanı sıra, diyaloga karışacaklardır. Desteği olan bir köşeyi döndüğünüzde onların yeteneklerine ihtiyacınız olabilir. Örneğin, zorlu bir müzakere yapmak için hızlı bir dili olan bir yoldaştan bunu isteyebilirsiniz.

Yoldaşlarınızdan en iyi şekilde faydalanmak istiyorsanız, ana karakterinizi gizli, dövüş ya da konuşmada uzmanlaştırmak yerine, esasen her şeyden önce işe yarayan bir “lider” olmayı seçebilirsiniz. Lider olarak oynadığınızda, yoldaşlarınızın yeteneklerini geliştiren avantajlar seçersiniz.

Romantik yoldaş olabilir misiniz?

Hayır! Geliştiriciler bunu düşündü, ancak buna karşı karar verdi.

The Outer World’da modlar olacak mı?

Muhtemelen. Obsidian bu fikre açık, ancak kısmen Epic Games’e bağlı, çünkü The Outer Worlds Unreal Engine 4 kullanıyor. Bildiğiniz üzere Unreal Engine 4 oyun motoru Epic Games’e ait.

Oyundan görüntüler var mı?

Aşağıda oyun ile ilgili fragmanı izleyebilirsiniz.