2020 Yılının En İyi Aksiyon-Macera Oyunları

2020 Yılının En İyi Aksiyon-Macera Oyunları

Aksiyon-Macera türü, oyunlarda en öne çıkan türlerden biridir. Öğrenmesi kolay ancak yine de oynaması ustalık seviyesi gerektiren deneyimler olarak, genellikle insanların dengeli bir eğlence ve meydan okuma deneyimi için başvurdukları oyunlardır.

Aşağıdaki oyunlar, aksiyon RPG'lerinden ve platform oyunlarından bir bütün olarak türdeki çok çeşitli stilleri kapsamaktadır. Ne zaman olursa olsun aksiyon-macera türü oyunlar her zaman oynanabiliyor.

Gamer.com.tr olarak bu yılın en iyi oyunlarından bazılarını listeledik. Aşağıdaki listelediğimiz Xbox One ve PS4 oyunlarının çoğunun yeni nesil konsollarda geriye dönük uyumlu olduğunu belirtmekte fayda var. Bu nedenle, listelenen oyunlardan herhangi birini almayı düşünüyorsanız, eski konsollarınızı kullanmasanız bile onları oynamaya devam edebilirsiniz. Neredeyse her PS4 oyunu PS5'te çalışır ve Kinect dışındaki tüm Xbox One oyunları Xbox Series X / S'de çalışır.

Assassin's Creed Valhalla

Geçmiş oyunlarla olan güçlü bağlantısına rağmen, Assassin's Creed Valhalla, kendi başına ayakta durmaktan çok daha fazlasını yapıyor. İvme oluşturması biraz zaman alacak olsa da, serinin adına yakışır bir oyun. Eivor, ana hikayenin arkasındaki gizemi yönlendiren bir kimliğe sahip iyi bir kahraman ve Valhalla'nın hikayesini kendine kendine gelişen hareketli yapısında anlatıyor. Destekleyici oyun kadrosu o kadar parlak görünmeyebilir, ancak İngiltere'yi keşfederken ne kadar yardım edebileceklerini görebilirsiniz.

Astro’s Playroom

Astro's Playroom hakkında söyleyebileceğimiz en iyi ve en kötü şey, bir gösteri olarak rolünün biraz savurgan hissedilmesidir. Bu harika, küçük bir dünyası ve onu gezmek için daha fazla zaman harcamak isteyebilirsiniz. Ancak bu başlı başına muazzam bir başarıdır. Bir gamepad'in neler yapabileceğini size göstermek için muhteşem bir oyun olan Astro's Playroom, görmek ve keşfetmek isteyeceğiniz bir dünyayı çağrıştırıyor.

Bloodroots

En yüksek noktalarında, yolunuzu silahtan silaha zıplayarak ve rakipleri öldürmek için mükemmel bir mücadele içine gireceksiniz. Daha da iyisi, her alana yaklaşmanın o kadar çok yolu var ki, ne kadar iyi yaparsanız yapın, her zaman daha iyi, daha hızlı ve daha çılgınca yapabilirsiniz. Her ne kadar eğlenceli bir oyun olsa da, aynı zamanda çok sinir bozucu bir oyundur.

Bloodstained: Curse of the Moon 2

Bu Paskalya yumurtası, hem hikâye gerekçesini hem de meta tuhaflık düzeyini Hachi'ye borçludur ki bu gerçekten Bloodstained: Curse of the Moon 2'yi farklı kılan detaydır. Her ne kadar eski tarz grafiklere sahip bir oyun olsa da, hikayesi ve mekanikleri açısından oldukça dikkat çekiyor.

Bugsnax 

“Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, Bugsnax'ın en iyi özelliklerinin başında zekası ve çekiciliği geliyor. Etrafta kıpırdayan bir Bugsnak gördüğünüzde veya birinin bir tane yediğini ve kolumu yemeğe dönüştürdüğünü gördüğünüzde hissetiğiniz şaşkınlık ve zevk asla kaybolmaz. Bu tek başına bile Bugsnax'ı oynamaya değer bir oyun haline getiriyor, ancak yaratıcı bulmacalar ve karışık hikaye ona çok daha fazla derinlik katıyor.

Crash Bandicoot 4: It’s About Time

Eski orijinal Crash oyunlarını kelimenin tam anlamıyla yeniden hissettiren N.Sane Trilogy'i oynamaktan daha fazlası, Crash 4 oynamak seriyle tekrar temasa geçmek gibi hissettirdi. Oyunun sahip olduğu tatlı grafikler ve modern mekanikler onu daha can alıcı hale getiriyor.

Demon’s Souls

PS5 için 12 Kasım tarihinde piyasya sürülen Demon's Souls, Bluepoint Games ve SIE Japan Studio'nın oldukça başarılı yapımlarından biri oldu. Ama daha da önemlisi, kendine ait dünyası oyuncuları oldukça içine alan bir yapıya sahip. Bluepoint, oyunu orijinal yapımcısından aldı ve onu daha zengin ve daha hatasız bir hale getirdi. 

Destiny 2: Beyond Light 

Beyond Light, en büyük genişletme olmayabilir, ancak oyunun hayatında yeni öncelikler ve tatmin edici çekimin ötesine geçen bir şekilde oyunu daha yankı uyandıran bir yaklaşımla yeni bir bölüm oynadığımızı hissettiriyor. Bungie tarafından geliştirilen oyun, 10 Kasım 2020 tarihinde PlayStation 5, Xbox Series X/S, Stadia ve PC platformları için piyasaya sürüldü.

Final Fantasy VII Remake

Orijinal oyunla olan geçmişinizden bağımsız olarak, Final Fantasy VII Remake şaşırtıcı bir başarı. Piyasaya sürülme süresi uzundu, ancak oynanışta, hikayede, karakterlerde ve müzikte bu kötü durumu gözardı edilebilir hale getiriyor. İlk kez oynayan oyuncular için, Final Fantasy VII'nin neden bu kadar saygı gördüğünü anlamak için bir fırsat. Karmaşık konularla boğuşan çok yönlü bir hikaye deneyimleme, unutulmaz karakterlerin yanında olma ve onların kötü durumlarından etkilenme şansı yakalayabilirsiniz.

Half-Life: Alyx

Half-Life: Alyx sanal gerçekliğe geçişinde başarılı olmanın yanı sıra, Half-Life oyunlarının sevdiğimiz birçok yönünü de geliştirdi. Önceki oyunlar kadar kadar gösterişli olmayabilir, ancak sanal gerçekliğin samimiyeti sizi son 22 yılda bildiğinizi düşündüğünüz bir dünya yaşatıyor.

The Last of Us Part II

The Last of Us Part II'yi bitirdiğinizde, beğenip beğenmediğinizden pek emin olamayabilirsiniz. Çünkü kısmen Ellie'nin kim olduğu ve ne yaptığı kontrolünüz dışında. Hikayesinden dolayı oldukça etkilenebileceğiniz sahneler bulunuyor. Grafik kalitesi açısından oldukça başarılı olan oyun bu listemizde olmazsa olmazdı.

Mortal Shell

Mortal Shell, Souls tarzı oyunlara özgü belirli duyguları yakalamayı başaran bir oyun. From'dan esinlenen oyundaki mekaniksel estetikler, bu tür bir oyunun çoğundan daha ulaşılabilir olmasına sebep olurken, aynı gizem ve önsezi havasını korurken, türün kendisini oldukça ilginç hale getiriyor.