Üç Büyük Oyun Steam’de Çıkmayacak

Üç Büyük Oyun Steam’de Çıkmayacak

Metro Exodus, Anthem ve Crackdown 3 Steam’de Olmayacak

Metro Exodus, Anthem ve Crackdown 3 Steam'de Olmayacak

Şubat ayında çıkan büyük PC oyunlarının üçü Steam’de satılmayacak. Bunun yerine, diğer PC oyun mağazalarında olacak.

4A Games’den Metro Exodus, BioWare’den Anthem ve Sumo Digital’den Crackdown 3, üçü de Steam‘de olmayacak. PC için Metro, Epic Games Store‘da yayınlanırken, Anthem EA‘nın Origin‘inde piyasaya sürülürken, Crackdown 3 Microsoft’un Windows Mağazası‘nda piyasaya sürülecek. Bu 2019 boyunca devam edecek bir eğilim gibi gözüküyor. Şubat ayında çıkacak Far Cry New Dawn Steam’de piyasaya sürülmesine rağmen, bir başka büyük Ubisoft oyunu The Division 2 Valve mağazasından ayrıldı ve şimdi Epic’de başlatılması planlanıyor.

Yine de Şubat ayında steam tamamen boş kalmayacak. Mağaza bahsedilen Far Cry New Dawn’ın yanı sıra Jump Force‘u da satacak, ancak PC oyunlarının genel manzarasının değiştiği açık. Steam, son on yıldır PC oyun pazarında oldukça büyük bir tekel oluşturdu, ancak geliştiricilerin kendi mağazalarını oluşturma kararları, daha önce benzeri görülmemiş bir rekabet yarattı.

Alternatif PC oyun mağazaları bir süredir var olmasına rağmen, 2018’in sonuna kadar ses getirmemişti. Ama Epic Store’un duyurusu, işlerin değiştiğinin habercisi oldu. Epic, geliştiricilere oyunlarından elde edebilecekleri kardan daha kazançlı bir pay sunuyor. Özellikle de Unreal Engine ile yapılmışsa. Metro Exodus ve The Division 2 dışındaki Epic, Journey, Ashen, Hades, The Walking Dead: The Final Season’un son iki bölümü ve diğer birçok oyunun PC sürümleri için de özel haklara sahip. Epic, geri ödeme politikasını Steam’inkiyle eşleşecek şekilde değiştirdi.

Tahmin edebileceğiniz gibi, Valve mağazasından çıkan çok sayıda yüksek profilli oyunu gördüğüne sevinmedi. Şirket, 4A Games’in Metro Exodus’u Steam’den alma ve Steam müşterileri için “haksız” olarak oyunu Epic’e koyma kararını açıkladı. Bunun Valve’ın bilgisi olmadan oyunun yayıncısı tarafından yapıldığını söyledi.

Daha önce Steam’de Metro Exodus’u sipariş eden herkes platformda yine de oynayabilir ancak gelecekteki siparişlerin Epic üzerinden yapılması gerekiyor. Bununla birlikte, Metro Exodus’un PC sürümü Epic’te sadece 50 dolar iken, Steam’deki fiyatı 60 dolardı.