Vampir Köylü Oyunu Nasıl Oynanır?

Vampir Köylü Oyunu Nasıl Oynanır?

En az ismi kadar sıradışı ve eğlenceli oyunlardan biri olan Vampir Köylü oyunu kalabalık arkadaş grupları ile oynanan bir oyundur. Arkadaşlarınız ile boş zamanlarınızı eğlenceli hale getirmek ve iletişiminizi güçlendirecek önemli oyunlardan biri olan Vampir Köylü oyununun nasıl onandığına ve oyunun kurallarının ne olduğuna oyunu oynarken nelere dikkat etmemiz gerektiğine adım adım bakacağız.

Öncelikle Vampir Köylü oyunu oynamak için 7-8 kişilik bir grubunuz olmalı. Bu sayı ne kadar çok olursa oyunun eğlencesininde bir o kadar artacağını söyleyebiliriz. Oldukça basit bir oynanışa sahip olan oyun için tam anlamı ile bir rol yapma oyunudur diyebiliriz. Peki Vampir Köylü oyunu nasıl oynanır?

İlk olarak grubun içerisinden 2 vampir ve 1 büyücü ya da diğer bir ifade ile şifacı seçilmelidir. Bu seçimi moderatör olarak belirlediğiniz bir arkadaşınız yapabilir ya da kartlar üzerine 2 vampir 1 büyücü ve geri kalanınada köylü olmak üzere kelimeler yazılıp bir torba içerisine atılıp belirlediğiniz sıra ile gruptakiler tek tek torba içerisinden kartları seçer ve kimseye göstermeden kartta ne yazdığını okuyabilirler.

Belirlediğiniz moderatör, oyunu artık başlatabilir. İlk olarak gece olur ve herkes gözlerini kapatır. Daha sonra sadece seçilen vampirler gözlerini açar ve birbirleri ile göz göze gelip vampirlerin kim olduğunu anlarlar. Ardından vampir olan iki kişi ortak birini belirleyip oyun dışı etmek adına öldürmelidirler. Daha sonra vampirler gözlerini kapatır ve büyücü ya da bir diğer adıyla şifacı gözlerini açar. Arkadaşlarından bir kişi şartı olmak üzere birini seçip onu kurtarmalıdır. Eğer vampirler ile şifacı aynı kişiyi seçmiş olursa o kişi şifacı sayesinde kurtulmuş olur. Eğer ki vampirler ve şifacı farklı kişileri seçmişse vampirlerin seçtiği kişi elenmiş olur. Büyücü de bir kişiyi seçer ve o da gözlerini kapatır ve moderatör herkesin gözlerinin açabileceğini gruba söyler. Ardından yine moderatör eğer elenen kişi olduysa ekibe bunu duyurur ve sözü onlara vermiş olur.

Artık gündüz olmuştur; köylüler, vampirler ve büyücü birbirleri arasında konuşmalar yapıp vampirlerin kim olduğunu belirlemek adına birbirlerini suçlamaya başlarlar. Oyunun asıl eğlenceli kısmı tam olarak buradadır. İkna kabiliyeti yüksek kişilerin oyunu domine edeceğini rahatça söyleyebiliriz. İkna etme süreci sona erdikten sonra oylama aşamasına geçilir. Oylama sonucu en fazla oyu alan kişi oyundan elenmiş olur. Moderatör ise oyunu tekrar başlatır ve en son iki vampir, iki köylü ya da bir köylü bir şifacı kalırsa vampirler kazanmış olur veya bir vampir ve bir köylü ya da şifacı kalırsa oyunun kazananı yine vampirler olmuş olur. Köylüler vampirlerin hepsini elediği mütdetçe oyunun galibi köylüle