Yeni Mini Anten Beyin-Bilgisayar Arayüzleri için Yol Oluşturuyor

Yeni Mini Anten Beyin-Bilgisayar Arayüzleri için Yol Oluşturuyor

Beyin-Bilgisayar

Beyin-Bilgisayar

Elinize bir telefon takma ihtimali size heyecan verici geliyorsa Boston’daki Northeastern Üniversitesi‘nden gelen en son gelişmeler sizi sevindirebilir Bir araştırmacılar ekibi mevcut teknolojiden 100 kat daha küçük yeni bir anten geliştirdi ve bu teknoloji, daha iyi tıbbi cihazlar, parmak telefonları ve beyin-bilgisayar arabirimleri (BCIs) geliştirilmesine izin verebilir. 

Ekip elektromanyetik dalgaları (EM) alan ve bunları daha kısa dalga boylarına sahip akustik dalgalara dönüştüren ve antenin daha küçük olmasını sağlayan bir cihaz geliştirmeyi başardı. Dönüşümü kolaylaştırmak için ekipteki materyal bilimcileri, piezomanyetik malzemeden ince tabakalar kullandı. Bu malzeme EM dalgalarına yanıt olarak genişler ve daralır ve akustik titreşimler oluşturur. Araştırmanın bulguları, yeni antenlerin aynı boyuttaki geleneksel bir halka anteninden yaklaşık 100.000 kat daha hızlı 2.5 gigahertz sinyal gönderebildiklerini ve alabildiklerini gösteriyor. Araitırma raporları Nature Communications’da yayınlandı. 

Beyin-Bilgisayar Arabirimleri

Beyin-Bilgisayar Arabirimleri

Bu teknoloji sayesinde daraltılmaya son verebilecek cihaz çeşitleri çok çeşitlidir. Bu yeni teknolojinin daha da geliştirilmesi, daha küçük uydulara yol açabilir, taşınabilir hale getirerek elle tutulan teknolojiye yeni bir anlam getirebilir ve sağlık uzmanlarına sağlığı izlemek için yeni yollar sunabilir. 

BCIs‘lerde olası uygulamalar, çalışmanın baş yazarı Nian Sun için özellikle heyecan vericidir. Onları “bilim kurgu gibi” görüyor. Halen beyinlerimizi bilgisayarlara bağlayan cihazlar için nörolojik bozuklukları daha iyi teşhis ve tedavi etmeye yardımcı olabilecek sinirsel faaliyetleri okuyabilen veya kontrol edebilen bir implant yaratmak için bir Massachusetts General Hospital sinir cerrahı ile birlikte çalışıyor. Bu teknoloji henüz yeni olsa da, tüketici ürünlerinde kullanılmak üzere başarıyla ve güvenli bir şekilde ölçeklenebilir olup olmayacağını bekleyip görmek zorunda kalacağız.