Tüm Zamanların En iyi 15 Run Gun Oyunları

Tüm Zamanların En iyi 15 Run Gun Oyunları

Oyun endüstrisindeki devasa bütçeli oyunların aksine bir zamanlar oldukça popüler olan koşma ve öldürme atlyapısına sahip platform oyunlarını sizler için makalemizde listeledik. Aşamalı olarak oynanan oynanan koşu ve ateş etme oyunları oyun dünyasının gelişimine büyük katkıda bulunmuştur. 

15- Super Time Force Ultra

Super Time Force Ultra, günümüzün yüksek hızlı ve aktif mermi cehennemlerinden yola çıkan ve aynı zamanda geçmişin koşularını ve topçularını hatırlatan nispeten yeni bir oyundur. Bu oyun, başarınızı garantilemek için benzersiz bir geri sarma mekanizması ile sizi geleceğe atlayan bir aksiyon kahramanı perspektifine sokar. 

14- Super Star Wars

1977 yapımı Star Wars filmine dayanan Super Nintendo Entertainment System için 1992 yılında piyasaya sürülen bir aksiyon video oyunu olan Super Star Wars,  PlayStation 4 , Super Nintendo Entertainment System, Wii, Virtual Console, PlayStation Vita platformları için geliştirildi. 

13- Super Ghouls'n Ghosts

Japonya'da Chō Makaimura olarak bilinen Super Ghouls 'n Ghosts, Capcom tarafından geliştirilip yayınlanan ve 1991 yılında Super Nintendo Entertainment System için piyasaya sürülen yandan kaydırmalı bir platform oyunudur Bu oyunun zorluklarından biri, vurulduktan sonra çok geriye atmasıdır. Hazırlıksız yakalandığınızda yolunuzdan çıkabilir ve oyuna çok baştan başlayabilirsiniz. 

12- Zombies Ate My Neighbors

Birçok kişi koş ve silah oyunlarını özellikle yan kaydırma oyunları olarak görse de, yukarıdan aşağıya atıcıların kalplerinde son derece benzer bir rolü doldurduğunu hissedecek tonlarca oyuncu var. Bu nedenle yukarıdan aşağıya nişancılık dünyasının en temel oyunlarından biri olan Zombies Ate My Neighbours'dan bahsetmemek elde değil.

11- Enter The Gungeon

Dodge Roll tarafından geliştirilen ve Devolver Digital tarafından yayınlanan Enter the Gungeon, 2016 yılında PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch ve PC platformları için piyasaya sürüldü. 

10- Cyber Lip

Cyber ​​Lip 1990 yılında Neo Geo tarafından oyun salonları için piyasaya sürüldü. Cyber ​​Lip , dünyanın aşırı nüfuslu olması nedeniyle hükümetin bir uzay kolonisi kurduğu uzak bir gelecekte geçiyor. Diğer oyunlarda olduğu gibi bölümleri geçerek sona ulaşıyoruz ve her bölüm sonunda boss ile karşılaşıyoruz. 

9- Super Turrican

Factor 5 tarafından geliştirilen ve Julian Eggebrecht tarafından tasarlanan Süper Turrican, Wii, Super Nintendo Entertainment System platformları için yayınlandı. 1993 yılında 2D platform oyunu olarak oyun dünyasına giriş yapan Süper Turrican, kendi türünün en sevilen oyunlarından biri olarak karşımıza çıkmakta. 

8- Rapid Reload

Rapid Reload , Steampunk estetiğiyle Wild Arms ile aynı evrende geçen Japonya'ya ve Avrupa'ya özel bir oyun olarak piyasaya sürüldü. Piyasaya sürüldüğünde, bu listede daha sonra yer alacak bir oyun olan Gunstar Heroes'a fazla benzediği için eleştiri yağmuruna tutuldu. 

7- Alien Hominid

Alien Hominid başlangıçta PlayStation 2, GameCube, Xbox ve Game Boy Advance'de piyasaya sürüldü, ancak daha sonra yeniden düzenlendi ve Xbox 360 ve IOS'a getirildi. Serinin yeni oyunu  Alien Hominid Invasion, geçtiğimiz günlerde Xbox One ve Nintendo Switch içinde yayınlandı. 

6- Sunset Riders

Konami, 1987'de Contra'yı geliştirdikten sonra run-gun türündeki oyunun öncüleri arasında yer almakta. Konami oyun dünyasına giriş yaptıktan sonra koşu ve ateş etme türündeki Sunset Riders oyununu piyasaya sürerek özellikle Asya'da oldukça adından söz ettirmeye başardı. 

5- Metal Slug 3

Metal Slug serisi gelmiş geçmiş en iyi sprite çalışmalarından biridir. Metal Slug 3 , zombi temalı seviyesiyle de dikkat çekiyor. Zombilerden biri tarafında uğradığınız saldırı sonucu sizde zombiye dönüşüyorsunuz ve oyun sizi yeniden başa başa gönderiyor. 

4- Alien Soldier

Alien Soldier, Ikaruga ve Gunstar Heroes'un yaratıcıları Treasure tarafından geliştirilerek piyasaya sürüldü. Vurgulu atılma ve tam sağlıktayken süper atılma yeteneğine sahipsiniz, bu da oyun bosslarına büyük miktarda hasar verir. Düşmanlar size mermiler atarken, onları saptırabilirsiniz ve bunlar sağlığa dönüşerek süper atılmanızı tam olarak şarj eder. 

3- Contra 3: The Alien Wars

Contra III , serinin öncüllerine benzeyen yandan kaydırmalı bir koşu ve silah oyunudur. Oyuncular , Dünya'daki bir uzaylı istilasına karşı savaşan komando Bill Rizer ve Lance Bean rolünü üstlenirler. Tek oyunculu veya iki oyunculu kooperatif modunda oynanabilir. Toplamda altı aşama vardır; dördü yana kaydırılırken, ikisi Super NES'in Mode 7 oluşturma modunu kullanarak tepeden perspektifte sunulur.

 Yan kaydırma aşamalarında, oyuncu koşarak, zıplayarak ve düşmanlara ateş ederek ilerler. Üst aşamalarda, oyuncu önceden belirlenmiş hedefleri bulmak ve yok etmek için sahne boyunca gezinir. Aşamaların her biri benzersiz kontrollere sahiptir ve oyuncuya gezinmek için ekranı döndürme yeteneği verir. Tüm aşamaların sonunda bir patron ve bazen orta aşama patronu vardır. Oyuncu, düşmanlara veya mermilerine dokunarak veya bir çukura düşerek can kaybeder. 

2- Gunstar Heroes

Gunstar Heroes, Treasure Land Adventure dışında Treasure tarafından geliştirilen ilk oyundur. Treasure, daha önce Konami'de çalışan ve görünüşe göre sürekli Contra  oyunları yapmaktan bıkmış bir grup geliştiriciydi. Contra 3 havası taşıyan Gunstar Heroes, listemizde ikinci sırayı almayı başardı. 

1- Cuphead

Studio MDHR tarafından geliştirilen ve yayınlanan bir 2017 koşu ve silah video oyunu Cuphead, bu listedeki en yeni oyundur ve 1930'ların çizgi filminde yer almaktadır.  Oyun, canlı renkleri ve son derece ayrıntılı animasyonu ile oldukça iyi bir iş çıkarılmışa benziyor.