Yeni Mac için En İyi Uygulamalar

Yeni Mac için En İyi Uygulamalar

En İyi Mac Uygulamaları

En İyi Mac Uygulamaları

İster yeni bir Mac alın ister mevcut Mac için yükseltme yapın. Her türlü bilgisayarınız için bazı uygulamlara ihtiyaç duyarsınız. Başlangıç için en iyi seçimleri yapmaya çalıştık. En iyi Mac uygulamları listemizi inceleyebilirsiniz.

1. Bear

1. Bear

Apple‘ın sunduğu bir dosyadan daha fazla işlevsellik sunan bir not almak istiyorsanız Bear‘a bir göz atın. Tüm çalışmalarınızı senkronize şekilde tutmak için iPhone ve iPad için uygulamalar ve notları bir araya getirmenizi sağlayan güçlü bir bağlantı özelliği vardır. (Tek dezavantajı: Notlarınızı bir PC veya Android telefonla senkronize etmenin hiçbir yolu yoktur.)

2. Rocket

2. Rocket

Emojiler harika. Mükemmel emoji seçiciyi bulmak can sıkıcı olabilir. Roket, Mac’inizdeki herhangi bir yerde emoji bulmanızı kolaylaştırır; aradığınız tam emojiyi, iki nokta üstüste ile parantez içine koyarak çağırmanıza izin veren Slack-esque kısayolu ekler. Balık emojisine mi ihtiyacınız var? Sadece “:balık:” yazın ve Roket açılır. Geri kalanı halledeceksiniz.

3. Franz

3. Franz

Apple, yararlı bir şekilde bir masaüstü iMessage uygulaması içeriyor, ancak diğer tüm mesajlaşma servisleriniz ne olacak? Franz; Facebook Messenger, Whatsapp, Telegram, Google Hangouts ve daha bir çok masaüstü uygulamasında destek sağlayarak yardımcı olabilir.

4. Alfred

4. Alfred

Apple‘ın Spotlight arama özelliğini kullanmayı bırakın. İnternete ve yerel dosyalarınıza hızlı bir şekilde arama yapmasını sağlayan daha hızlı, daha güçlü kuzeni Alfred‘i kurun. Ve gerçek bir güç kullanıcısıysanız; o zaman gökyüzü Alfred’in sizin için neler yapabileceği ile sınırlıdır.

5. Muzzy

5. Muzzy

Kulaklıklarınızı iPhone‘unuzdan çıkardığınızda müziği nasıl otomatik olarak duraklatır biliyor musunuz? Muzzy, menü çubuğunuzda yaşayan ve Mac’te aynı davranışa sahip olan çok basit bir uygulamadır. Bazen müzik alanındaki tadınızı etraftakilerin bilmesine gerek yoktur.

6. Trashme

6. Trashme

Mac uygulamalarını kaldırmak genellikle çöp kutusuna bırakmak kadar kolaydır, ancak bazen sabit diskinizde dağınık olarak ekstra sistem dosyaları bırakır. Dolayısıyla, bilgisayarınızdan bir şey silmek istiyorsanız, sabit sürücünüzdeki bir uygulamayla ilgili her şeyi otomatik olarak bulan ve kaldıran TrashMe‘yi seçin.

7. Pixelmator

7. Pixelmator

Elbette, Photoshop tüm övgüleri alabilir. Ancak Pixelmater, Adobe’nin resim editörünün maliyetinin sadece bir kısmına mal oluyor ve çoğu insan için günlük dijital görüntü işleme için ihtiyacınız olan tüm özellikleri muhtemelen karşılıyor.

8. Daisy Disk

8. Daisy Disk

Sabit diskinizde hiç yeriniz olmuyor mu, bu yüzden Daisy Disk ile her şeyi çalıştırabilirsiniz. Bu da ne yaptığınızı tam olarak size gösteren, eğlenceli ve ilginç bir kullanıcı arayüzü ile ortadan kaldırmanıza yardımcı oluyor.