Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 Geliyor

Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 Geliyor

Vampire: The Masquerade – Bloodlines, 2004’ten beri devam ediyor. Vampire: Masquerade – Bloodlines 2, Bloodlines’a çok benziyor: “World of Darkness” evreninde çaylak vampirin rolünü üstlenecek, daha sonra özel güçler ve eski moda mücadelelerle klanlar arası savaşta hayatta kalacaksınız. Aksiyon bu sefer Los Angeles yerine Seattle’da gerçekleşiyor ve oyun PC ve konsollarda 2020 sürümü için hazırlanıyor.

 

Bloodlines’ın orijinal yazarı Brian Mitsoda, bağımsız stüdyo Hardsuit Labs tarafından geliştirilen ve World of Darkness lisans sahibi Paradox Interactive tarafından yayınlanan Bloodlines 2’nin anlatı tasarımını yönetecek. Bir basın bülteninde Mitsoda, “orijinali bu kadar özel kılan şeyleri bilen insanların rehberliğinde gerçek bir halefi” sunacağına söz verdi. Bununla birlikte, tema açıklaması, henüz pek fazla spesifikasyon sunmuyor:

Bir vampir isyanı eyleminde yaratılan, varlığınız Seattle’ı yöneten vampir hizipleri arasında bir kan savaşını ateşliyor. Hayatta kalmak için, bir klan seçecek ve yaptığınız her seçime tepki verecek bir dünyadaki rakip gruplarla huzursuz ittifaklar kuracaksınız. Doğaüstü güçlerinizi avınıza karşı serbest bırakın, ancak çevrenizle ilgili her zaman dikkatli olun veya Vampir toplumunu insanlıktan gizleyen mutlak gizlilik kanunu olan Masquerade’ı kırma riskiyle karşı karşıya kalın.

Mekanik benzer şekilde belirsiz, ancak oyunun vampir güçlerinize ek olarak “ileriye dönük, hızlı hareket eden, yakın dövüş odaklı bir mücadele sistemi” içermesi gerektiğini bilmemize rağmen. Yukarıdaki fragman, her ikisine de bir bakış açısı sunarken, dünyayla ilgili biraz daha ayrıntılı bilgi veriyor.

Bloodlines, karanlık mizahı, benzersiz rol yapma seçenekleri ve canlı bir şekilde çizilen dünyası için hayranlar arasında seviliyor. Ama şimdi feshedilmiş stüdyosu Troika Games tarafından gelişimi kısa bir süre önce kesildi ve Half-Life 2 ile aynı gün pratikte tam olarak tamamlanmadan yayınlandı. Bir retrospektifin söylediği gibi, oyun “ölmek üzere gönderildi”. Bir modderlar topluluğu, on yıldan fazla bir süredir Bloodlines’i yamalarla korumuş, hatta oyundan kesilen seviyeleri yeniden oluşturacak kadar ileri gitmiştir.

Masaüstü canlı aksiyon rol yapma oyunları, romanlar ve çok farklı 2000 video oyunu Vampire: The Masquerade – Redemption’ı içeren tüm Darkness World franchise serisinin çalkantılı bir geçmişi var. EVE Online stüdyosu CCP tarafından büyük bir çok oyunculu oyun başlatıldı ve hurdaya çıkarıldı. Geçen yıl masa üstü stüdyosu White Wolf’un özü Vampire: The Masquerade, kurallarını yenilediğinde, lansman o kadar kötüydü ki stüdyo yayın haklarını kaybetti. Bu zorluklar kısmen konudan kaynaklanmaktadır: World of Darkness, şiddeti ve gücü yoğun ve zorlayıcı ya da sadece acımasız ve çirkin olabilecek şekilde harmanlamaktadır.

Bloodlines, bu zor anlatı iğnesini nispeten iyi bir şekilde iplikten geçirdi ve eğer şanslıysak, Bloodlines 2 ilk oyun kadar kişiliğe ve karmaşıklığa sahip olacak – ancak Troika’nın cilalanmış, yeniden gerçekleşmiş bir proje ayıracak zamanı yoktu.