Ünlü Markaların Logolarındaki Anlamlar

Ünlü Markaların Logolarındaki Anlamlar

Google

Google

   Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden birisi olan Google’ın logosunun anlamı çok ilginç. Logo tasarlanırken başvurulan altın oran ve renklerin bütünlüğü uyum açısından çok güzel bir tasarım ortaya çıkarmış. Ayrıca logoda en yetkin boyutların verildiği sanılan sayısal ve geometrik oranlarla da tarif etmek mümkün.

LG

LG

    LG’nin logosunun ise 3 farklı anlamı var. Kırmızı arka planın üzerinde bulunan beyaz harfler gülen yüzü ve açma/kapama tuşlarını temsil ediyor. Ve ayrıca bu şekiller bir Pac Man logosunu da andırıyor. Yani LG, logosunda birçok farklı anlamı barından bir tasarım kullanmış.

Flight Finder

Flight Finder

  Logosunda diğer dev şirketlerin kullandığı tasarımlara nazaran daha sade bir tasarım tercih eden Flight Finder, logosunda zekice bir tasarım kullanmış. Logosunda sırt sırta veren şirketin isminin baş harflerini temsil eden F harfi kullanmış. Ayrıca bu harflerin arasında da bir uçak logosu oluşturulmuş.

Eighty20

Eighty20

   Dünyanın en önemli veri analiz şirketlerinden birisi olan Eighty20 ise logosunda çok anlamlı ve akıllıca bir tasarım kullanmış. Şirket logosunda mantık olarak “1” ve “0”‘lardan oluşan binary sayı sisteminin temsil ettiği sembolleri kullanmış. Mavi kareler sistemde “1”leri temsil ederken, gri kareler ise “0”ları temsil ediyor. Üst satırda ifade edilen “101000” Eighty’yi temsil ediyor. Alt satırda kullanılan renkler ve semboller ise “0010100” 20 sayısını ifade ediyor. Sonuç olarak bu semboller ve renkler kullanılarak şirketin ismi olan Eighty20’yi ifade ediyor.

Dell

Dell

  Büyük teknoloji şirketlerinden bir diğeri olan Dell ise logosunda sadeliği tercih eden şirketlerden birisi. Logoyu tasarlayan Michael Dell’in hayalinde dönüştürmek istediği dünyayı temsil eden yan yatmış “E” harfini kullanmış. Birçok kişi ise bu logonun bir floppy diskini taklit ettiğini ifade ediyor.

Sony Vaio

Sony Vaio

 Sade ancak anlamlı logo kullanan şirketlerden birisi de Sony.  Sony Vaio’nun logosunda ki “V” ve “A” harfleriyle bir analog temsil edilmiş. “I” ve “O” harfleriyle ise binlik kod sistemi temsil edilmiş. 

Amazon

Amazon

   Günümüzün en büyük değerli şirketlerinden birisi olan ayrıca sahibinin de dünyanın en zengin insanlarından birisi olan Amazonun logosunun anlamının ne olduğunu merak etmiş miydiniz ? Amazonun logosunda bulunan sarı okun bir gülümsemeyi temsil ettiğini görmek o kadar da zor olmamalı. Ancak o sarı okun bir başka anlamı daha var. Sarı ok A’dan Z’ye anlamını ifade ediyor.

Facebook Places

Facebook Places

   Zamanında Foursquare’e cevap olarak Facebook’un çıkardığı uygulama olan Facebook Places’in logosu da bir anlamı ifade ediyor. Okun 4 sayısının üzerinde durduğu dikkatli bakılınca görünüyor. Yani planlanmış bir hedefin göstergesi anlamına geliyor.

Ubuntu

Ubuntu

   Bir işletim sistemi markası olan Ubuntu’nun logosu da ilk bakışta ne kadar anlamlı gelmese de dikkatli bakınca logonun bir şeyleri temsil ettiği görülebiliyor. Ubuntu’nun logosu 3 tane el ele tutuşan insanın yukarıya bakmasını temsil ediyor.

Picasa

Picasa

   Gooogle’ın bir fotoğraf uygulamayı olan Picasa’nın logosu da anlamlı bir tasarım içeriyor. Öncelikle Picasa isminin İspanyolca’da ev anlamına geldiğini belirtmeden geçmeyelim. Ayrıca logodaki farklı renklerle oluşturulmuş kamera kadrajı var ve bu kadrajın içinde de bir ev figürü yer alıyor.