Windows 10 Artık Windows 7’den Daha Popüler

Windows 10 Artık Windows 7’den Daha Popüler

Windows 10

Windows 10

Microsoft, 2018’i dünyanın en değerli şirketi olarak bitirdi, ancak Windows için de önemli bir dönüm noktası oldu. Son Windows 10 işletim sistemi şu anda dünyanın en popüler masaüstü işletim sistemi ve Net Applications’a göre sonunda Windows 7’nin pazar payını geçmiştir. Windows 10, Aralık 2018’de Windows 7 için yüzde 36,9 ile karşılaştırıldığında masaüstü işletim sistemi pazar payının yüzde 39,22’sini elinde bulundurdu. Microsoft’un bunu başarması üç buçuk yıl sürdü. Bu Windows 7’nin yaklaşık 10 yıl önce piyasaya sürüldüğü düşünüldüğünde ne kadar popüler olduğunu gösteriyor.

Microsoft, piyasaya çıkmasından sonraki üç yıl içinde Windows 10’u bir milyar cihazda çalıştırmayı planlıyordu. Ancak kısa bir süre sonra Windows Phone‘un bu amaca ulaşmada yardım edemeyeceği belli olduktan sonra şirket, bu zaman çizelgesini genişletti. Windows 10 şimdi PC’ler, tabletler, telefonlar ve hatta Xbox One konsolları dahil olmak üzere 700 milyondan fazla cihazda çalışıyor. Microsoft’un bilgisayar kullanıcılarının ücretsiz yükseltme yapma zorunluluğuna ve dört ya da beş yaşındaki bilgisayarları olan tüketicileri hedeflemek için tasarlanmış bir “PC ne yapar?” pazarlama kampanyasına bile rağmen, Windows 7 son yıllarda güçlü bir performans sergiledi.

Pazar payı kilometre taşı, Windows 10 için önemli bir adımdır ve Microsoft, 14 Ocak 2020’de Windows 7 için genişletilmiş desteğini sona erdirmeden sadece bir yıl öncesidir. Microsoft’un gelecek yıl Windows 7 için Genişletilmiş Güvenlik Güncelleştirmeleri (ESU) programını seçmek yerine, şirketleri Windows 10’a yükseltmek için ikna etmesi gerekecek. Microsoft, işletmeleri Windows XP’den Windows 7’ye taşımak için de benzer bir zorlukla karşılaşmıştı.