Tüm Zamanların En İyi Call Of Duty Oyunları

Tüm Zamanların En İyi Call Of Duty Oyunları

Neredeyse piyasaya sürülen her Call of Duty oyunu, her zaman satış listelerinin en üstünde kendine yer bulmayı başarmıştır. Fakat bazıları diğerlerine göre çok daha fazla dikkat çekmiştir. Bizlerde bugün en iyi 10 Call of Duty oyununu sıralamaya karar verdik.

10. Call of Duty: Modern Warfare 3

2011'de piyasaya sürülen Call of Duty: Modern Warfare 3, belki de en çok oyunun piyasaya sürülmeden önce perde arkasında yaşananlarla tanınmaktadır. Oyunun geliştirilme aşamasının ortalarında, Activision, Infinity Ward kurucuları Jason West ve Vince Zampella'yı çeşitli nedenlerle kovmuştu. Modern Warfare 3'e gelince ise, oyun hem eleştirmenler hem de hayranlar tarafından oldukça olumlu eleştiriler aldı ve perde arkasında yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen milyonlarca kopya satmayı başardı. 

9. Call of Duty: Vanguard

Call of Duty serisinin en yeni oyunlarından biri olan Call of Duty: Vanguard, oyuncuları serinin temelerini attığı zamana geri götürüyor: İkinci Dünya Savaşı. Vanguard, serideki diğer bazı modern oyunlarla aynı popülerliğe ulaşmasa da, son yıllarda gördüğümüz “modern” ve fütüristik oyunlara hoş bir farklılık kattı. Vanguard, temel oyun modlarının üçünde de gerçeklik yönleriyle çok yönlü bir oyun sundu.

Günümüzdeki çoğu Call of Duty oyununda olduğu gibi, çeşitli bakış açılarıyla anlatılan kısa ama aksiyon dolu bir savaş turuydu. Hikaye açısından çok güçlü olmasa da, Vanguard'ın görevleri çeşitliydi ve sürekli olarak eğlenceliydi. Genişlemeye devam eden çok oyunculu, etkileyici bir harita ve farklı oyun varyantlarının karışımına sahiptir.

8. Call of Duty: Black Ops 4

2018'de piyasaya sürülen Call of Duty: Black Ops 4, seri için büyük bir değişikliğe sebep oldu. Buna rağmen geleceği işleyen oyun hayranlarını oldukça etkiledi ve serinin en iyi oyunlarından biri oldu. Ancak Black Ops 4'teki belki de en büyük ve en heyecan verici yenilik, battle royale modu Blackout'tu. İki yıl sonra çıkacak olan Warzone'un habercisi olan Blackout, Fornite ve PUBG'nin başarısından sonra Activision'ın bir parçası olmak istediği battle royale türüne attığı ilk adımdı.

7. Call of Duty: WWII

2017'de geliştirici Sledgehammer Games tarafından piyasaya sürülen Call of Duty: WWII, serinin uzun yıllardan beri İkinci Dünya Savaşı'nın tarihi ortamına ilk dönüşüne işaret ediyordu. Artık süper yetenekler , duvarda koşmak ve insansız hava araçları yoktu. Bu, Call of Duty serisinin ilk günlerine geri dönmesi anlamına geliyordu. Çok oyunculu tarafta, İkinci Dünya Savaşı, oyuncuların her biri kendi beceri ve yeteneklerine sahip birkaç bölümden birisine katılmasına izin vermek için sınıf oluşturma sistemini ortadan kaldırarak biraz işleri karıştırdı. 

6 – Call of Duty: Modern Warfare 2

Infinity Ward tarafından geliştirilen Call of Duty oyunu, stüdyonun etkileyici geçmiş performasını tekrar gözler önüne sermeyi başardı. 2009'un Call of Duty: Modern Warfare 2'si iki yıl önce oldukça popüler olan Call of Duty 4: Modern Warfare'in izinden gitti.

5 – Call of Duty 2

2005'te Infinity Ward tarafından geliştirilen Call of Duty 2, o zamana kadarki ikinci Call of Duty oyunuydu. Grafikleri her ne kadar bugünün standartlarına göre eski görünse de, o zamanlarda pazarın lideri konumundaydı. Oyun ayrıca o zamanlar yeni olan bir el bombası tehlike göstergesini de tanıttı. Oyuncular genellikle kafa kafaya çok oyunculu modu beğenmişti.

4. Call of Duty: Black Ops

2010'da Treyarch tarafından geliştirilen Call of Duty: Black Ops, serideki en popüler oyunlar arasındadır ve bunun gayet iyi bir nedeni var. Oyunda Avatar aktörü Sam Worthington, Alex Mason rolünde, Viktor Reznov'un unutulmaz rolünde Ed Helms, James C. Burns, Ice Cube ve Gary Oldman'ın da yer aldığı destekleyici bir oyuncu kadrosuyla yer alıyor. Çok oyunculu oyun, oyunculara kendilerini daha iyi ifade etme ve karakterlerini benzersiz kozmetiklerle kişiselleştirme özgürlüğü vererek seriyi ileriye taşıdı. Ve World at War'da piyasaya sürülen hayranların favorisi Zombies modu, Black Ops'ta yer aldı ve hayranların seri için yeni yetenekler ve özelliklerle yeni ortamlarda ölümsüzlere karşı savaşmasına izin verdi. Black Ops muazzam bir başarıydı.

3 – Call of Duty: Warzone

Mart 2020'de gerçek dünyadaki pandeminin başlangıcında piyasaya sürülen Warzone, başka hiçbir oyunun sunamayacağı bir şey sunarak giderek daha yoğun hale gelen battle royale alanındaki yerini kazanmayı amaçlıyordu. Call of Duty'nin ticari marka silah sesleri, silahları ve oyunun sağladığı “his” eşsizdi. Yıllarca Call of Duty hayranları Activision'dan büyük ölçekli, Battlefield tarzı bir Call of Duty deneyimi yaratmasını istedi ve Warzone, Verdansk'ta sırlarla, Paskalya yumurtalarıyla ve akılda kalan haritalardan alınan konumlarla dolu devasa bir harita sunarak her seferinde piyasaya sürüldü. Call of Duty'nin geçmişinden. Warzone, birçok Call of Duty hayranının yalnızca hayal edebileceği bir oyundur ve aynı zamanda ücretsizdir.

2- Call of Duty: Modern Warfare

Activision, kitlesel olarak popüler olan Modern Warfare serisini 2019'da yeniden başlattı. Yine, Infinity Ward tarafından geliştirildi, ancak stüdyo 2007'deki Modern Warfare'dan bu yana oldukça değişti. 2019'un Modern Warfare yeniden başlatması sadece bir satış gücü değildi, aynı zamanda 2018'in Black Ops 4'ünün geleceğe taşınmasından sonra modern gün ortamına dönüşün tadını çıkaran hayranlarıyla büyük beğeni topladı. Modern Warfare, 2007 oyunu gibi, ortak bir düşmana karşı savaşan askerlerin dünyayı dolaşan bir hikayesini ele aldı.

1 – Call of Duty 4: Modern Warfare

Infinity Ward'ın 2007'de geliştirdiği oyun listemizin başında yer alıyor ve oradaki yerini haklı bir nedenle kazandı. Oyun, seriyi 2. Dünya Savaşı'ndan çıkardı ve oyuncular küresel ölçekte bir terörist tehdide karşı savaşırken sürükleyici, dünyayı dolaşan bir hikaye anlatmak için modern bir ortama taşıdı. Ancak oyunun en büyük etkisi çok oyunculu olmasından geldi. Oyun, kullanıcıya özel teçhizatlar oluşturmak için yeni silahların kilidini açmak için öldürme serileri ve deneyim kazanma gibi artık yaygın olan çok oyunculu öğeleri popüler hale getirdi. 55. seviyeye ulaştıktan sonra, oyuncular “Prestij”in kilidini açmayı, 0'dan yeniden başlamayı ve özel unvanlar kazanmak için tamamen geri dönmeyi seçebiliyorlardı.