Yeni Dota 2 Güncellemesi Hakkında Bilgi

Yeni Dota 2 Güncellemesi Hakkında Bilgi

Artık Yeni Oyunculara Daha Misafirperver Davranılacak!

Çok oyunculu çevrimiçi savaş alanı,dünyadaki en kolay türlerden biri değil elbette. Bir sürü bilgi var ve bu bilgileri aşırı rekabetçi online bir topluluk arasında öğrenmek oyuna yeni gelenler için biraz acımasızca olabiliyor. Valve geçtiğimiz günlerde yeni Dota 2 oyuncularının uyum ve kavrayış süresini kolaylaştırmak için oyun oynamaya başladıklarında onlara “mümkün olduğunca az engel” ile karşı karşıya kalmalarını amaçlayan birkaç değişiklik yaptı.

Öncelikle, kahraman seçme sistemi değiştirildi, böylece oyuncular ilk 25 oyununa kadar toplamda 113 karakterden sadece 20 kahramanın olduğu seçilmiş olduğu bir gruba erişebilecek. Dota ekibi, “Bu tanıtım grubu, öğrendiğimiz kahramanlardan oluşuyor ve yeni oyuncuların oyunun tadını çıkarmalarına yardımcı oluyor” diyor.

Daha da önemlisi (bana göre) şimdi yeni oyuncular, oyunu ilk oynamaya başladığında iyi bir sosyal deneyim sahibi olmalarını sağlamak için “sürekli yüksek davranış puanı”na sahip oyuncularıyla eşleştirilecek.

Bu gerçekten çok iyi bir fikir. Fakat şu da bir gerçek ki Dota 2’nin sosyal durumu her zaman kalıcı olarak iyi olmuyor. Aslında insanların ondan korunması gerçekten gerekiyor. Valve’nin şu ana kadar Dota’nın gelişim sürecini aşırı şekilde eleştirmesi çok zor (sonuçta oldukça başarılı), ancak mevcut oyuncu tabanınızın temel kısmını dışarda bırakırsanız onlarda yeni başlayanları kovamazlar. Bu konu üstünde durulması gerekilen bir konu, Valve’ye duyurulur!

Uluslararası Dota 2 Şampiyonaları ya da sadece “The International” (Uluslararası), 7 Ağustos’ta başlıyor ve toplam 23 milyon doların üzerinde bir ödül havuzu ile beraber geliyor. 

Artık Yeni Oyunculara Daha Misafirperver Davranılacak!