Valve, Left 4 Dead 3 İçin Açıklama Yaptı!

Valve, Left 4 Dead 3 İçin Açıklama Yaptı!

     İlk olarak 2008’de piyasaya sürüldüğü günden itibaren birçok oyuncunun favori oyunlarından birisi haline geldi. İlk oyununun üzerinden bir yıl geçmesine rağmen ikinci oyuncu çıkmıştı ve bu oyunla birlikte adını hemen hemen tüm oyun dünyasına duyurmayı başardı. İkinci oyunun ardından oyun dünyası Left 4 Dead 2 oynuyordu. Oyuna düzenli olarak eklenen modlar ve oyunun sürekli olarak güncel kalması oyuncuların bir hayli hoşuna gidiyordu.

    Serinin son oyununun üzerinden şu an itibariyle 11 yıl geçti ve oyuncular haklı olarak yeni bir oyunun gelmesini istiyorlar. Left 4 Dead 3 için her gün binlerce dedikodular ortaya çıkıyor ve oyunun şu an için geliştirilme aşamasında olduğu söyleniyor. Aslında GTA 6 gibi gizliliğini tam anlamıyla korumayı başaran Left 4 Dead 3 için Valve’den sonunda bir açıklama yapıldı.

      Aslında geçen sene Left 4 Dead 3 için ortaya onlarca sızıntı ve dedikodu atıldı. Hatta bazı iddialar ve videolar gerçekten çok ciddiye alınacak derecedeydi. En dikkat çeken detay ise bir anda oyun dünyasının gündemine düşen gizemli bir video oldu. Video’ya göre Left 4 Dead serisinin yeni oyununun geliştirildiği belirtiliyordu. 

       Ancak tüm bu beklentileri ve dedikoduları sona erdirecek açıklama Valve’den geldi. Valve yaptığı açıklama da, şu ana kadar herhangi bir Left 4 Dead 3 çalışmalarının olmadığını net bir şekilde belirtti. IGN’ye açıklama yapan Valve, oyunseverleri harekete geçirmek için ve ilgi için yalan ve yanlış haberleri ortaya atan bir kitle olduğunu söyledi. Yani kısaca Valve şu an itibariyle herhangi bir Left 4 Dead oyunu üzerinde çalışma yürütmüyor.

    Valve yaptığı açıklamanın devamında ise, şu an için herhangi bir Left 4 Dead oyunu geliştirmiyor olsalar da geçtiğimiz senelerde bu seriyle yeni bir oyun yapma fikirlerinin olduğunu belirtti ancak kısa bir süre sonra bu fikirden vazgeçtiklerini ekledi.

        Dedikoduların arttığı geçtiğimiz günlerde Youtube’de yayın yapan Valve News Network adında bir kanal, Left 4 Dead 3’ün 2012 yılında Valve tarafından geliştirildiğini ancak 2017 yılında çeşitli sebeplerden dolayı oyunun çöpe atıldığını belirtti. 

     Ayrıca Valve News Network, Left 4 Dead’in VR uyumlu halinin de geliştirildiğini ancak bu oyunun oyuncularla buluşup buluşmayacağına dair kesinlik olmadığını belirtti.