Yeni PlayStation 4’ünüz için En İyi 13 Oyun

Yeni PlayStation 4’ünüz için En İyi 13 Oyun

En İyi PS4 Oyunları

En İyi PS4 Oyunları

Sony‘nin bu konsol jenerasyonunda kesinlikle kazandığını söylemek doğru olur. Daha geçen ay, şirket PlayStation 4‘ün kullanım ömrü boyunca 86 milyondan fazla birim sattığını, PlayStation 3‘ü geçip Microsoft’un Xbox One‘ını geride bıraktığını açıkladı.

Son beş yıldır, PS4 bugüne kadar yapılmış en iyi oyunlardan bazılarına ev sahipliği yaptı ve bunların çoğu dışarıdaki başka bir konsolda oynanamıyor. Bu başarının bir kısmını oluşturan önemli bir etkendir.

Eğer yeni bir PS4 aldıysanız, kütüphanenizi oluşturmaya başlamak için daha iyi bir zaman olamazdı. Sony, gelecek nesil cihazlarını gelecek birkaç yıl içinde piyasaya sürecek şekilde geliştirdiğinden, şu anki neslin en iyi oyunlarının birçoğu ciddi oranda indirime giriyor. Ve eğer eski bir PS4’ten bir PS4 Pro‘ya geçiyorsanız, daha önceki sürümlerden bazıları ve bazı eski oyunlar, daha hızlı donanımdan yararlanmak için optimize edilmiştir.

Öyleyse, yeni Sony konsolunuza indirmek için iyi bir oyun arıyorsanız, sizlere bunları derledik. İşte en iyi PS4 oyunları.

1. Bloodborne

1. Bloodborne

Hiçbir “en iyi PlayStation oyun” listesi, FromSoftware’in başyapıtı Bloodborne’dan bahsetmeden tamamlanmış sayılmaz. Stüdyosunun efsanevi Dark Souls oyunlarını ele alan, daha şık ve gotik bir korku temalı bir oyun. Bu estetik anlatım ve onun daha yaklaşılabilir tasarımı Bloodborne’u anlık bir klasik hale getirdi. Oyun hala inanılmaz derecede zor. Ancak FromSoftware’ın daha acımasız kataloguna giriş olarak, acıyı zorladığınız sürece daha faydalı bir deneyim bulamazsınız.

Bloodborne İndir

2. Uncharted 4: A Thief’s End

2. Uncharted 4: A Thief’s End

Naughty Dog’un sinematik ve görsel açıdan etkileyici Indiana Jones simülatörünün esası hakkındaki düşünceleriniz ne olursa olsun, Uncharted 4‘ün serinin etkileşimli hikaye anlatıcılığının imza stilinin bir zirvesi olduğu inkar edilemez.

Nathan Drake destanının sonucu olarak, A Thief’s End, hayranların seri hakkında sevdikleri her şeyi sunuyor: dev ve göz alıcı set parçaları, inanılmaz derecede bereketli ve ayrıntılı ortamlar, çekici ve iyi yazılmış bir hikaye. Standart büyük bütçeli aksiyon filminizden daha sofistike olmayabilir, ancak Uncharted bu tür deneyimlerin bir oyun ortamına nasıl çevrilebileceği konusunda çıtayı belirledi ve dördüncü oyun hala görülmesi gereken bir manzara.

Uncharted 4: A Thief’s End İndir

3. Nier: Automata

3. Nier: Automata

Çok az oyun, Drakengard’ın şöhretinin esrarengiz Japon oyun tasarımcısı Yoko Taro’nun yarattığı Nier: Automata gibi başka bir ortama tamamen çevrilemez bir deneyim sunmayı başarır. Teknik olarak bir 2010 Drakengard spinoff’unun devamı olan Nier: Automata, geliştirici Platinum Games’in en iyi aksiyon oyunu çırpınışını duvardan çıkaran, kıyamet sonrası bir anlatı ile katil robotlar, süper güçlü androidler ve genel bir bakışla birleştiriyor. Sadece anime hayranlarının en güçlüsüne aşina olacak bir bilim kurgu tonu sunuyor. Oyunun teknik olarak 26 sonu var ve video oyunları oynamak için arsız göndermelerle doludur.

Nier: Automata İndir

4. Persona 5

4. Persona 5

Rol yapma oyunu serisi Persona en iyi “video oyunu anime” olarak tanımlanabilir. Genelde, sınavlar için okuduktan ve yerel bir markette çalıştıktan sonra, geceleri mistik bir ağ dünyasında ruhlar ile savaşan gizli güçleri olan bir Japon lise öğrencisini oynarsınız. Persona’nın ve özellikle 2017’deki Persona 5’in çalışmasını sağlayan şey; bu fantastik, zindan tarayıcısı öğelerini, normalde standart anime’nizin ergen görüntüleme demografisiyle ilişki kurmanın bir yolu olarak kullanılan günlük yaşam simülatörü etkinlikleriyle nasıl harmanladığıdır.

Persona 5 İndir

5. Horizon Zero Dawn: Complete Edition

5. Horizon Zero Dawn: Complete Edition

Guerilla Games’in Horizon Zero Dawn’ı görünüşte imkansız görünüyordu: daha önce hiç bir eğlenceye dayanmayan, güçlü ve ödünsüz bir kadın kahramanı ve yılların en iyi ve en yaratıcı video oyunu hikayelerinden biriyle tamamen yeni bir dünya yarattı. Frozen Wilds genişlemesiyle şimdi satın alabileceğiniz oyun, insanlığın ilkel, teknolojisiz bir topluma gerilediği uzak gelecekte kurgulandı. Horizon Zero Dawn, herhangi bir PS4 sahibi için olmazsa olmaz bir aksiyon-RPG oyunudur.

Horizon Zero Dawn: Complete Edition İndir

6. Monster Hunter: World

6. Monster Hunter: World

Yıllarca elde tutulan sürümler ve mobil portlardan sonra, Monster Hunter serisi, bu yıl oyunun en iyi ve en zarif versiyonuyla konsollara ve hatta PC’ye geri döndü. Bazı klasik RPG’ler gibi, Monster Hunter: World, büyük canavarlarla savaşmayı, nadir droplar toplamayı ve daha fazla hayvanla savaşmaya devam etmek için daha iyi silah ve zırh yapmada bu eşyaları kullanmayı içerir. Etrafında gevşek bir anlatı olan bir geri bildirim döngüsü var ve savaş sistemlerinde ustalaşmayı ve istatistiklere derinlemesine girmeyi seven oyuncular bunu kaçırmamalıdır.

Monster Hunter: World İndir

7. No Man’s Sky

7. No Man’s Sky

Bağımsız geliştiriciden Sean Murray ve onun Hello Games’teki ekibinden No Man’s Sky, 2016 yılının tartışmalı oyunlarından biriydi. Oyun, genellikle evrenin genişliğini keşfetme konusunda çok güzel ve meditatif bir deneyim olmasına rağmen, aşırı ödüllendirildi ve yetersiz kaldı, hayranları hayal kırıklığına uğrattı. Ancak son iki yıl boyunca, Hello Games, hepsi ücretsiz olan önemli güncellemelerle No Man’s Sky’ı geliştirdi. Bu güncellemelerden en anlamlı olanı, çok oyunculu ve diğer önemli özellikleri getiren ve oyunu lansmanda olması gerektiği gibi yapan July’nin Next genişlemesiydi. Şimdi oyun en iddialı ve heyecan verici oyunlardan biri ve arkadaşlarla oynamak için mükemmel.

No Man’s Sky İndir

8. Shadow of the Colossus (2018)

8. Shadow of the Colossus (2018)

Efsanevi tasarımcı Fumito Ueda’nın 2005 başyapıtı Shadow of the Colossus, video oyun çevrelerinde uzun süre ayakta dururken, tekil, basit ve güçlü, modern sürümlerde, özellikle de indie oyunlarda, etkilerini her yerde hissedebiliyor. Bu yılın başlarında ortaya çıkan oyunun 4K / HDR remake’i, görsellerini sıfırdan yeniden inşa ederek yeni hayatı soluyarak ilkel manzaraya ve içine girdiğiniz devasa patron savaşlarına dönüştürdü.

Shadow of the Colossus 2018 İndir

9. God of War

9. God of War

Bu yılki Oyun Ödülleri’nde birincilik ödülü kazanan Sony’nin God of War reboot’u, konsolun kullanım ömrünün sonlarında PS4’ü almanın birkaç nedeninden biri olan düpedüz bir sistem satıcısı. Çünkü basit bir şekilde çok iyi. Sony‘nin SIE Santa Monica Studio’su tarafından geliştirilen ve serinin emektarı Cory Barlog tarafından denetlenen proje, ultra şiddet içeren mitolojiden ilham alan serinin tüm önermesini babalık üzerine yürekten bir meditasyon olarak yeniden inşa etti.

Oyun hala, oldukça şiddetli. Ancak tüm odak noktası Kratos’un oğlu Atreus’la olan ilişkisine ve annesinin küllerini yaymak için dağın tepesine yolculuk ederken genç çocuğa verdiği derslerden nasıl kurtulmaya çalıştığını gösteriyor. Zekice tasarlanmış ve yazılmıştır. Kısacası, grafiksel bir şaheserdir. Tek oyunculu video oyunlarının modern çağını tanımlamaya daha uygun sanat eseri yoktur.

God of War İndir

10. Destiny 2: Forsaken

10. Destiny 2: Forsaken

2017 sonbaharında başlatılan Destiny 2, nişancı/RPG hibritinde yaşam kalitesi değişikliklerini umut verici bir hale getirdi. Bu sıradan oyuncular için daha erişilebilir ve herkes için ikinci bir işten daha azını sağlar. Ama hayranlarının en serti. Bazı açılardan başarılı olmasına rağmen, geliştirici Bungie, ilk oyunu harika yapan şeyin temel direklerinden bazılarını yanlışlıkla kaldırarak bunu sona erdirdi.

Bir yıl sonra, büyük Forsaken genişlemesini başlattı ve birçok sistemik sorunu çözdü, Destiny 2’yi serinin şimdiye kadarki en iyi durumuna getirdi ve oyunculara sayısız yeni yollar verdi. Destiny 2, içine oldukça fazla zaman ayırmaya istekli olmadığınız sürece gerçekten zevk vermez. Ancak oynayan arkadaşlarınız varsa, çok az oyun çok çeşitli ve eğlenceli bir çok oyunculu deneyim sunar.

Destiny 2 İndir

11. Spider-Man (2018)

11. Spider-Man (2018)

Tıpkı Spider-Man serisinin yaklaşık 20 yıl önce, erken süper kahraman filmlerini tanımlamasına yardım ettiği gibi, web-slinging Marvel karakteri de erken süper kahraman video oyunlarını da tanımlamaya geldi. 2004 yılında piyasaya sürülen Spider-Man 2, esas olarak film pazarlamak için tasarlanan subpar spinoffları için bilinen bir türü aldı ve onu gerçekten tek başına oynayabilecek oyunlara dönüştürdü. Bunu, Grand Theft Auto‘dan ağır bir şekilde ödünç alarak, Batman: Arkham serisi gibi daha iyi oyunların akıllıca bir çizgi haline getireceği formülünü oluşturdu.

On dört yıl sonra Insomniac Games’in Spider-Man’i çığır açıcı değil, ama bu türün mutlak zirvesi diyebiliriz. Keşfetmek için gerçekçi bir açık dünya New York City ile birleştiğinde şaşırtıcı görseller ve mücadele ile bu, video oyunlarının şu anda sunması gereken bir süper kahramanın yaşadığı yere oldukça yakın.

Spider-Man 2018 İndir

12. Tetris Effect

12. Tetris Effect

Rez Infinite ve Lumines’in yaratıcısı Tetsuya Mizuguchi’nin PS4’e yönelik klasik yapboz oyununu yeniden canlandıran Tetris Effect, dikkat çekici bir şey başarmak için yola çıktı: o da gezegendeki en eski ve en iyi bilinen video oyunlarından birini tekrar ilginç hale getirmek. Bunu uçan renkler ile başardı. Oyun içi tetrominoların ve canlı, neredeyse hayal gördüren görsellerin hareketine cevap veren şaşırtıcı bir film müziği ile Tetris Effect klasik bir bulmaca deneyimini heyecan verici bir görsel-işitsel yolculuğa dönüştürüyor.

Tetris Effect İndir

13. Red Dead Redemption 2

13. Red Dead Redemption 2

Rockstar Games, sektördeki en geniş kapsamlı ve sınırları zorlayan açık dünya oyunlarını yapma ününe sahip ve Red Dead Redemption 2 bu yaklaşımı yeni uç noktalara taşıdı. Stüdyonun GTA IV sonrası dönemini tanımlayan Vahşi Batı açık dünya klasiğinin devamı olan RDR2, sinir bozucu olduğu kadar güzel olabilen karmaşık bir oyundur.

Basit eylemler bir angarya olabilir, kullanıcı arayüzü bir karmaşadır, savaş ve hareket çoğu zaman eski bir konsol neslinden bir oyun gibi hissettirebilir. Ancak oyunun saçma sapan gerçekçiliği, özenle oluşturulmuş ortamları ve mükemmel hikayesi, özellikle kendinizi at sırtında kırsal bir manzarada bulduğunuzda eksikliklerini, göz ardı edilebilecek ufak şeylere dünüştürüyor.

Red Dead Redemption 2 İndir