Xbox Series X, Görme Engellilere Yardımcı Olmak İçin Dokunsal Göstergelere Sahiptir

Xbox Series X, Görme Engellilere Yardımcı Olmak İçin Dokunsal Göstergelere Sahiptir

Microsoft, görme engelli kişiler için Xbox Series X donanımına dokunsal göstergeler ekledi ve erişim kablolarına yardımcı oldu.

Microsoft Cihazlarında öncü liderlerden biri olan ve Xbox Adaptive Controller'ın arkadasındaki beyin olan Bryce Johnson, tasarımın tüm detaylarını resmi Twitter hesabı üzerinden açıkladı.

Microsoft, oyunlarda erişebilirlik söz konusu olduğunda büyük adımlar atıyor ve bu en son donanım, şirketin erişilebilir yaklaşımını gelecek nesle devam ettirmeye çalıştığını gösteriyor.

 

Yukarıdaki tweet'te bahsedilen Xbox oyun erişilebilirlik ekibiyle çalışan program yöneticisi Kaitlyn Jones, tasarım hakkında daha fazla ayrıntı açıkladı.

Görünüşe göre, konsolda “her bağlantı noktası türü için ayrı bir bölüm” deseni hissedebileceksiniz. HDMI kablousunu veya USB kablosunu yerleştirmek için doğru yeri ayırarak zaman kaybetmeyeceksiniz. Bu yeni plastik çıkıntılar, tüm bunları biraz daha kolaylaştırmaya yardımcı olacaktır.

Johnson bunun “eksiksik bir çözüm” olmadığını, ancak kesinlikle doğru yönde atılmış bir adım olduğunu ve Microsoft'un kapsayıcılık felsefesini güçlendirdiğini belirtiyor.

Xbox Series X ve Series S 10 Kasım 2020'de piyasaya sürülecek.