Ubisoftun Geliştirdiği En İyi 10 Oyun

Ubisoftun Geliştirdiği En İyi 10 Oyun

Oyun sektörünün en büyük firmaları denilince akla ilk gelen isimlerden biri şüphesiz Ubisoft'dur. Oyun dünyasına dahil ettiği oyunlar ile birden fazla neslin vide oyunlarını  sevmesini sağladı. Özellikle Assassin's Creed ve Prince of Persia gibi seriler, Ubisoft'un en akılda kalan oyunları arasındaki yerini sonsuza kadar tutacağını söyleyebiliriz. Bizde bu haberimizde Ubisoft'un geliştirmiş olduğu en iyi 10 oyunu sizler için listeledik. 

10 – Watch Dogs 2

2016 yılında PlayStation 4, Xbox One ve PC platformları için yayınlanan Watch Dogs 2, bir aksiyon macera video oyunudur. Watch Dogs serisinin ikinci oyunu olan Watch Dogs 2, ilk çıktığı dönemde çok satanlar arasında yer almıştı. Hacker temalı oyun listemizinde onuncu sırasında yer almakta. 

9 – Far Cry 5

Serinin ilk oyunu 2004 yılında çıkmasının üstüne 5 oyun yayınlandı. Listemizdeki Far Cry 5 ise serinin son oyunundan bir önceki oyun olarak karşımıza çıkmakta. Zamanla Ubisoft, oyunlarındaki gerçekliği arttırınca geliştirdiği birçok oyun sinema filmlerini aratmayacak boyuta ulaştı. 

8 – Far Cry 3 

2012 tarihinde piyasaya sürülen Far Cry serisinin 3. oyunu olarak karşımıza çıkan Far Cry 3, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 3, Xbox 360 ve PC platformları için piyasaya sürüldü.

7 – Tom Clancy’s The Division 2

Tom Clancy adlı oyun, aksiyon öğeleriyle farklı bir izlenim yaratıyor. İlk oyunun devamı olan The Division 2'de, ABD başkentini bir asker olarak savunuyorsunuz ve gelen teröristleri imha etmeye çalışıyorsunuz ve oyun üçüncü şahıs bakış açısıyla oynanıyor ve co-op modu sayesinde bir görev dört oyuncu tarafından oynanabiliyor. 

6 – The Crew 2 

İlk yayınlanan The Crew oyununda sadece motosiklet ve araba kullanabiliyorken, ikinci oyunda deniz ve hava araçları da rekabet edebileceğimiz araçlar listesine dahil edildi. Planör ve sürat tekneleriyle yarışabileceğiniz Crew 2, çoğu oyuncuyu kapsıyor.

5- Assassin’s Creed Valhalla 

Ubisoft Montreal öncülüğünde geliştirilen Assassin's Creed Valhalla, 9. yüzyılda Norveç'ten sonsuz savaşlara ve azalan kaynaklara göç eden efsanevi Viking savaşçısı Eivor olarak oyunculara MS deneyimi sunuyor. Oyuncular, dinamik iki silahlı savaş sistemi, zengin bir ilerleme ve ekipman yükseltme sistemi ve baskınlar, saldırılar ve yerleşimler gibi heyecan verici oyun özellikleriyle Viking savaşçılarının acımasız dövüş stilini yeniden yaşayabilirler. Siyasi ittifaklar, savaş kararları ve diyalog seçimleri Assassin's Creed Valhalla dünyasını etkiler, bu nedenle oyuncular klanlarının evini ve geleceğini korumak için akıllıca seçimler yapmalıdır. 

4- For Honor

For Honor, Ubisoft tarafından geliştirilen çok oyunculu bir üçüncü şahıs dövüş oyunudur. Vikingler, Samuraylar veya Şövalyeler gibi kabilelerden karakterinizi seçiyorsunuz ve çevrimiçi rakiplerinizi yenmeye çalışıyorsunuz. Oyun için Mortal Kombat'ın daha modern bir oynanışa sahip olduğunu söyleyebiliriz. 

3- Assassin’s Creed Origins

 Assassin's Creed serisinin 10. oyunudur. Assassin's Creed: Origins, Ubisoft Montreal tarafından geliştirilen ve Ubisoft tarafından yayınlanan bir aksiyon-macera video oyunu olan Assassin's Creed: Origins, 27 Ekim 2017 yılında PlayStation 4, Xbox One, Stadia ve PC platformları için piyasaya sürüldü. 

2- Tom Clancy’s Splinter Cell

Splinter Cell serisi, özellikle 2000-2010 dönemi arasında piyasaya sürülmüş gizlilik odaklı oyunlarla oyunseverlerin beğenisini kazanmış bir oyundur. Serinin ilk oyunları o kadar gizlilik odaklı olarak karşımıza çıkıyordu ki, bazı bölümlerde düşman tarafından görünmeyi başarızıslık olarak algılanılıyordu. 

1- Far Cry 6 

Geldik listemizin ilk sırasına şaşırılmayacağı gibi listeimizin ilk sırasında Far Cry serisinin son oyunu olan Far Cry 6 bulunmakta. Bu oyun 6 Ekim 2021 tarihinde  PlayStation 4, Xbox X ve S Serisi, Xbox One, PlayStation 5, Amazon Luna, Stadia ve PC platfromları için piyasaya sürüldü.

Oyunun konusundan kısaca bahsetmek gerekilirse, El Presidente' Anton Castillo adındaki babanın oğlunu kendi kuralına uygun yetiştirme çabasını ele almakta. Oyun Diktatörlük şeklinde yönetilen hayali bir Karayip adası olan Yara'da geçiyor. Bu diktatörlüğe karşı yönetime başkaldırı gösteren Castillo ve rejimini devirmeye çalışan gerilla savaşçısı Dani Rojas ortaya çıkıyor ve hikaye daha da şekillenmeye başlıyor.