The Witcher Serisi, Toplamda 50 Milyonun Üstünde Satış Yaptı

The Witcher Serisi, Toplamda 50 Milyonun Üstünde Satış Yaptı

  CD Projekt, CD Projekt RED, CDP.pl, Saber Interactive, Widescreen Games ve Can Explode şirketlerinin geliştirdiği The Witcher serisi ilk olarak 2007 yılında bizler ile buluştu. Serinin ikinci oyunu ise The Witcher 2: Assassins of Kings ilk oyundan tam 3 yıl sonra 2011'de çıktı. Serinin en çok sevilen son oyunu The Witcher 3: Wild Hunt'da 2015 yılında bizlerle buluştu. 

  CD PROJEKT RED'in Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre The Witcher serisi 50 milyon sattı. Bunun üzerine geliştirici ekip, Kaer Morhen'dan Vizima'ya, Flotsam ve Vergen, Velen ve Novigrad'dan Skellige Isles ve Toussaint'e bu yolculukta beraber olan tüm oyunseverlere “Teşekkürler ve yolda tekrar buluşmak dileğiyle” mesajını iletti. 

 Oyunun bu kadar çok satılmasında Netflix dizisinin etkisinin büyük olduğunu söyleyebiliriz. Diziden sonra satışların artış gösterdiği The Witcher serisinin oyunları hala daha gündemde üst sıralarda yerini koruyor. The Witcher serisinin son oyunu he Witcher 3: Wild Hunt, Netfilix dizisinin yayınlanmasının ardından Amerika'da satışını yüzde 554 arttırarak yükselişe geçti.

 Geçtiğimiz günlerde oyunun geliştirici ekibi tarafından gerçekleştirilen bir Twitch yayınında sorulan bir soruya açıklık getirilmişti. Soru ise oyundaki baş kahramanımız Geralt'ın neden çıplak görünmediğiydi. Oyunun baş tasarımcısı Philipp Weber yaptığı açıklamada, yayınlanan bazı ülkelerde karmaşık kısıtlamaların olduğunu belirterek bu soruya açıklık getirdi.