2020'NİN EN İYİ 10 GELİŞTİRİCİSİ

2020'NİN EN İYİ 10 GELİŞTİRİCİSİ

Bu olağanüstü yıl boyunca, bazı inanılmaz olaylar, eşi görülmemiş zamanlardan geçmemize sebep oldu. Oyun yapma sanatı, ilgi çekici hikaye anlatımı, eğlenceli mekanikler ve oyuncuların sundukları deneyimler aracılığıyla sergilenen bir alandır. Peki ya bu muhteşem oyunları geliştiren harika firmalar? İşte 2020'yi harika oyunlar geliştirerek biraz daha yaşanabilir bir yıl haline getirmeye yardımcı olan en iyi 10 geliştirimiz.

                                 10

UBISOFT MONTREAL

Assassin's Creed: Valhalla

Assassin's Creed: Valhalla, oyuncular Vikingler çağında duygusal ve çalkantılı bir yolculuğa çıkardı ve oyuncuları derinden etkileyecek bir hikaye hazırladı. Valhalla, hem seriye yeni katılanlar hem de eski oyunculara zor kararlar ve yaşamın zorluklarıyla dolu bir hikaye yaşattı.

 

                                     9

SQUARE ENIX

Final Fantasy VII Remake: Part I

Final Fantasy VII, bu serideki en sevilen oyunlardan biri oldu. Square Enix, Midgar'ı günümüz grafiklerinin yardımcıyla yeniden tasarlayarak Cloud, Aerith, Tifa ve çetenin hikayesini yepyeni bir boyuta taşıdı. Yeniden yapılanmanın bazı yönleri orijinalin kelimesi kelimesine replikasyonları olsa da, ekip aynı zamanda anlatıya ve geleneksel seri tecrübelerine bağlı kaldı.

                                     8

MOON STUDIOS

Ori and the Will of the Wisps

Oyun söz konusu olduğunda bir devam oyununun ilk oyunu geçebileceği her zaman gerçekleşebilecek bir durum değildir, ancak Ori and the Will of the Wisps bu yılın başlarında bunu başardı. Moon Studios, detaylı ve güzelce yazılmış ve nefes kesici sanat eserleriyle onu daha da etkili hale getiren bir hikaye oluşturdu.

Will of the Wisps, birçok yönden şaşırtıcı derecede gergin olan, oyuncunun yaklaşımında düşünceli ve hikaye boyunca nasıl ilerlediği konusunda sabırlı olmasını bekleyen bir oynanış tarzına sahiptir. Pek çok yönden, bu devam oyunu orijinali oldukça genişletiyor ve hikayeyi daha ayrıntılı hale getiriyor.

                                     7

MEDIATONIC

Fall Guys: Ultimate Knockout

Mediatonic, popüler battle royale türündeki basit tarz oyunu ile listeleri altüst etti. Fall Guys: Ultimate Knockout, tem amacın olabildiğince çok eğlenmek olduğu bir oyundur. Devasa jöle fasülyesi olarak oynayan Fall Guys, son iki yılda oyun alanına hakim olan çevrimiçi türde Mario Part tarzı bir oyun sunuyor.

                                     6

RYU GA GOTOKU STUDIO

Yakuza: Like a Dragon

Yakuza, Kazuma Kiryu'nun her zaman merkezinde yer aldığı uzun süredir devam eden bir seridir, ancak Ryu Ga Gotoku Studio, yeni bir kahramanla serinin geleceğine tamamen farklı bir yaklaşım benimsemeye karar verdi. Yakuza: Like a Dragon, serinin orijinaline kesinlikle sadık kalırken, ağır temaları ve komedi rahatlamasını dengelerken, stüdyo da birkaç yeni şey denemekten geri kalmadı.

Yeni kahrama Ichiban Kasuga, birçok yönden çok saf, can yakacak kadar tatlı bir adam. RGG Studio'nun Like a Dragon ile yaptığı tek büyük değişiklik kahramanı değiştirmek olmadı. Ayrıca yeni bir sıra tabanlı savaş sistemi uyguladı.

                                     5

VALVE

Half-Life: Alyx

Valve, geçmişte ilk iki oyunda olduğu gibi, takımın oyunu anlamlı bir şekilde etkileyebilecğeinden emin olmadıkça Half-Life serisine devam etmeyeceği konusunda netti. Bu aynı zamanda Alyx'in bir VR deneyimi olmasının bir nedeni. Bu, 10 yıl öncesinden kolayca geliştirilebilecek tarzda bir VR oyunu değil; Alyx oldukça kaliteli, grafiksel ve mekanik olarak çarpıcı ve bu evrenin dehşetini şaşırtıcı ayrıntılarla birlikte oyunculara sunuyor.

                                     4

NINTENDO

Animal Crossing: New Horizons

Animal Crossing: New Horizons, uzun bir Animal Crossing deneyimleri serisinin en yenisidir, ancak oyunun en son yinelemesi, oyun topluluğunun en çok ihtiyaç duyduğu bir zamanda geldi. COVID-19 karantinaları başladığında piyasaya sürüldü ve bu başlık sadece gerçeklikten çok ihtiyaç duyulan bir kaçış sunmakla kalmadı, aynı zamanda sosyal etkileşimi özleyenler için sınırsız deneyimler merkezi haline geldi. Oyuncular bu oyunu oyun içi düğünlere, doğum günü partilerine, hatta iş toplantılarına ev sahipliği yapmak için kullandı! 

                                     3

SUCKER PUNCH

Ghost of Tsushima

Tsushima'nın Hayaleti

Sucker Punch, korumaya çalıştığı şeye ihanet etmek anlamına gelse bile, düzene onur getirmek için elinden gelen her şeyi yapan bir samurayın unutulmaz bir hikayesi olan Ghost of Tsushima ile onu sınırların dışına çıkardı. Çoğu zaman, bu eski bir samuray filmi gibi hissettirdi, tüm dünya size karşı geliyormuş gibi hissettirse bile bir samuray olmanın ne anlama geldiğini daha iyi anlayabilirsiniz.

Stüdyo, görevler ve baskınlarla çok oyunculu deneyimler ekleyerek zaten harika bir oyunu daha da iyi hale getirdi; bu, onu bu kadar güzel kılan şeylerden sıyrılmadan oyunun değerine eklenen bir dokunuş . Çok oyunculu ekleme, bilgiye saygı duyan ve oyuna organik hissettiren yönler ekledi, ki bu kolay bir başarı değil.

                                     2

NAUGHTY DOG

The Last of Us Part II

The Last of Us Part II, bazı hikaye farklılıkları barındırıyor yaptı, ancak bu, bu korkunç devam filminin başarı ve beğeni bulmasını engellemedi. Ellie'nin yolculuğunun son adımı son derece karanlıktır ve bazen ona yakın birinin ölümünün ardından nefret ve öfkesinde neredeyse tanınmaz hale gelir. 

Naughty Dog, devam oyununu hazırlarken, günümüz anlatımı ve geçmişin daha hoş anıları arasında gidip gelen uzman sanatsal teknikler dokuyor. Stüdyo ayrıca kimin “kötü adam” olduğu ve kimin sadece geçinmeye çalıştığı arasındaki çizgiyi bulanıklaştıran başka cesur ve unutulmaz hikaye anlatma kararları da veriyor. 

                                     1

SUPERGIANT GAMES

Hades

Bastion'dan Transistor'a ve Pyre'a, Supergiant kendini sürekli olarak oyunun önde gelen geliştiricilerinden biri olarak kanıtladı, ancak Hades'in piyasaya sürülmesiyle işler nihayet bir zirveye ulaştı. Erken erişimde oyuna ince ayar yapmak için iki yıl geçirdikten sonra Supergiant, roguelike türünün tekrarlayan doğasını almayı başardı ve Hades'in anlatı avantajı için kullanıyor.