YouTube Videolarını Hangi Formatta İndirmelisiniz? – Video Kalitesi Nasıl Olmalı?

YouTube Videolarını Hangi Formatta İndirmelisiniz? – Video Kalitesi Nasıl Olmalı?

YouTube Videolarını Hangi Formatta İndirmelisiniz?

YouTube Videolarını Hangi Formatta İndirmelisiniz?

Video indirme uygulamaları genellikle size çeşitli dosya formatları sunar. En yaygın olanları MP4, 3GP, AVI ve MOV; biçim ve kalite ayarları, videonuzu neleri izleyebileceğinizi ve videonun ne kadar iyi olacağını etkileyecektir.

Video kalitesi hakkında fazla endişeli değilseniz, 3GP sizin için uygun dosya biçimidir. Küçük ekranlı cep telefonları için mükemmel ama diğer yerlerde kötüdür. Yine de dosya boyutları çok düşüktür. Genellikle çok fazla yerleşik depolama alanı veya bellek genişletme kabiliyeti olmadığından, eski cep telefonlarında önemlidir.

Diğer cihazlar için MOV, Apple’ın video formatıdır ve her Mac’te çalışır. AVI, Microsoft tarafından geliştirilmiş ve PC’lerde çalışıyor. MP4, MP3’ün video eşdeğeridir ve hemen hemen her şeyde çalışır. Maksimum uyumluluk için MP4’ü öneriyoruz.

Video Kalitesi Nasıl Olmalı?

Karar vermeniz gereken bir sonraki seçim video kalitesidir. ClipConverter gibi bir hizmet yoluyla indiriyorsanız, video kaynağı seçenekleri sunulur. Bunun nedeni, YouTube‘un eski cep telefonları için 3GP’den büyük HD ekranlar için 1080p yüksek tanımlı değere kadar pek çok özellikte yayınlanmasıdır.

3GP bir yana, bilgisayarınız, akıllı telefonunuz veya tabletiniz için dört seçeneğiniz vardır: 360p, 480p, 720p ve 1080p. Kalite ne kadar büyük olursa dosya o kadar büyür ki, bu da kalite ve boyutu dengelemektir: gerçekten büyük bir ekranda izlemiyorsanız, yedek depolama alanı olmadıkça, 1080p kalitesinden kaçınabilirsiniz.

Sınırsız depolama kapasitesine sahip olmadığınız sürece, işlem genellikle videoda izleyeceğiniz ekranda tolere edebileceğiniz en düşük video kalitesini bulmak anlamına gelir.

İndirdiğiniz videonun müziği varsa, hangi video kalitesini seçtiğiniz önemli değildir. 480p video veya 1080p video seçerseniz, ses bandı aynı bit hızına sahiptir. Bunun nedeni, YouTube’un ses ve video akışlarının iki ayrı şey olmasıdır, bu nedenle video kalitesini ayarlamak, film müziğinin kalitesinde bir fark yaratmaz.