Alerji Testi ile Alerjilerinizi Kısa Süre İçerisinde Öğrenin

Alerji Testi ile Alerjilerinizi Kısa Süre İçerisinde Öğrenin

Genel olarak bakıldığında, alerjiler oldukça yaygın görülen durumlardır. Bu nedenle kişiler neye karşı alerjilerinin olduğu öğrenmek için alerji testi yaptırmaktadır ve kısa süre içerisinde sonuçlar elde edilmektedir. Bu şekilde kişiler alerjisi olan durumlara karşı daha hassas ve daha dikkatli olmaktadır.

Alerji Testi Nedir? Nasıl Yapılır?

Alerji testi, kişilerin neye karşı alerjisinin olduğu belirlemek için uygulanan bir yöntemdir. Genele olarak kişiler alerji testi ile neye karşı alerjilerinin olduğunu kısa bir süre içerisinden öğrenebilmektedir. Alerji testi üç farklı şekilde yapılmaktadır;

  1. Deri pick test,
  2. İntradermal test
  3. Yama testi

Alerji Çeşitleri Nelerdir?

Kişiler birçok farklı duruma karşı alerjik reaksiyonlar gösterebilmektedir. Birçok alerji çeşidi bulunmaktadır. Bu alerji çeşitleri ile ilgili genel bir sıralama yapacak olursak;

  1. Gıda alerjisi,
  2. Evcil hayvan alerjisi,
  3. Polen alerjisi,
  4. Kimyasal madde alerjisi,
  5. Böcek ısırığı alerjisi,
  6. İlaç alerjisi

Alerji Testi Aç Karnına mı Yapılır?

Alerjinin testinin aç ya da tok karna yapılması, kişinin alerjik belirtilerine göre değişiklik göstermektedir. Eğer besin alerjisi için alerji testi yapılacaksa kişilerin bu teste aç karna girmesi gerekir. Hekiminiz test öncesinde gerekli bilgilendirmeleri yapacaktır.

İlaç Alerji Testi Nasıl Yapılır?

İlaç alerjisi için genellikle yama testi ya da deri prick testi kullanılır. Eğer hastanın hayati durumunu etkileyecek kadar belirtiler oluşuyorsa bu test yapılmamaktadır. İlaç alerji testinde ilacın kendisi kullanılmaktadır.

CYBH Testi Nedir?

Cinsel yol ile bulaşan bazı enfeksiyon hastalıkları bulunmaktadır. Bu hastalıkların kişide olup olmadığını teşhis etmek için cybh testi uygulanmaktadır. Yapılan bu test ile kısa süre içerisinde kişide herhangi bir hastalık olup olmadığı teşhis edilmektedir.

CYBH Testi Nasıl Uygulanır?

Bu testin yapılması için ilk olarak kişilerden kan örneği alınır. Ardından alınan kan örneği laboratuvar ortamında cybh testi için incelenir. Bu şekilde kişide herhangi bir hastalık olup olmadığı kısa süre içerisinde teşhis edilir. Bu tür hastalıklarda, hastalığın daha fazla kişiye yayılmaması için erken teşhis oldukça önemlidir.

Hangi CYBH Testlerini Yapmalıyım?

Cinsel yolla bulaşan hastalıklar, bazı kişilerde herhangi bir belirti göstermemektedir. Bu nedenle aktif bir cinsel yaşama sahip olan herkes cybh testi yaptırmalıdır. Hangi testin uygulanacağına hekiminiz karar verecektir.

En Çok Yapılan CYBH Testleri Nelerdir?

Cinsel yol ile bulaşan hastalıkların bazıları, oldukça yaygın bir şekilde görülmektedir. Bu durumda en çok yapılan cybh testleri ile ilgili bir liste yapacak olursak;

  1. Klamidya
  2. Bel soğukluğu
  3. Hepatit B
  4. Hepatit C
  5. Uçuk
  6. Kasık biti
  7. Frengi
  8. HIV
  9. Genital siğil

Dört Boyutlu Ultrason Nedir?

Dört boyutlu ultrason ile anne karnındaki bebeğin hareketleri ve vücut yapısı detaylı bir şekilde görülmektedir. Bebeğin el ve ayak hareketleri dört boyutlu ultrason ile görülebilmektedir. Bu şekilde anne ve baba adayları bebeklerini net bir şekilde görebilmektedir.

4D Ultrason Hamileliğin Kaçıncı Haftasında Tercih Edilmelidir?

Anne karnındaki bebeğin gelişimi belirli bir süreç sonrasında ilerlemeye başlamaktadır. Bu nedenle dört boyutlu ultrason gebeliğin 18. Ve 24. Haftaları arasında kullanılmaktadır. Bu haftalarda bebek hareketli olmaktadır.

4 Boyutlu Ultrasonun Klasik Ultrason Yönteminden Farkı Nedir?

Klasik ultrason ile anne karnındaki bebek incelenmektedir. Bu iki yöntemde de aynı cihaz kullanılmaktadır. Ancak dört boyutlu ultrason işleminde kullanılan yöntem farklıdır. Bu işlemde bebeğin anne karnındaki hareketleri ekrana net bir şekilde yansımaktadır.