Ücretsiz Robux Almak İster Misiniz? Uzak Durulması Gereken 5 Dolandırıcılık Türü

Ücretsiz Robux Almak İster Misiniz? Uzak Durulması Gereken 5 Dolandırıcılık Türü

Roblox’u seviyorsunuz ve en sevdiğiniz oyunda ekstra Robux ile neler yapabileceğinizi hayal etmeye başladınız. Gerçek paranız olmadığı için ücretsiz Robux’u nasıl elde edeceğinizi öğrenmeniz gerekiyor. Hem çevrimiçi hem de oyun içi ücretsiz Robux sunan reklamlar görmeye başlıyorsunuz ve her şey böyle başlıyor.

Ne yazık ki, Robux ücretsiz değil ve asla olmayacak. Ancak bu, insanların ücretsiz Robux’un vaadiyle sizi kandırmaya çalışmasını engellemiyor. Bu nedenle, bu makalede, Roblox ve Robux hakkında bilmeniz gereken her şeyi ve kendinizi dolandırıcılıklara karşı nasıl koruyacağınızı anlatacağız.

Roblox Nedir?

Roblox bir MMO (çevrimiçi çok oyunculu) ve oyun yapma platformudur. Birçok çevrimiçi oyuncusuyla Roblox’un kullanıcıları kendi oyunlarını oynayabilir ve oluşturabilir. Kısacası, oyuncuları tarafından oluşturulan bir online oyun dünyası koleksiyonudur.

Robux Nedir ve Nasıl Elde Edilir?

Robux, sistemi tüm oyunlarda ortak çalışan Roblox’un ücretli para birimidir. Kullanıcıların bununla satın aldığı şey oyuna bağlıdır. Ancak isteğe bağlı içeriğin kilidini açmak için de kullanılır (oyun içi avatar, evcil hayvan veya kıyafetler).

Robux’u doğrudan Roblox.com‘dan satın alabilir veya bir Roblox Premium üyeliği satın alarak dolaylı olarak elde edebilirsiniz. Roblox Premium, ek olarak şu özellikleri sunar:

  • Robux satın alımında normalden %10 daha fazla Robux elde edersiniz.
  • Aylık bir Robux ödeneği alırsınız.
  • Roblox’un ekonomisine katılabilirsiniz, böylece Robux ile ürün satabilirsiniz.

Robux Sembolüne Dikkat Edin

Robux ücretli bir para birimidir ve ücretsiz olarak kullanılamaz.

Kendinizi dolandırıcılığa karşı korumak için, oyun içi para biriminizin şeklini tanımanız her zaman yardımcı olur. Şu anda, Robux’un altıgen somuna benzeyen bir sembolü var.

Robux Sembolüne Dikkat Edin

Robux’unuzu herhangi bir satın alma işlemi için kullanmadan önce, bahsettiğimiz altın altıgen sembolünü arayın. Mağazanın kurulumuna bakılmaksızın her zaman tanıdık altıgen somun sembolüne bakmalısınız. Eğer bu sembolü görmüyorsanız, işlemi onaylamamanız gerekir.

Dolandırıcı Uyarı İşaretleri

Dolandırıcıların hepsi aynı reklamı yapmayabilir. Ancak genel uyarı işaretlerine dikkat etmelisiniz. Roblox’un dolandırıcıları genç oyuncu kitlesini hedefleme eğiliminde olduklarından, hızlı ve en üst düzeyde dikkat çekerler.

Bu uyarı işaretlerine dikkat edin:

  • Yazım hatası.
  • Şüpheli açıklamalar (örneğin “Robux Generator ile 1.000.000 Robux kazanın” gibi).
  • Sohbet sırasında gösterişli metin kullanımı (*** BİR DAKİKA İÇİNDE ÜCRETSİZ ROBUX ***).

Sık Rastlanan Robux Dolandırıcıları

Söz konusu Robux dolandırıcılığı olduğunda, diğer çevrimiçi oyun dolandırıcılıklarından çok farklı bir şey görmüyoruz. Oyuncunun ücretsiz satın alma dürtülerini izlerler ve sizi sömürmek için kullanırlar. Robux’un asla ücretsiz olmadığını aklınızda tutarsanız, dolandırıcılardan her zaman bir adım önde olursunuz.

Ne olursa olsun, her ihtimale karşı dolandırıcılık türlerini bilmek sizi güvende tutacaktır.

Sık Rastlanan Robux Dolandırıcıları

1. Robux Generator

Robux generator, piyasanın en büyük dolandırıcı tehditleri. Bunlarla en çok sahte bir ödeme vaat eden clickbait YouTube videoları aracılığıyla karşılaşırsınız. “Ücretsiz Robux hilesi” veya “ücretsiz Robux’u nasıl edinebilirsiniz” gibi başlıkları aratırsanız, bu sahte Robux generatorlerini popülerleştirmeye çalışan bu videolarla karşılaşacaksınız.

Genelde hepsi, anında ve büyük miktarda Robux vaat ediyorlar. Ne kadar şüpheli görünseler de vaat ettikleri kolaylıklar insanları cezbediyor. Önce bir dosya indirmenizi veya bir site kullanmanızı sağlıyorlar.

Bu siteler Robux göndermek için kullanıcı adı ve şifrenizi istiyor. Robux generator kullandıktan sonra, vaat edilen Robux miktarını görmek için giriş yaptığınızda muhtemelen hesabınızı çaldırmış olursunuz.

Böyle dolandırıcılıklara sakın düşmeyin. Ne generatorler ne de hileler ücretli Robux sistemini kandıramaz.

2. Oyuncu Ticaret Dolandırıcılığı

Oyuncu ticareti, esas olarak Robux veya eşya ticareti resmi yöntemlerinin dışında gerçekleştiğinde dolandırıcılık yapar. Bu tür yaygın dolandırıcılık senaryoları şöyledir:

  • Hesap veya gerçek paraya karşılık Robux veya eşya takası.
  • Başka bir oyuncunun eşyalarınızı geçici olarak ödünç almasına izin vermek.
  • Daha sonra geri verilmesi üzerine söz verilen Robux veya eşya ticareti.
  • Hesabınızı başka bir oyuncuya sizin için ürün satması veya takas etmesi için ödünç vermek.
  • Hesabınız üzerinden bir oyun oluşturmak için başka bir oyuncuya hesabınızı ödünç vermek.

Birisi size tek taraflı görünen bir anlaşma sunuyorsa, sizi dolandırmaya çalıştığını varsaymalısınız. Bu tür bir senaryodan kaçınmak için bazen ayarlardan ticareti veya sohbeti kapatabilirsiniz. Bu seçeneğe sahip değilseniz, hesap kısıtlamalarını etkinleştirerek her zaman sohbet ve mesajları devre dışı bırakabilirsiniz.

Hesap kısıtlamalarını açmak için aşağıdaki işlemleri sırasıyla uygulayın:

  • Roblox’un ana sayfasına gidin.
  • Roblox hesabınıza giriş yapın.
  • Sağ üst köşedeki dişli çark simgesini tıklayın.
  • Settings seçeneğine tıklayın.
  • Sol taraftan Security’i seçin.
  • En alta gidin ve Account Restrictions’a girin.
  • Açma/kapama düğmesine basarak hesap kısıtlamalarını etkinleştirin.

3. Hileler ve Kötü Amaçlı Yazılımlar

Hileler de Robux generator dolandırıcılığına çok benzer şekilde çalışır. Genellikle kötü amaçlı yazılım indirmenizi sağlamaya çalışırlar. Kötü amaçlı yazılım, daha sonra kimlik avı veya keylogging önlemleri aracılığıyla kişisel bilgilerinizi çalacaktır.

Biri sizi oyundan üçüncü taraf bir siteye çıkarmaya çalışıyorsa, bu duruma şüpheyle yaklaşmak gerekir. Kolay Robux elde etmenizi vaat ediyorsa, kesinlikle dikkate almayın. Bir hileden yararlanmaya çalışmak asla buna değmez.

Kendinizi keyloggerlara karşı korumazsanız Roblox hesabınızı kolaylıkla kaybedebilirsiniz.

4. Oyun Alış ve Satış

Roblox’un amacı, kullanıcı tarafından oluşturulan ücretsiz oyunlara erişebilmenizdir. Bu yüzden hiç kimsenin çevrimiçi oyun satın aldığını veya sattığını görmeyeceksiniz. Böyle bir durumda, öğelerinizi ve hesabınızı korumak için bunlardan kaçının.

Yalnızca Robux ödeyerek erişilebilen hiçbir oyun yoktur. Hesabınızla bir oyun yapmayı vaat etseler bile, kişisel bilgilerinizi sakın vermeyin.

5. Yönetici Gibi Davrananlar

Hiçbir Roblox yöneticisi oyunda kişisel bilgilerinizi sizden almaya çalışmaz. Kendini Roblox yöneticisi olarak iddia eden biri sizden kişisel bilgilerinizi isterse, oyuncunun profillerindeki rozetlerini kontrol edin. Olması gereken rozet, ortasında kırmızı bir Roblox bloğu olan gri bir kalkan gibi görünür.

Bu rozeti görmüyorsanız, sizinle konuşan kişi veya kişiler kesinlikle yönetici değildir. Bu şekilde bunu kolaylıkla anlayabilirsiniz.

Ücretsiz Robux Hilesi Diye Bir Şey Yok

Unutmayın, Robux ücretli bir para birimidir. Size ücretsiz Robux vaat eden hiç kimseye inanmayın. Sizi cezbetmeye çalışanlardan uzak durdukça, dolandırıcılık konusunda endişelenmenize gerek kalmayacak.