Xbox One Mouse ve Klavye Desteği Artık Mevcut

Xbox One Mouse ve Klavye Desteği Artık Mevcut

Xbox One Mouse ve Klavye Desteği

Xbox One Mouse ve Klavye Desteği

Microsoft‘un Xbox One’ın mouse ve klavye desteği için aldatıcı davrandığından sıkıldıysanız, iyi haberlerimiz var: bu özellik sonunda geldi. Kasım 2018 Xbox Güncellemesini yükleyin ve One S veya One X cihazınız, Fortnite ve Warframe dahil uyumlu oyunlar için PC benzeri bir girişe sahip olacaktır. Her oyunun bir mouse-klavye seçeneği sunmasını beklemeyin; bu, her ikisinin de mantıklı olduğu ve çok oyunculu modlarda haksız avantaj sağlayamayacağı oyunlar ile sınırlı olacaktır.

Güncellemedeki tek özellik bu değil. Bir oyundan çıkmak için Alexa veya Cortana‘yı kullanabilir ya da “navigasyon modunu başlat” seçeneğiyle bir impromptu kontrolörü olarak kullanabilirsiniz. Amerikan kullanıcıları sesli asistanı kullanarak bir Xbox‘ı Cortana ile başka bir cihazdan otomatik olarak eşleştirebilirler. Beta Alexa desteği de İngiltere’de mevcuttur. Bu arada, arama sonuçları Xbox Assist ve Xbox Game Pass veya EA Access gibi aboneliklerden yüklemeye hazır oyunlar içerecek şekilde büyüyor.

Amerika’da yaşıyorsanız, başka bir büyük müzik akışı seçeneğiniz de olacaktır. Amazon, konsolunuzdan Prime Music ve Music Unlimited’a erişim sağlayan konsol için “yepyeni” bir uygulama yayınladı.