Windows 10 Education Etkinleştirme

Windows 10 Education Etkinleştirme

Windows 10 Nedir?

Windows 10 MICROSOFT’UN 31 Ağustos 2015 tarihinde piyasaya sürdüğü bir sürüm’dür. Bu sürüm nedir? Özellikleri nelerdir bunların hakkında bazı noktalara değineceğiz diğer noktaları öğrenmek için Microsoft firmasına ait siteden gerekli bilgileri elde edebilirsiniz. Windows 10,Windows 7 ve 8,1 sürümlerinden hemen sonra piyasaya sürülen bir sürüm’dür, bu sürüm kendinden önceki sürümlere göre daha yenilikçi ve kendi tabirleriyle zaman kaybına engel olan bir sistem ağıdır.

Windows 10 Education Etkinleştirme ne demek? Ne anlama geliyor?

Hemen cevap verelim Windows 10 diğer yayınladığı sürümlerde şunu fark etmiş bulunmakta birçok şeyi ararken kullanıcılarının zorlandığının farkına varmış ve bunun için bir çalışma yaparak başlat bölümünü düzenlemiş ve birkaç yenilikçi çalışmada bulunmuş aşağıda bulunan butonlardan görebilirsiniz.

  • Yenilikler
  • Başlat Bölümü
  • Windows 10 Telefon üzeri kullanma
  • Görüntü Yakalama Ve Taslak Kaydetme
  • Şık Bir Görünüm Yakalamak
  • Ögeleri Büyütme

Windows 10 Ücreti ne kadar? Eski kullanıcıları kullanabilecek mi?

Windows 10 piyasaya çıktığında çok güzel bir duyuru ile bunu Microsoft firması açıkladı. Aşağıda bu açıklama bulunmaktadır.

Eski Windows 7 ve 8,1 kullanıcıları için ücretsiz bir şekilde geçiş ve kullanım hakkı verilecektir. Yeni müşteriler için ise fiyatlandırma gelmiştir bu fiyatlandırma şu şekildedir.

Windows 10 Home sürümü için 109 dolar, Windows 10 Professional sürümü için ise bu fiyatı 149 dolar olarak belirlemiştir. Günümüz parası ile bu meblağ 109 dolar 593 Türk lirası yaparken 149 dolar ise 811 Türk lirası yapmaktadır.

Windows 10 Sürümü İçin Gereksinimler

  • İşlemci : 1 gigahertz (GHz) veya daha hızlı işlemci ya da Çip Üzerinde Sistem (SoC)
  • RAM : 32 bit için 1 gigabayt veya 64 bit için
  • Sabit sürücü alanı : 32 bit işletim sistemi için 16 GB, 64 bit işletim sistemi için 32 GB 
  • Grafik kartı : WDDM 1.0 sürücüsüyle DirectX 9 veya üzeri
  • Ekran : 800×600
  • İnternet Bağlantısı: Güncelleştirmeleri yapmak ve bazı özelliklerden yararlanmak için internet bağlantısı gerekir. S modunda Windows 10 Pro, S modunda Windows 10 Pro Education, S modunda Windows 10 Education ve S modunda Windows 10 Enterprise için ilk cihaz kurulumu (OOBE) sırasında internet bağlantısının yanı sıra Microsoft hesabı (MSA) veya Azure Active Directory (AAD) hesabı gerekir. Windows 10’da bir cihazı S modundan çıkarmak için de internet bağlantısı gerekir. ​


Windows 10 Etkinleştirme

Windows ilk girişte tüm müşterilerinin ve kullanıcılarının bu sürümü görebilmesi ve deneyebilmesi için beta bir deneme sürümü ortaya koymuştur. Bu sürümü tam anlamıyla kullanabilmek için Microsoft’un resmi sitesine girerek oradan Windows 10 bölümünden sepete ekle diyerek satın alabilirsiniz gereken görseller aşağıda paylaşılacaktır.

Windows 10 İllegal olarak kullanmak

Günümüzde gerek birçok firma ya da birçok kişi illegal yollardan bu sürümü belli bir ücret vermeden kullanmakta tabi insanların aklına ilk gelense bu ama şöyle bir sorun var ki bu hem emek hırsızlığına hem de korsancılığa girmektedir. Peki, biz ne yapabiliriz biz normal her vatandaşa düşen görevi yerine getirerek legal yollardan almaya çalışmalıyız eğer ki durum ve bütçemiz yetmiyor ise diğer internette bulunan işletim sistemlerini deneyebilirsiniz en kısa sürede bunun hakkında bir konu gelecektir ve böyle bir sorun yani illegal kullanma bildirimi ya da bir şekilde Microsoft firmasına ulaşabilirse şirket bu konuda hukuki süreci başlatabilir ve bu da o kişilerin biraz başlarının yanacağının anlamına gelir halk tabiri ile.

Neden Kullanılmamalı?

Öncelikle, KMSpico Windows dağıtımınızı etkinleştirmiyor. Sadece mevcut lisansınızı farklı şekillere sokarak uzatıyor ve tam lisans sağlamıyor. Bunu yaparken, zamanladığı görev ve işlemler yüzünden bilgisayarınıza ek yük bindiriyor kısacası arka plan uygulamalarının daha fazla çalışmasını ve sistematiğini etkileyerek arka planı bir kod çöplüğüne dönüştürüyor. Belli bir süreden sonra kod çöplüğüne dönen arka plan bilgisayarınıza zarar vererek kullanmış olduğunuz bilgisayarı yavaşlatıyor. Siz kazandığınızı zannederken daha büyük zararlara yol açıyorsunuz.

Konumuzun sonuna geldik dilimizin döndüğü kadar bazı şeyleri anlatmaya çalıştık. Bir sonraki konuda sizlerle görüşmek üzere.