Yeni Xbox One X İle Bilgisayar Karşılaştırması Yaptık!

Yeni Xbox One X İle Bilgisayar Karşılaştırması Yaptık!

İşte Yeni Xbox One X Fragmanı

Bilgisayarlar İle Kapışacak Kapasitede!

Birkaç hafta önce Microsoft, kod adı Akıllı Akrep olan yeni nesil konsolun etrafındaki perdeyi kaldırdı. Günümüz yazılım devi 500 dolarlık etiketle bu yıl piyasaya süreceği Xbox One X’i tanıttı. İşte ‘Akrep’in ne kadar güçlü olduğu ve bilgisayar ile kıyası. 

Microsoft, canlı yayın akışında, Dolby Atmos ses desteği ve HDR video da dahil olmak üzere Xbox One X’in gelişmiş özelliklerinden bazılarını gösterdi. Xbox One X, mevcut 4K TV’niz yoksa bile kullanışlı olan Xbox One oyunlarını üstün bir şekilde 4K çözünürlükte çalıştıracak ve daha keskin görüntüler için 1080p çözünürlüğünde gösterecektir.

Microsoft, Xbox One X’in şimdiye kadarki en küçük Xbox konsolu olacak ve şayet Xbox One S.’den küçükse oldukça küçük bir kutu oluşturuyor demektir bu da. Fazla uzatmayalım…

İşte Xbox One X’in özellikleri:

Odak Noktası Grafikler Ancak….

-Oyun Bilgisayarı Xbox One X’e Karşı-

Xbox One X’teki tüm odak noktası grafiklere verilmiş ancak elbette işlemciside diğer modellere göre geliştirilmiş durumda.

Bir masaüstü CPU’ya kıyaslayınca, Xbox One X’in CPU’su elbette ezilecektir. Çünkü 8 Jaguar CPU çekirdeği, AMD’nin yeni Ryzen CPU’larının performansının yarısı ila üçte birini sunmakta. Akrep’in işlemcisi kabaca baktığımızda Intel i3 işlemcisiyle benzer performans gösteriyor. 

Akrep’in ekran kartı 1172 MHz hızında 40 özelleştirilmiş hesaplama birimine sahip ve 32GB / sn’lik bir bellek bant genişliği ile 8GB ve 256GB / s’lik AMD’nin RX 580 PC grafik kartından büyük ölçüde daha yüksek bir 12GB GDDR5 RAM’e sahip. Bu tür bir belleği bir PC ekran kartında kullanmak için bir GeForce Titan Xp’ye geçmeniz gerekiyor. Bununla birlikte, Xbox One X’de belleğin GPU ve sistem arasında bölünmüş olduğunu aklınızda bulundurun; Microsoft son zamanlarda geliştiricilerin 9 GB’lik GDDR5 RAM’i kullanabileceğini söylüyor.

Ancak Akrep’in GPU gücünün bilgisayar ile eşdeğer olduğu yanılgısına düşmeyin. Akrep’in grafik gücü, aynı miktarda belleğe sahip olsa bile bir Titan Xp’nin yakınında herhangi bir şansa kesinlikle sahip değil. Eşdeğer bir şey satın alacaksanız, AMD RX 580 veya GeForce GTX 1060’ı düşünebilirsiniz, ancak bu masaüstü ekran kartlarının video belleği daha azdır.

Akrep 4 K oyun oynamak için hazırlandığından RAM kapasitesi ve yüksek bant genişliği devreye girdi – bunun tüm oyunlar için geçerli olup olmayacağından emin değiliz. Büyük ihtimal siz Akrep’in, RX 480’e kıyasla % 15’e varan daha iyi bir performans sağlamasını bekliyorsunuz. Bizde performansın RX 580’e yakın olacağını, ancak daha fazla bant genişliği sağladığını düşünüyoruz.

Bu bant genişliği, Xbox One X’in daha yüksek çözünürlüklü 4K oyun oynayabilmesine olanak tanımakta; geliştiriciler hesaplama performansına dayanan şeyleri yabana atmadıkları sürece.

Masaüstü donanımı için konuşuyorum; bir RX 580 kesinlikle 4K oyun oynamak için yeterli olmayacaktır. Ancak, bir konsol olarak hem yazılımın hem de donanımın sıkı bir şekilde entegre edildiği ve optimize edildiğini de unutmayın. İşletim sistemi, standart bir bilgisayardan çok daha optimize edilmiş durumda. Sabit bir spesifikasyona sahip olmak, oyun geliştiricilerinin kendi kodlarını geliştirmelerine izin verir, çünkü çok çeşitli yapılandırmaları desteklemenize gerek yoktur. Sıkı entegrasyon, yükseltilebilirlik karşılığında her zaman konsolun gücü olmuştur.