Üç Taş Oyunu Nasıl Oynanır?

Üç Taş Oyunu Nasıl Oynanır?

Üç taş oyunu birçok kişinin oynadığı en kolay, en eski zeka ve strateji oyunlardan birisidir. Oyunu ister kağıda ister kuma veya herhangi bir yere çizip oynayabilirsiniz. İsterseniz de oyunun çizilmiş halini satın alıp oynayabilirsiniz. Oyunda büyük kare çizilir. Bu karenin içinede ortadan olmak kaydıyla dikey ve yatay birer çizgi çizilir. Çizilen karede toplam 9 tane nokta olmalıdır. Bu noktalara iki oyuncuda 3'er adet taşlarını koymaya çalışacaklardır.

Üç Taş Oyunu Nasıl Oynanır?

Üç taş oyunu iki kişi ile oynanan eğlenceli bir zeka oyunudur. Her iki oyuncunun 3 adet farklı renkte veya görünüşte taşaları bulunur. Oyuna başlayacak oyuncuyu kura ile ya da taş kağıt makas ile seçilebilir. Oyunda 9 adet taşların konulacağı noktalar bulunur. Oyuna başlayan oyuncu birinci taşını istediği bir noktaya yerleştirir. İkinci oyuncu da ardından bir taşını istediği noktaya koyar. Bu şekilde iki oyuncu da üç taşını istedikleri yerlere yerleştirirler. Oyununun amacı ise; Oyuncular 3 taşlarını da aynı yere dizmeleri ya da çapraz bir şekilde dizmeleri gerekir. Oyuncular hamlelerini sırası ile seçtiği taşın boş olan noktaya doğru çizgisel şekilde kaydırırlar. Bu şekilde ilk dizen oyuncu oyunun galibi olur.

Üç Taş Oyununun Faydaları

Oyunu oynayan çocuklarda, zekalarının geliştiği, aynı zamanda arkadaş ortamında oynayan çocukların sosyalleştiği. Oyunu oynadıkça ve kazandıkça çocuklarda özgüven probleminin azaldığı görülmüş ve saptanmıştır.