Windows 10, Ekim 2018 Güncellemesi Bugün Kullanılabilir

Windows 10, Ekim 2018 Güncellemesi Bugün Kullanılabilir

Ekim 2018 Windows 10 Güncellemesi

Ekim 2018 Windows 10 Güncellemesi

Microsoft’un Windows 10 işletim sistemi şu anda 700 milyondan fazla cihazda çalışıyor ve şirket bu yıl ikinci büyük Windows 10 güncellemesini yayınlayarak vesilesiyle dikkat çekiyor. Windows 10, Ekim 2018 Güncellemesi bugün tüm Windows 10 kullanıcılarına sunulacak ve güncellemek için Windows Update’deki yeni güncellemeleri kontrol etmeniz yeterli olacaktır. Aksi takdirde Microsoft, bunu aylık Yama ile önümüzdeki hafta mevcut makinelere aktarmaya başlayacak.

Windows 10, Ekim 2018 Güncellemesi bir dizi yeni özellik içerir. Belki de en büyük değişiklik, Windows 10 kullanıcılarının makine genelinde içerik kopyalamasına ve bulutta kopyalanmış içerik geçmişini depolamasına olanak tanıyan yeni bir bulut tabanlı panodır. Evde veya işyerinde bir masaüstü bilgisayar kullanıyorsanız ve daha sonra hareket halindeyken bir dizüstü bilgisayar kullanıyorsanız özellikle kullanışlıdır.

Benzer şekilde, Windows 10’un Zaman Çizelgesi özelliği (cihazlar arasında uygulama geçmişini eşitler) Ekim 2018 Güncellemesi ile bazı yeni özellikler kazanıyor. Microsoft, hem Chrome hem de Firefox için rakip tarayıcıların Zaman Çizelgesi özelliğini takıp sekmeleri senkronize etmesine izin verecek yeni uzantılar oluşturuyor. Bu, bazı üçüncü taraf uzantılarının zaten mevcut olmasına ve bu işlevselliği sunmasına rağmen, Zaman Çizelgesi’ni Chrome kullanıcıları için çok daha kullanışlı hale getirecektir.

Microsoft ayrıca, Your Phone uygulamasını Windows 10, Ekim 2018 Güncellemesi ile de piyasaya sürmektedir. Android ve iOS‘u Windows 10’a daha yakın şekilde eşleştirmek için bir tamamlayıcı uygulama olarak tasarlanmıştır. Özelliklerin çoğu, şu anda sadece Android’de. Android cihazında çekilen fotoğrafları hızlı bir şekilde senkronize edebilir veya Android telefonunuza bağlanan Windows 10 ile kısa mesaj gönderebilir ve alabilirsiniz.

Android’deki Microsoft Launcher, Android telefondan bir Windows 10 cihazına daha fazla eylem ve içerik senkronize etmenize olanak tanıyan Zaman Çizelgesi’ne de erişebilir. Zaman çizelgesi desteği, Kasım ayı başlarında ilk kez Microsoft Edge‘e beta sürümünde geliyor ve sekmelerinize bir PC’de veya Edge’in mobil sürümünde açık olup olmadıklarına hızlı bir şekilde erişmenizi sağlıyor.

Ekim 2018, Windows 10 Güncellemesi kullanıma sunulduğunda, Microsoft’daki çalışma artık bir sonraki büyük sürümüne doğru kaymaya başlayacak. Codenamed 19H1, güncellemenin Mart 2019’da piyasaya sürülmesi bekleniyor. Microsoft, bu yeni güncellemenin birçok özelliğini henüz ayrıntılı olarak açıklamamıştır, ancak şirket bugün bir Surface ve Windows basın etkinliği düzenliyor, bu yüzden çok yakında yeni Windows 10 özellikleri hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Windows 10’nu daha hızlı kullanma yöntemleri için, Windows 10 hızlandırma konumuza göz atabilirsiniz.