Tüm zamanların En İyi Video Oyunu Müzikleri

Tüm zamanların En İyi Video Oyunu Müzikleri

Video oyunlarındaki görseller, son on yılda, karakterlerin ve ortamların gerçekliğe giderek yaklaşmasıyla önemli ölçüde gelişti. Tüm bunlarla birlikte oyun müziklerinin tarzı da zamanla değişti.

Oyun müzikleri, daha dramatik bir atmosfer katmak içni sık sık orkestraları ve koroları kullanarak geliştirilmesine rağmen aynı derecede daha eğlenceli ve akılda kalan 80'lerin ve 90'ların mutlaka daha popüler müzikleri var. İşte oyun dünyasının en iyi video oyun müzikleri

Super Mario Bros (1985)

“Video oyun müziği” cümlesini duyduğunuzda, orijinal Super Mario Bros.'un açılış melodisinin kafanızda  çalmaya başlaması oldukça yüksek bir ihtimal. Tuhaf, zıplayan ve sizi ileriye doğru itmek için mükemmel bir tempoda müzik, Mario havada zıpladığında, blokları kırdığında ve boruları büktüğünde yapılan ses efektleriyle mükemmel bir şekilde eşleşiyor. Yeraltına indiğinizde, ses seviyesi düşer ve müzik önünüzdeki tehlikeyi işaret eden minimalist bir ritme dönüşür. 

Mega Man 2 (1988)

 
Mega Man oyunları herkesin bildiği gibi oldukça zordur, ancak oyun müziğinin muhteşemliği sizi oyunun içine almaktadır. Her sahnenin aynı şarkısı, ayak uydurmakta zorlanacağınız bölümlerde size yardımcı olmaktadır.
 
Dr. Wily'yi yenip, sonunda nefes alma fırsatı yakaladığında son kredileri görene kadar, müzik tam çabalarınızın bir ödülü olarak yumuşak, melodik bir ritme geçer. Serideki Mega Man X gibi sonraki oyunlar kesinlikle Mega Man 2'nin temeli üzerine inşa edildi ve biraz daha karmaşık hale geldi.
 

Super Castlevania IV (1991)

Super Nintendo Entertainment System ve Sega Genesis tarafından geliştirilen oyun, o yılların en popüler ve dikkat çeken oyun müziklerine sahipti. Hatta oyun müzikleri o kadar güzeldi ki, ilk çıkışından 25 yıl sonra bile hala güzel olan oyunun görsellerini gölgede bıraktı.

Orijinal Castlevania NES üçlemesinden belirli bir şarkıyı sevmiş olsanız bile, Super Castlevania IV'te de olma ihtimali yüksektir. Daha sonraki aşamalar, ilk oyunun Vampire Killer de dahil olmak üzere bu melodilerin yeniden tasarlanmış versiyonlarını kullanır ve Drakula'nın İnine girerken size sağlıklı bir nostalji hissiyatı yaşatır. 

Chrono Trigger (1995)

 
Square Enix'in başyapıtı Chrono Trigger, karmaşık hikayesi, ince ayarlı savaş mekaniği ve Akira Toriyama'nın imzası niteliğindeki karakter tasarımı oldukça şık bir oyunun ortaya çıkmasını sağlamıştır. Açılış ekranı, oldukça güzel bir müziğe işaret eden bir melodi ile başlıyor, ancak Crono'nun macerası boyunca çok çeşitli müzikler duyacaksınız. 
 
Favori müziğimiz, muhtemelen oyunun en iyi karakteri olan Magus'u içeriyor. İlk önce dünyayı tehlikeye atmaktan başka bir şey istemeyen bir düşman olduğuna inanılan, sonunda grubun geri kalanıyla huzursuz bir ittifak oluşturan daha incelikli bir karakter olduğu ortaya çıkar. Müziğinde teması tam olarak bunu yansıtmaktadır.

Star Fox 64 (1997)

 
Oyunda yer alan hemen hemen her parça, görevlerin ve gezegenin havasını muhteşem bir şekilde yansıtmaktadır. Klasik Bölge 6 skoru, intihar görevinde bulunan dört pilotun çaresizliğini hissettir. 
Ancak, aynı müziğin çoğunu barındıran Star Fox Assault ve Super Smash Bros. oyunlarının Star Fox seviyeleri için yeniden düzenlemelerine bir göz atın ve müziğin tam Hollywood benzeri potansiyeline ulaştığını göreceksiniz.
 

The Legend of Zelda: Ocarina of Time (1998)

 
The Legend of Zelda: Ocarina of Time genellikle şimdiye kadar yapılmış en büyük video oyunlarından biri olarak kabul edilir ve bu övgü büyük ölçüde fantastik dünya tasarımından ve zamanda yolculuk hikayesinden kaynaklanırken, besteci Koji Kondo'nun da önemli bir etkisi vardır. 
 
Sahnelerin çeşitli yerlerinde arka planda çalan müzikler, oyunun muhteşem atmosferini çok güzel bir şekilde yaşatmaktadır. 
 

Tony Hawk'ın Pro Skater (1999)

 
Suicide Machines, Dead Kennedys ve the Vandals gibi alkışlanan grupların melodileriyle oyun, “McTwist” inizde ustalaşmaya çalışırken veya Mr. Hawk'ın TV'de tamamladığını gördüğünüz 900'ü taklit ederken saatlerce dinlemek için mükemmel bir film müziğine sahipti.
 
Goldfinger'ın boynuzlu ska parçası  Superman o kadar amansızca iyimser ve akılda kalıcı ki, onu dinlerken üzülmek neredeyse imkansız. Serideki diğer oyunların hepsinde güçlü müzikler var, ancak Superman olmadan hepsinde bir şeyler eksik görünüyor.
 

Halo 2 (2004)

 
Orijinal Halo bizi serinin imzasını taşıyan, koro ağırlıklı temalı şarkıyla tanıştırdı ve üçüncü oyun, Master Chief'in hikayesine kesin bir şekilde son verdiğini düşündüğümüz şeyi sunan duygusal bir piyano müziğiyle sona erdi. Ancak hiçbiri Halo 2'nin elektro gitar parçalarına benzemez. Bakış açımızı değiştirdiğimizde ve Arbiter'ın kontrolünü ele geçirdiğimizde, müzik, tamamlaması gereken imkansız görevi hatırlatan somurtkan, trajik anlarla dolu bir korku tonuna bürünüyor.
 
Elbette, Halo 2 eşleştirmesinde saatler geçiren oyuncular, oyunu Heavy Price Paid ve Unforgotten gibi yürek burkan menü müzikleri kadar hatırlayacaklar.  
 

Uncharted: Drake's Fortune (2007)

 
Uncharted serisi, orijinal Tomb Raider oyunlarının doğrudan nesli olarak tanımlanabilir. Ancak oyunun müziği, Nathan Drake'in Lara Croft'un gölgesinden çıkmasına yardımcı olan birkaç unsurdan biri. Onun tema şarkısı yalnızca “epik” olarak tanımlanabilir. Bunu duymak bizi dizinin birçok güzel, hazine dolu manzaralarından birine götürüyor. Drake's Fortune ayrıca, özellikle silahlı çatışmalar arasında dramatik bir gerilim oluşturmak için işleri ne zaman yeniden ayarlayacağını da biliyor.
 

Minecraft: Volumes Alpha ve Beta (2011–2013)

 
Alman besteci C418, oyunculara boşluğu doldurmaları için yatıştırıcı ama yabancı bir film müziği eklediklerinde Minecraft'ın muhtemelen 200 milyon kopya satıp tüm zamanların en çok satan ikinci oyunu haline geleceğini tahmin etmemişti.
 
Huzurlu piyano soloları, korkmuş yaratıklar ve vahşi canavarlarla dolu bir dünyada dolaşırken biraz melankolik bir ambiyans yaratır. Ardından, iyimser elektronika size bir enerji patlaması vererek, blokları daha enerjik bir şekilde düzenlemenizi sağlar.
 

Journey (2012)

 
Besteci Austin Wintory, Journey'in film müziğini oluşturmak için üç yıl harcadı ve bu özveri, Grammy Ödülü'ne aday gösterilen ilk ve tek olan inanılmaz bir oyun müziği ile karşılığını aldı. Wintory, viyolonsel sanatçısı Tina Guo'yu film müziğinin merkezi yaptı ve bir röportajda oyunun “solist olduğunuz ve diğer tüm enstrümanların etrafınızdaki dünyayı temsil ettiği büyük bir çello konçertosu gibi” dedi. Sonunda, dağa tırmanırken, yolculuğunuzun tamamlanmasını temsil etmek için çello orkestradan çıkar. Ayrıca, diğer oyuncularla tanıştığınızda yeni enstrümanlar eklemek için oyun müziği değişir.