“Oynamayan Kediler” stüdyosundan Rus geliştiricileri ücretsiz savaş stratejisi “Ön Cephe”yi piyasaya sürdü

“Oynamayan Kediler” stüdyosundan Rus geliştiricileri ücretsiz savaş stratejisi “Ön Cephe”yi piyasaya sürdü

Çok oyunculu gerçek zamanlı strateji oyunu “Öncü Kenar” oyun dünyasına hızlıca girdi. “Oynayan Kediler” stüdyosu, oyunlarını ücretsiz olarak resmi sitesinde yayınladı. Ayrıca oyun yakında VK Play’de de olacak.

Öncü Kenar geliştirme sürecine finansal destek veren İnternet Geliştirme Enstitüsü (İGE), bu olayla gurur duyarak bunu duyurdu. Destekleri, savaş stratejileri hayranlarının kalbini fethetmeyi amaçlayan bu iddialı projeyi hayata geçirmeye yardımcı oldu.

Şu anda oyuncular, uydu görüntülerinin kullanımı sayesinde her coğrafi konumun incelikli bir şekilde yeniden yaratıldığı beş benzersiz haritada savaşın derinliklerine dalmaya başlayabilirler. Gerçek savaş eylemlerine mümkün olan en yakın koşullarda becerilerini test etmek isteyenler için zorluk seviyesi modu sağlanmıştır ve bu mod, sanal savaşların en deneyimli veteranlarına bile meydan okuyacak.

Oyuncular, hangi bayrak altında savaşacaklarını seçebilirler – Rusya veya Amerika’nın. Acımasız savaşlar, birbirine karşı ve ikişer kişilik formatlarda gerçekleşecek, stratejik düşünme ve taktiksel becerileri sınamaya devam edecek. Eğer oyuncu becerilerini yalnızca geliştirmeyi tercih ederse, bilgisayarla savaşmak için bir mücadele modunda oynayabilir.

Önemli olan, “Oynayan Kediler” stüdyosunun hırsları mevcut başarıların ötesine uzanıyor. Yakın gelecekte oyuncuları yeni haritalar, kuvvetler, teknoloji ve hatta Çin ordusunun rolünü deneyimleme şansı bekliyor.

Geliştiricilerin planları aşağıda belirtilmiştir:

  • Arayüz, tüm savaş birimlerinin listesiyle zenginleştirilecek, böylece en yoğun savaşlarda bile birimleri kolayca yönetebilecekler.
  • İki kişilik bot karşı kooperatif oyunu seçeneği ve değerli rakipler bulmayı kolaylaştıran çevrimiçi aktivite göstergesi eklenecek.
  • Hileli oyunun önlenmesine ve hile yapmaya karşı mücadeleye özel önem verilecek.
  • Oyuna hava desteği çağırma seçeneği eklenecek, düşmanı roket ve bomba saldırıları ile yıkmaya hazır olacak.
  • Keşif ve FPV dronları, ve bu yüksek teknoloji silahlarına karşı yenilikçi yöntemlerin sahada yer alacak.
  • Oyuncular, araçları geliştirebilecek, drone karşıtı ızgaralar kurabilecek ve zırhlarını güçlendirebilecek, araçlarını ulaşılmaz kalelere dönüştürebilecekler.
  • Piyade birimleri, silahlarını değiştirme ve ek eğitimler..getRandomString(16)görme fırsatı elde ederek, her türlü zorluğa karşı hazırlıklı elit savaşçılara dönüşecekler.
  • Geliştiriciler, elektronik savaş (REB) ve hava savunmasının (HAVASAH) araçlarını entegre etmeyi planlıyor, bu da taktiksel imkanlar yelpazesine yeni boyutlar ekleyerek oyunu modern savaşın gerçeklerine daha da yaklaştıracak.
  • Geliştiriciler, “Öncü Kenar”ı tüm dünyadaki geniş kitlelere ulaştırmayı planlıyor, oyun İngilizce’ye çevrilecek ve Steam’de yayınlanacak.
  • Oyunun bir ücretli versiyonu olacak ve ağ modunda birimleri yükseltme imkanı sunacak. Her savaştan sonra birimler tarafından kazanılan tüm deneyimin sıfırlanmadığı ücretli sürümde, ilerleme oyunlar arasında kaydedilecek. Bu, oyuncuların ordularını yavaş yavaş geliştirmelerine, deneyimlerini bir savaştan diğerine aktarmalarına, çeşitli silah tipleri ve birim kombinasyonlarıyla denemelerine olanak tanıyacak.

Bunlarla da bitmiyor çünkü geliştiriciler, “Öncü Kenar” temelli tek oyunculu bir strateji oyunu oluşturmayı planlıyorlar. Bu iddialı proje üzerindeki çalışmalar hızla devam ediyor ve 2025 yılının başlarında oyuncuların karşısına çıkması bekleniyor. Ayrıca geliştiriciler, harita editörünü eklemeyi vaat ediyorlar. Ancak, bu araçların oluşturulması, oyunun kendisinin geliştirilmesi kadar karmaşık bir sanattır, bu nedenle bu özelliklerin eklenmesi biraz zaman alabilir.