War Of The Spark: Büyü Nasıl Kullanılır: The Gathering’in Yeni Amass Keyword’u

War Of The Spark: Büyü Nasıl Kullanılır: The Gathering’in Yeni Amass Keyword’u

Nicol Bolas’ın ölümsüz ordusunu toplarken, savaş Ravinca’ya geliyor. Bolas’ın Amonkhet destanı boyunca bütün bir uçağın değerindeki insanları tahrip ettiğini ve şimdi yaşlı ejderhanın yaklaşmakta olan savaşlarda savaşmak için birlik aramak istediğini hatırlayabilirsiniz.

Bu ölümsüz orduyu temsil etmek için, Wizards of the Coast “amass”(toplamak/biriktirmek) mekaniği tasarladı. Temel olarak, “amass” büyüdükçe büyüyecek bir zombi ordusu yaratır.

Oyun açısından, biriktirme oldukça basittir. Ne zaman toplanırsanız, oyun alanına bakın ve “ordu” yaratık türüne sahip olup olmadığınızı görün. “Ordu” yeni bir yaratık türü olduğundan, muhtemelen bir paranız yoktur. Sorun yok! Zaten bir “ordu” yaratığınız yoksa, 0/0 ordu yaratık belirteci yaratırsınız.

Biriktirme her zaman “biriktirici 2” gibi, ona bağlı bir numara ile birlikte gelir. Bu sayı, daha sonra bir ordu yaratığına yerleştirdiğiniz + 1 / + 1 sayaçlarını temsil eder. İlk toplandığınızda, tokeni yaratır ve üzerine + 1 / + 1 sayıcıları koyarsınız, ikincisi ise sadece büyür. Böylece, sürekli genişleyen bir ölümsüz ordunuz var. Neato.

Wizardlar, Dreadhorde Herald’ı teaser videolarında görücüye çıkardılar, ancak ammas mekaniğiyle şımartılmış birkaç kart daha var.

Honor the God-Pharaoh aslında Tormenting Voices, ancak sonunda “amass 1” takılıyken daha pahalı. Biraz daha etkileyici bir kart, 2/2 “Zombie Army” belirteci yaratan ve en kötü ihtimalle diğer tüm yaratıklara 2 hasar veren ya da zaten alanda daha büyük bir ordunuz varsa daha fazla hasar veren “Widespread Brutality” tır.

Amass mekaniği ile ilgili birkaç problem var. Öncelikle, mekaniğin kendisinden asla bir ordu yaratığı elde edemezsin, ancak daha fazla ordu elde etmek için diğer tamircileri kullanmak mümkün. Ayrıca, zombi sürgünün teknik olarak hala bir yaratık olduğundan, hala tek bir temizleme büyüsüne ölecek.

 

Amass mekaniğinin Standart’ta inşa etmek için yeterince güçlü olup olmadığını anlamak için henüz çok erken, ancak War of Spark’ın 25 Nisan’daki tanıtımında ve 3 Mayıs’taki mağazalara çıkışında ne kadar etkili olduğunu öğreneceğiz.