Overwatch’a Para Vermek İstemeyenlere: Paladins

Overwatch’a Para Vermek İstemeyenlere: Paladins

Smite’ın Yapımcılarından Paladins

Paladins Hi-Rez firması tarafından Overwatch’a rakip olarak çıkarılmış. Kendileri öyle bir iddiada bulunuyor. Ne kadar rekabet ederler bilemeyiz tabi. Paladins’in Overwatch’a göre en büyük artısı tabi ki “oynaması ücretsiz” olması. Ondandır ki fakir Overwatch’u dedik. Oynanış şekli itibariyle birbirlerine oldukça yakın. Ancak şunu da düşünmeyin. Paladins Overwatch’tan çalıntı değil. İkisinin de ilham aldığı oyun Global Agenda. Paladins şu sıralar open beta aşamasında ve halen geliştiriliyor. Yeni şampiyonlar ekleniyor. 

Paladins’te 2 farklı oyun modu bulunmakta. Bunlar “Payload” ve “Siege”. Payload’ta bir takım kendi bölgelerinden çıkan aracı karşı tarafa kadar ulaştırması gerek. Tabi diğer takımda bu ilerletmeyi durdurmak için uğraşıyor. Gelelim Siege’e. Siege modunun başında haritanın ortasındaki dairede bir süre kalmayı başaran takım için eşlik etmeleri gereken bir araç çıkıyor. Aracı çıkartan takım, aracı diğer takımın bölgesine kadar ilerletmeye çalışıyor. Kısaca Siege için şunu söyleyebiliriz. Aracı çıkartma işleminden sonra Payload şekline dönüşüyor.

Paladins’in internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz. Steam için de buraya tıklayabilirsiniz.

Smite'ın Yapımcılarından Paladins

Paladins’teki Şampiyonların Sınıflarını Tanıyalım

Front Line: Ön hat. Oyun tabirleriyle bahsedecek olursak “tank” olarak bilinirler. Ölmeleri zordur ancak karşı tarafa çok hasar veremezler. Adından da anlaşılacağı üzere takımın önünden ilerlemesi gereken ve hasarları kendine çekmesi gereken sınıftır.

Damage: Hasar. Büyük hasarlar verebilen sınıflardır. Front line’a nazaran daha kolay ölürler. Diğer takım arkadaşlarından da destek alması gereken sınıftır.

Support: Destek. En büyük görevleri takım arkadaşlarına “heal” yani “can” kazandıran sınıftır. Özellikleri buna göredir. Aklı başında kişiler tarafından oynanırsa takımın en önemli birimi haline gelebilir.

Flank: Türkçe karşılığına bakarsak “kanat” anlamı taşıyor. Ancak biz suikastçiler de diyebiliriz. Kolay öldürülebilirler. Bu nedenle çarpışmanın içinde değil de ani ataklarla katkı verebilirler. Genelde gizli hareket etmeye çalışırlar. Belki de bundan dolayı “kanat” adı kullanılmış. Çok büyük hasarlar verebilen bir sınıftır. 

Paladins'teki Şampiyonların Sınıflarını Tanıyalım

Paladin’e kısa bir video ile göz atalım

Hi-Rez de Nedir?

Hi-Rez’i Smite’la tanıyanlar vardır belki aranızda. Smite da League of Legends’a rakip amacıyla çıkarılmış bir oyun olarak görebiliriz. Smite da oynaması ücretsiz bir oyundur. Oyundaki karakterler ise mitolojik unsurlardaki tanrılardır. Fazla uzatmadan şöyle diyelim League of Legends, Overwatch ve birçok oyunun yapımcı şirketi Blizzard; Smite ve Paladins oyunlarının yapımcı şirketi de Hi-Rez’dir.

Smite’ın internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz. Steam linki içinse buraya tıklayabilirsiniz.

Hi-Rez de Nedir?