Venezuela Bitcoin’i Resmi Para Birimi Olarak Kabul Edebilir

Venezuela Bitcoin’i Resmi Para Birimi Olarak Kabul Edebilir

Venezuela Bitcoin Resmi Para Birimi

Venezuela Bitcoin Resmi Para Birimi

Hiperenflasyonla birlikte giderek büyümekte olan sorunlarla başa çıkabilmek için, Venezuela ülkesi yakında yeni bir para birimi edinmeye karar verebilir: Bitcoin.

CoinTelegraph tarafından açıklandığı üzere, Bitcoin, son birkaç aydır madencilik ve satın alım konularında büyük bir araştırma yapmış ve ülkenin finansal yapısına dahil olma arzusu konusunda bir takım söylentilere yol açmıştır.

Andean Capital Advisors’tan Daniel Osorio’ya göre, Venezuela Bolivar para birimini bırakmanın eşiğinde olabilir. Geçen hafta düzenlediği bir röportajda CNBC’ye verdiği demeçte “egemen bir devletin ilk ‘Bitcoinizationa’ na tanıklık edebiliriz.” dedi. 

Osorio, Venezuela’nın büyük bir bono faiz ödemesinde bir haftadan fazla olduğunu açıklamaya devam etti. Halen, ona hitap edecek veya ekonomiyi yönetecek paraya sahip değil. Basit bir öğle yemeğinin fiyatı 200.000 Bolivar‘a kadar (8$-10$) kadar mal olabildiğinden insanlara Bitcoin veya diğer döviz cinsinden para birimlerini kullanma talebinde bulunuyor. Bitcoin, çekici çünkü diğer pazarlardan bağımsız ve sabit bir döviz platformuna bağlı, bu nedenle istismar edilmesi zor oluyor. 

Ağustos ayında Venezuela, Kolombiya ve Arjantin‘den önünde en başarısız para birimine sahip ülke oldu. Listelenen on ülkenin tamamının yakın gelecekte Bitcoin veya diğer kripto dövizlerine dönmesi bekleniyor. 

Birçok kişinin söylemlerine rağmen Venezuela’da “Bitcoinization” henüz gerçekleşmedi. Aslında durumun ne hale geldiğini görmek için beklemek zorundayız. Ancak tamamen geçilmesi durumunda, insanlar en büyük şifrelemeyi orada benimsemek için başka bir satış noktası olarak kullanılabilir.