Yeni Yamadan Sonra Fortnite PS4 ve Xbox One Cross-Play Aynı Eşleştirme Havuzunda

Yeni Yamadan Sonra Fortnite PS4 ve Xbox One Cross-Play Aynı Eşleştirme Havuzunda

Fortnite PS4 ve Xbox One Cross-Play

Fortnite PS4 ve Xbox One Cross-Play

Fortnite 8.10 güncellemesi şimdi tüm platformlarda yayında. Yeni Vantuzlu Top aracının tanıtılmasıyla birlikte, bu haftanın yaması, özellikle çapraz oymayla ilgili olarak, yüzeyinin altındaki oyunda bazı önemli değişiklikler yapıyor.

8.10 güncellemesinden sonra, PS4 ve Xbox One oyuncuları artık varsayılan olarak Battle Royale‘deki aynı eşleştirme havuzunda gruplandırılacak. Daha önce diğer konsollardakilerle aynı eşleştirme havuzunun bir parçası olan Nintendo Switch oyuncuları, artık “oyun başına ortalamada daha iyi bir deneyim yaşatmak” için mobil oyuncularla birlikte gruplandırılacak.

Sony, ilk kez Fortnite‘ın PS4 versiyonu ile geçen sonbahardaki diğer konsollar arasında çapraz oynatmayı etkinleştirdiğinde, oyuncular bu özelliği manuel olarak seçmek zorunda kalmışlardı. Bu haftaki yamadan sonra da durum böyle. Ancak, vazgeçmeyi seçen oyuncular Fortnite’ın Yaratıcı ve Oyun Alanı modları ile sınırlı olacak, yani bu iki platform kümesi arasındaki karşılıklı oynama artık oyunun standart modları için varsayılan seçenek.

Epic‘e göre, bu çapraz oynama değişikliklerinin arkasındaki sebep optimizasyon. Geliştirici yama notunda, “Motive edici faktör, daha fazla veri merkezi konumunu desteklerken günün daha fazla saatinde daha fazla oynatma listesi yayınlamamıza izin veren optimizasyon potansiyelinin kilidini açmaktır.” dedi. Epic ayrıca hayranları oyun deneyimi konusunda geri bildirimde bulunmaya davet etti.

8.10 güncellemesi, Otomatların çalışma biçiminde de bazı değişiklikler yaptı; artık oyuncuların malzeme değişimi yapmasına gerek kalmayacak ve makineler bir kullanımdan sonra kendi kendini imha edecek. Epic, soygun temalı Kaçış Sınırlı Süreli Modu’nu da geri getirdi. Ayrıntıları Fortnite 8.10 Güncellemesi konumuzadan inceleyebilirsiniz.