Uncharted Satışları İnanılmaz Noktalara Ulaştı

Uncharted Satışları İnanılmaz Noktalara Ulaştı

   Uncharted serisi yeni bir satış rekoruna ulaştı. Uncharted’in PSX‘teki 10. Kuruluş Yıldönümü panelinde bu hafta sonu bulunan Naughty Dog, franchise satışlarının 41.7 milyon adet olduğunu açıkladı. Rakamı bildiren PushSquare’e göre, bu, Nathan Drake Koleksiyonu ile birlikte serideki her oyunun satışlarını kapsıyor.

   Playstation patronu Shawn Layden’ın FoxBusiness‘a yaptığı açıklamada franchise satışları Mayıs 2016’da 28 milyona ulaşırken Sony‘nin o zamandan bu yana 18 ayda yaklaşık 14 milyon daha Uncharted oyun sattığını söyledi. Bu oldukça dikkat çekici. 

   Muhtemelen yeni Uncharted serisi satış rakamları, paketin içinde satılan ve normalde olandan daha yüksek bir seviyede şişirilecek kopyaları da kapsıyor. Ama yine de etkileyici bir başarı. Dizi yıldızı Nathan Drake’in hikayesi bitse de Sony’nin Uncharted serisine devam etmesi için bir iş fırsatı var. Seri yaratıcısı Naughty Dog, başka bir giriş yapmayı planlamadığını söyledi.

   Bugüne kadarki Uncharted serisinin tüm girdileri Naughty Dog tarafından geliştirildi. Nathan Drake Koleksiyonu Bluepoint Games tarafından geliştirildi. PlayStation Vita oyunları Golden Abyss ve Fortune için savaşlar Sony Bend tarafından yapıldı. Hangi stüdyonun Naughty Dog’u devralabileceği merak konusu. 

   Öte yandan Uncharted filmi yolda. Stranger Things  ve Night at the Museum yönetmeni Shawn Levy yönetecek ve Spider-Man oyuncusu Tom Holland, Nathan Drake’i oynayacak.

Kaynak: 1